hirdetés

Stekovics Gáspár fotónaplója 2.

2012. augusztus 21. - Stekovics Gáspár

FOTÓNAPLÓ! - Új sorozatunkat, melyben kortárs fotóművészek képeit adjuk közre kortárs magyar írókról, Stekovics Gáspár fotóival nyitjuk. Naplójába Szigligeten készült fényképeket válogatott. Íme, a második nap, amikor Dobai Péter és Esterházy Péter portréit tekinthetik meg. 

hirdetés

Szigliget kihagyhatatlan az elmúlt 60 év magyar irodalomtörténetéből. Könnyebb lenne felsorolni azokat, akik nem fordultak meg az ódon falak között.Több könyv jelent meg róla, és felsorolhatatlan az itt született versek, regények száma. Szigligethez több mint negyven éve kötődöm. Második otthonom. Néhány éve az alkotóházba is rendszeresen járok... és fényképezek. Szigligeten minden más... még az alkotók is. Van olyan köztük, akit már barátomnak mondhatok, van, aki jó ismerősöm lett... és örülök, hogy találkozhattam velük... Ezeket a pillanatokat, Szigligethez kötődő érzelmeket próbálom megörökíteni az arcokon. Amíg lehet, amíg vannak. ŐK... amíg van nekünk SZIGLIGET.

Stekovics Gáspár

Dobai Péter 2011-ben Szigligeten

Dobai Péter írásai és a vele kapcsolatos cikkek a Literán.

Esterházy Péter 2012-ben Szigligeten

Esterházy Péter és a vele kapcsolatos cikkek a Literán.
Esterházy Péter dossziéja.

Stekovics Gáspár 1966-ban született Sárváron. Festő, képzőművész, fotós. A Pécsi Művészeti Szakközépiskolában tanult. Egyetemi tanulmányait a Magyar Képzőművészeti Egyetem festő szakán, majd mesterkurzusán végezte. Tagja a MAOE-nek. Volt a Derkovits Gyula Szabadiskola, a Szombathelyi Művészeti Szakközépiskola tanára, majd a Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskola adjunktusa. Pannonia-nagydíjas, Nívó-díjas, elnyerte a Vasi Tárlat díját, Szombathely város díját a Vasi Tárlaton, az Eurégió Művészeti Díját (Győr, Eisenstadt),  az Ars Pannonicán Szombathely város különdíját. Részletesebben róla itt.  

Stekovics Gáspár oldala.

A fotók kattintásra nagyíthatóak.


Stekovics Gáspár

hirdetés
A Litera kommentelési rendje 2016. szeptember 19-től megváltozik, ezentúl Facebook-oldalunkon várjuk a hozzászólásokat.