hirdetés

EP - A hetedik napon

2010. április 19. - Esterházy Péter

Elérkeztünk az utolsó naphoz. Felfedjük a titkot. Esterházy Péter naplóját Závada Pál, Németh Gábor, Dragomán György, Terézia Mora, Grecsó Krisztián és Garaczi László írta. És ma megszólal EP is.
hirdetés

Az Esterházy Péter 60. születésnapjára készülő, EP HAT VAN című napló írására hat kortárs írót kértünk fel. Mindenki választott egy napot, és arra a napra Esterházy Péter bőrébe bújt. Sem EP, sem olvasóink nem tudhatták, kik vesznek részt a játékban, sőt, a naplók szerzői sem tudhattak egymásról. Lehetett találgatni, hogy ki kicsoda. Melyik szöveget írhatta maga Esterházy, és melyiket más, melyik írás kitől származik.

Az egyes napok alatti hozzászólásokat végigböngészve kiderült, csak ketten voltak olyan élesszeműek, hogy felismerték az EP-álarc mögött rejtőző valódi szerzőt. 12345678 nevű felhasználónk Závada Pált, Edgar nevű olvasónk pedig Garaczi Lászlót ismerte fel.

Nos, felfedjük a titkot, íme a napok valódi szerzői:

Április 12.: A könyv fegyver - Závada Pál
Április 13.: Könyörgés irgalomért - Németh Gábor
Április 14.: Matchball - Dragomán György
Április 15.: Ma hallgatni fogok - Terézia Mora
Április 16.: Április 16 (4x4) - Grecsó Krisztián
Április 17.: 7000 hahota - Garaczi László

Esterházy Pétert arra kértük, kísérje figyelemmel a napló fejezeteit, és a hét leteltével, az utolsó napon reflektáljon az egyes írásokra.

Esterházy Péter válasza:

Nem tudom, ki kicsoda. ("Te szííínész, hét óra óta figyellek stb.") Álmomban, a szokásos két macskán felül, hat EP voltam; higgyétek el, van ennél jobb. (szövegromlás - hogy én is parodisztikus legyek)
Összefoglalom: köszönöm szépen. Az örök Chet Baker fényeskedjék nekünk.
ep


Esterházy Péter

hirdetés
A Litera kommentelési rendje 2016. szeptember 19-től megváltozik, ezentúl Facebook-oldalunkon várjuk a hozzászólásokat.