hirdetés

Egy kód meghatározatlan használata

2008. október 24. - Barta András

Hol helyezkedik el Tar Sándor művészete? Félek, hogy el se helyezkedik, félek, hogy amint seggét elhelyhezné oz paradisum belei, ozun pillanat ben úgy elszáll, ahogy az írás, pedig az köztudomásúlag megmarad. Maradj velünk, béláné, maradj velünk. Tényleg, bélának béláné a felesége, még ha tagadja is, nincs mit letagadnia -- no, legalább a korából. Háromdecis néni a kapuban söpröget.
hirdetés

Amitől annyira tartottunk, íme, bekövetkezett: a mai nappal láttam mindkét film első, nyers vágatát, amelynek a forgatókönyvét írtam. Ahhoz képest, hogy harmincnégy és tizenegy tizenketted évig egyetlen olyan játékfilm rugh cutját se láttam, amelynek én írtam volna a forgatókönyvét, ez óriási változás az eletemben. Borzasztó ez a filmezés. Először is nagyon sok ember meg tárgy kell hozzá. Másodszor pedig mikor lesz így ebből a két filmből film egyáltalán? Eladtad a gyerekedet kereskedőknek, ők prostitúcióra kényszerítik, saját maguk is többször megerőszakolják, és ezt a vacak pornót vetítik le neked aztán, azt állítva, hogy művészfilm. Köszönjük szépen. Ha rám hallgatsz, sose filmez’sz, mert filmezing = sok-sok ember szétszervezi és –esetlegezi az agyadat. Az esetlegezés esztétikája, fűzve, kötve, bőrben, nagy szarban, amiben testületileg mindkét filmmel állunk.
 
Vécsei Máron                  Vranik Roland
 
Sok puszit küldünk a Gellért-hegyről, Budapestről. A süti finom, az emberek külföldiek, a leves sajnos megromlott. Bandika
 
Cilikében már megint egy kövérre hízott óriás… -- kutya nehéz úgy netnaplót írni, kegyelmes uram, ha az ember nem emlékezik a szavakra! – óriás ízeltlábút, pontosabban fogalmazva: kullancsot leltem, amelyet egy fehér csészealjra tettem, s egy kék, Hewlett-Packard márkájú bögrével, amit úgymondi anyósom saját kezűleg tulajdonított el a mi számunkra egy tréninghelyiségből, szétnyomtam. Recsegett az istenadta nép. Nem tudtam, hogy még ilyenkor támadnak a vérre éhes jószágok; messze ringó gyermekkorom világának képeit hordozza ez a faj, mivel két és fél éves koromban az egyik olyan mélyen beleágyazódott a koponyagyutacsomba, hogy részben agyi szimbiotikus egyesülésben találta meg a mátrafüredi körzeti orvos, aki aztán komoly előkészítő munka után megszüntette az uniót. De azt senki sem tudta, rajtam kívül, hogy a telepata faj addigra már magával vitte emlékeim jü részét, és azon élősködik, idegen szólva: parazitázik. Dr. Para Zita faja. Para-Kovács Imre új lányát, remélem, így hívják majd. Cilikéből úgy dől a szőr, hogy az U betű lenyomására már csak valami puha, fekete tapasztalatot érzek az agyi közpentemben, ám maga a betű már baszik megjelenni oz képernyőn. Marcikának meg olyan büdös a szája, hogy beájulsz. Ki hallott már ilyet, ilyen szép cica, oszt büdös a szája?!
 
Üdvözletünket küldjük az a 38 állóhajóról. Szép az idő, sokat süt a nap, kaját még nem láttunk. A zene húzós, a tudatmódosító szerek gyengédek. Puszi: Bandi és a többiek (akik most nem tudnak idejönni)
 
Cilikének nemcsak hulló szőre, hanem szeretetrohama is van. Veszélyes konstelláció a számítógépre nézve. Barack Obama szerint az ötvenhatos forradalom ihletet adott Amerikának. Ihlet és nemzet. Ne haragudjon, uram, meg tudná mondani, mennyi az idő? Fiam, ha én azt meg tudnám mondaná, én lennék a toronyóra lánccal. Ugyan már nagyapó, ha te lennél a toronyóra, a faszod lenne a mutató. Tisztelt hölgyeim és uraim, kedves barátaim, tudják-e önök, mit jelent az a dakota közmondás, hogy? Ha nagyapám lenne a katedrális, a torony lenne a fasza. Na, a faszát már jól tudjuk, de mi van a kezjével és a lábjával? Karjával? Kara, lábja. Karja, lába. Kara, lába. Karja, lábja. Ezzel a teljes eseményrendszert kimerítettük. Ha nem kezdek el sürgősen valami értelmessel foglalkozni, kiteszem a kiakadásjelzőt. Hol helyezkedik el Tar Sándor művészete? Félek, hogy el se helyezkedik, félek, hogy amint seggét elhelyhezné oz paradisum belei, ozun pillanat ben úgy elszáll, ahogy az írás, pedig az köztudomásúlag megmarad. Maradj velünk, béláné, maradj velünk. Tényleg, bélának béláné a felesége, még ha tagadja is, nincs mit letagadnia -- no, legalább a korából. Háromdecis néni a kapuban söpröget. Aszmongya neki József nádor főherceg főinassa, hogy mit tetszik itten sepregetni, amikor pedig a közös képviselőék és a József nádornak az összes távollévő lakója fizetett egy kis pénzt egy takarítónak, aki itt összegyűjtötte satöbbi. Kiraktam a zsákokat, oszt nem vitte el a kukásautó, válaszolja háromdecike, de gecike. De hülyének tetszik lenni, válaszolja vissza József nádor inassa, hát azt nem a normál kukásautó fogja elvinni, hát nehogy azt tessék gondolni, hanem a kertészeti vállalat összes angyalai és kockái. Úgy-é? Úgy ám! Ezzel háromdecis néni a vulvájába helyezte a seprőrúdját, és visszakurblizta megát vele az első emeletre, azóta is piheg és -enget, mert háromdecikét egy lehulló levelű fából faragták, de nem abból, hanem a másikból. Ezzel a háromdecis eseményrendszer végére értünk, kezdődik a kibontakozás.
 
Sok puszit küldök a Számadó utcából. Marcika kergeti Cilikét, majd sajtot akar enni. Sokat úszunk, egy fiúnak leégett a hónalja. Bandika

Barta András

hirdetés
A Litera kommentelési rendje 2016. szeptember 19-től megváltozik, ezentúl Facebook-oldalunkon várjuk a hozzászólásokat.