hirdetés

Apróságok

2005. december 31. - Rapai Ágnes

"Aki könyveket eszik - ez marha jó! (R. Á.) - álmában, hamarosan meghal - csak nem ettem meg a verseskötetemet ma éjjel?! Jujj! (R. Á.)...Szamárfüleket birtokolni csak filozófusoknak jó álom, akik a következő hízelgő módon értelmezik ezt: közömbösek maradnak a pletykákkal és a fölösleges szóbeszédekkel szemben, "mert a szamár ritkán mozdítja füleit"...
hirdetés

Rosszat álmodtam. Már nem emlékszem, mit, de rémülettel a szívemben ébredtem.


Föllapozom "Mágia és okkultizmus" című kedvenc könyvemet, s próbálok magyarázatot találni benne.


"Rövid idő alatt várt híressé Artemidórosz Daldianosz, Apuleius kortársának álmoskönyve..."


"Ha egy öregember arról álmodik, hogy a mellkasán megsebesül, rossz hírre számíthat. Hogyha fiatal lánynak van hasonló álma, odaadó szeretője lesz. Ha a szegény ember azt álmodja, hogy nővé változott, ez jó jel, mert valaki törődni fog szükségleteivel; ugyanez az álom a gazdagnak azonban hatalma végét adja tudtára: a közéletből kisszerű, otthoni létbe vonul vissza... A beteg ember meghal, ha álma fogadósként mutatja őt, mivel ez - akár a halál - bárkit vendégül lát; az egészséges számára azonban a fogadós sok utazást jelent..."


"Aki könyveket eszik - ez marha jó! (R. Á.) - álmában, hamarosan meghal - csak nem ettem meg a verseskötetemet ma éjjel?! Jujj! (R. Á.)...Szamárfüleket birtokolni csak filozófusoknak jó álom, akik a következő hízelgő módon értelmezik ezt: közömbösek maradnak a pletykákkal és a fölösleges szóbeszédekkel szemben, "mert a szamár ritkán mozdítja füleit"...


"A rémisztő álmok, melyeket Artemidórosz gondosan számba vesz, jó szerencsét fejeznek ki." (Jaj, de jó! R. Á.)


"Máglyán elégni mindenki számára jó előjel; a beteg, ha ilyen kivégzésről álmodik, azonnal felépül, a fiatalok pedig megismerik a szerelem szenvedélyét. A korbácsolás szintén jó előjel... Hasonlóan kedvező keresztre feszítésről álmodni. Aki megfeszítve látja önmagát, meglehetősen nyugodt házaséletet fog élni...A politikusnak a keresztre feszítés hivatalt jelent: arra a helyre "emelik" ahová a keresztet állították az álomban..."


Ezen bölcsességeket szem előtt tartva a litera minden kedves olvasójának azt kívánom, hogy az  elkövetkező 2006. évben csakis vérfagyasztóan horrorisztikus álmaik legyenek!


Most pedig jósolni fogok.


A föld jegyek - Bak, Bika, Szűz - nyugodjanak meg. Jövőre is rengeteget fognak dolgozni, senki nem kapja ki a kezükből a munkaeszközüket, nem szabad attól félniük, hogy kénytelenek lesznek lustálkodni egy luxus-hotelben a tengerparton.


A víz jegyek - Halak, Rák, Skorpió - az elmúlt években eleget szenvedtek, 2006-ban kicsit kipiheghetik magukat, akinek szükséges, nyugodtan bevonulhat egy svájci idegklinikára, én a Tessin tartományban fekvő Astanot javaslom, ott örökké süt a nap, és hósipkás hegyeket látni, mely feltétlenül jó hatással van az idegrendszerre. Szondi Lipót se mondhatna mást!


A levegős jegyek - Vízöntő, Ikrek, Mérleg - vagy nyernek, sokat! vagy veszítenek, rengeteget! Itt zárójelben csak annyit jegyzek meg, bár a politizálást szerettem volna elkerülni, hogy Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor is az Ikrek havában látta meg a napvilágot...


A tüzes jegyek - Kos, Oroszlán, Nyilas - kénytelenek lesznek rohangászni össze-vissza, kapkodni fűhöz, fához, szaladni a vargához, fűzfahegyen lakó Varjú Varga Pálhoz, aki azt fogja mondani, hogy természetesen ráér, egy tüzes jegyben születettel szívesen foglalkozik bármikor, elkészíti cipőcskéjét, amiben száguldozhat tovább...


Végy elő papírt, tollat, és írd le a következő mondatot: Jó kedvvel megyek az új évbe át. Megvan? Jó.


Grafológiai elemzésedet itt olvashatod: Nézd meg a gy betűdet. G=én. Y=te. Hogyha G betűd alsó szára hosszabb, mint Y betűd alsó szára, többet foglalkozol magaddal, mint a másikkal (vagy a többiekkel). Vess egy pillantást T betűdre. Ott van az "át" szóban. A kérdés az, hol van a T szára áthúzva. Ha nagyon magasan, akkor beképzelt vagy. Ellenkező esetben: kishitű. Most az M betű következik. Az M első szára: Én. A második szára: Te. A harmadik szára: Ők. (Itt kiadom magam. Nekem csak első száram van! Egocentrikus vagyok, sajnos.) Amennyiben írásod jobbra dől, a jövőbe nézel. Ha balra, a múltba.


Kábé ennyit tudok mondani, de azonnal elnézést is kérek az asztrológusoktól valamint a  grafológusoktól, hogy belekontárkodtam tudományukba.


Mindjárt éjfél lesz. Ki kell bontani a pezsgőt. BUÉK! 

Rapai Ágnes

hirdetés
A Litera kommentelési rendje 2016. szeptember 19-től megváltozik, ezentúl Facebook-oldalunkon várjuk a hozzászólásokat.