hirdetés

Szerintem szép időnk van

2009. március 22. - Vass Tibor

Nem csak úgy hipphopp szexel, ahol éri a hipphoppszex, ez nem csak úgy letudja, ennek a kakasnak van többek között szépség- és szeméremérzete, elbújós széphelyeken udvarol előbb a tojásszemzésre kiszemelt tojónak, aztán nem csak mint úgy, mint a másikmásik kakasnál, hogy ugrás, idétlen imbolygás, leesés, tollrázás, továbbevés.
hirdetés

Sárát bekasztliztam, ül a rács mögött, van, aki szerint szomorúan, van, aki szerint érdeklődve tekintget kifelé, nem szokott hozzá, hogy kenneljébe zárom, szerintem kölyökkorától övé az egész kert, vasárnap délelőttönként még a lakás is. Szentségnek mekkora törése, hallok most egy ilyen hangot. Szerintem nem vagyok jól el a kutya a lakásba nem valósággal. Valósággal szikrázik a nap, jól elvagyok, vasárnap délelőttöt írjuk, és azt hogy Sárának jó az időérzéke, ilyenkor vagy a nappaliban horkol, vagy a lábamnál, a dolgozóm asztala alatt, nem érti, mi ez a sok ember a kertben, miért nem jöhet az éjszakai kukorékvigyázást pihenendő, horpasztani szokott helye valamelyikére.

Él még a japánjapán kakasom, pedig nem csak szerintem kukorékhúzta végig az egész hajnalt, mit hajnalt, az egész éjszakát húzta a kukorék végig, szinte kukorékmegállás nélkül telt a csendidő, legyen a csendidő most a vasárnap hajnal, nincs a japánjapán kakasom tekintettel a vasárnap hajnalra, most vagy megtanítom, hogy legyen rá, vagy eszek rá, megrendezem a halálát és aztán megeszem.

A Spanyolnátha-kertfesztivál, az Önök kerték napja kelt fel, egy Önök kerték hajnalán mégse kéne ennyire hangosnak lennie a japánjapán kakasomnak, nem hagyja aludni a kollégákat. Sajnálnám meghalálni, nem a kollégákról beszélek, szerintem nekem addig jó, amíg ők nálam tovább élnek, sajnálnám ezt a japánjapánt, de nem a szépsége miatt, sok szép állatot megettem, ha enni kell, nem vagyok a szépségükre sem tekintettel.

Sajnálnám, mert ez a japánjapán olyan ügyesen látja el szemmel a tojásaimat, nem az én, de a saját, vagy hogy is van ez, nem a saját, hanem az én tojásaimról beszélek, fiúi kötelességét olyan ügyesen tyúkszemezi, hogy annak szerintem csodájára járhatna a japánjapán tudományvilág. Nem csak úgy hipphopp szexel, ahol éri a hipphoppszex, ez nem csak úgy letudja, ennek a kakasnak van többek között szépség- és szeméremérzete, elbújós széphelyeken udvarol előbb a tojásszemzésre kiszemelt tojónak, aztán nem csak mint úgy, mint a másikmásik kakasnál, hogy ugrás, idétlen imbolygás, leesés, tollrázás, továbbevés. Ez a japánjapán méltóztatik felfáradni a tojóra, aki a nyaktollait felborzolja, hogy a világban biztonságos kapaszkodót találjon a szemzője, s a japánjapán olyan előkelően egyensúlyoz ebben a helyzetben a széttárt szárnyaival, mintha egy közös szárnyalást imitálna, egy szabad, boldog repülést, melyben mentené szerelmét, a zsákmányállatot, messze innen el. Ezek szeretkeznek, tényleg nem csak látszatot, tényleg nem csak fajt tartanak fenn.

Na és akkor én ezt a japánjapánt egyem meg. Hogy néznék ki, mikből látszanék ki az evése után. Próbálom értésére adni, hogy a folytonkukorékhúzása nélkül is ő az egyik úr a madárházban. Talán megvárom az óraátállítást, meglátom, mennyire lesz viselős, nem a magam terhéről beszélek, mennyire tudom beetetni azzal, hogy jó, ha egyik napról a másikra egy órával korábban vagy később járok etetni, rábeszélni, hogy csendesebb legyen, ilyen egyszerű dolgokat nem bírok megjegyezni, többek között a saját- és énórák átállításáról beszélek, hogy előre vagy hátrébb, pedig szerintem kevés dologban van olyan tiszta logika, mint az énnórákban, a nyári időszámításokban, a globális felmelegedésekben.

Remek időnk van, szerintem az időjárás remekségéről beszélek, amiről máshelyt mintha csak akkor lenne szokás, amikor másról helyt nem tudnak, de itt muszáj megjegyezni, mert annak ellenére, hogy kutyáim, kacsáim vize reggelre befagyott, s még két napja is havazott és fél napra még meg is maradt, hideg- és szikrázó a napsütés, meleg a kutyáim szőre. Remek időnap egy Önök kertékre, többek között kötélre, fára facsipeszelni a tavaszi lapszám anyagát, meghívott vendégeinkkel többszörösen történelmiek a találkozások, Szeged találkozik Egerrel, a Szeged-szám vendégszerkesztője a Spanyolnátha tehetséggondozó műhelye, a K.O. Műhely egri szekciójának vezetőjével, Gesztely Hernádkakkal, Budapest Pásztóval. Pár szóval: szerintem boldogok.

Tessék megnézni a Spanyolnátha művészeti folyóiratban (www.spanyolnatha.hu) közölt fotóalbumokat, hogy többet, hangosabbat kukorékhúzok-e a valónál, vagy tényleg az van, ami szerintem, hogy azokon is jól látszik, Hernádkak a tavasz első vasárnapján a boldogság mérték- és mértéktelen egysége is lett; lehet általuk mérni a mértéktelen örömöt. 

Vass Tibor

hirdetés
A Litera kommentelési rendje 2016. szeptember 19-től megváltozik, ezentúl Facebook-oldalunkon várjuk a hozzászólásokat.