hirdetés

Szex, nőknél nyakon felül, férfiaknál orvosi

2008. július 19. - Becsey Zsuzsa

Házasság? – szerződéses és feketemunka különbsége. Mert lehet, hogy a fekete munka jobban fizet, de mi van, ha a nő beteg lesz? Ki fog fizetni?
     Szex titka, programozni a jót, hipnózis. Régi, működésképtelent elvetni, rossz képek helyébe jót aplikálni.
 
De mi történt az irodalommal itt a Tusványos szívében? Elmarad.
hirdetés

A mai nap nekem és mackónak ajánlva.
A testvérem párja (éleseszű, rafinált kombináció, jelenleg nyakig pszichológiában) mit választ nekünk a tusványosi programból búcsúzóul?
Szexuális előadás.
(nem politika, nem Európa, nem Autonómia, nem Tőkés, nem Orbán)
„más kép” szabadegyetem, júli 19, du. 14 óra, Sz. Mikus Edit, szexológus-spirituális oktató, Kecskemét.
Az előadásra érünk oda, szombat kora délután, éppen kisüt a nap, minden valóban értünk.
 
Jegyzek néhány dolgot, csak úgy magamnak. Megszokásból. Mindjárt fel is állítok egy táblázatot néhány aranyköpéses szabállyal: szexualitás eredői, problémái, megoldásai 12 pontban. Igaz, egy kissé száraz lesz, bevallom, másmilyen megélni, átélni.
 
1. nőknél nyakon felül a probléma, férfiaknál orvosi
2. érzés, megélés, nem a gyakorlaton a lényeg
3. taoista technika: kéjérzethez nem szükséges magömlés, férfiaknál. Fejben csinálni.
4. fiúk a magömlést is készen kapják, elsőre. Így rögtön már az rögzül, a szex milyen jó – lányok, menstruáció fájdalommal, kellemetlen, kislány, ha nincs megfelelően kiokítva, bele lehet halni. Már itt, indulásból nincs egyenlőség.
5. míg kisfiú fütyijével játszik, jajdenagyszerű kan lesz – kislány csiklójával, fujj! rácsapni kezére. Nincs tehát, csak megerősíthető, egyenlőség.
6. keleti kultúra: férfi szórja csak magját, 100-200 utód is – nő: féltés, őrzés, bűn házasság előtt szexuális érintkezés. Szocialista-sztálinista felfogás: nőnek szülni kötelesség, lánynak dicsőség!
7. India: szex házasság előtt – fiú börtön, lány férj nélkül. Fiú-lány együttlét tiltás – egyenes következmény, fiúk kézen fogva, európaiaknak szokatlan. Nem homoszexualitás.
8. Baranya megye: amíg a friss menyecske nem terhes, csak pajtában, ha megszülte első gyermekét, költözhet be a közös házba.
9. Bácsmegye, másik véglet. Próbaházasság is megengedett. Többszörös próbaházasság.
10. Közel-kelet Tunézia. Csiklókimetszés, a nőnek nem jár. Ha nincs véres lepedő, megvetés, kiutálás. (Pedig nem minden nőnek véres az első érintés.)
11. Közép-Afrika, sok szex elveszi a férfi erejét. Nem szabad, nem jó. Nővé válás – férjhezmenés beavató aktusa, sorban közösülni falu összes kanjával.
12. legfőbb probléma! nem alapvetően szexuális eredetű, hanem kommunikációs hiányosság.
 
Továbbiakban kapcsolódó megoldások: vágyproblémák gyökerei és kezelése
–    férfi ha 2 évente egyszer jut szex eszébe, háttérben lehet a nő sikeressége. Visszaélés nő vágyával, előbb nővé kell varázsolni, akit elnyomnak.
–        hüvelyből G-foltos váladék nem betegség, épp ellenkezőleg, kéjérzet, orgazmus-élmény pecsétje. Ha a hüvely összehúzza magát, az isten se megy be.
–        női orgazmus rafinált dolog, 20-25-féle orgazmusa a nőnek
–        az ölelkezés érzelmen, értelmen múlik, testet a gondolat működteti, nem a puszta gyakorlat
–        önmagát szeretni nőnek, férfinak, tapasztalat saját testünkkel, tudni hogyan működünk
–        férfiak elhomoszexualizálása, ma a férfi is női mellből szopna, elkényeztettük, mi, nők rontottuk el.
–        vágyhatunk már a férfi simogatásra, reklámok-pornó rossz hatás, visítozás hamisság, ahogyan a válogatottan gyógyszerezett fiúké sem természetes
–        tizenévesek kapcsolata orális szexszel indul, már a kezdeteknél a probléma
–        magömlést kívül befejezni, rossz beidegződés
–        egyszóval túlérzékeny férfi nekünk, nőnek, nem jó.
–        férfiak mitől feminizálódnak? Már a környezet elnőiesedett, óvónéni, kényeztetés, mindenhol nők elszaporodása, mire szexuálisan éretté válik a fiú, tele lesz nővel hócipője.
 
Házasság? – szerződéses és feketemunka különbsége. Mert lehet, hogy a fekete munka jobban fizet, de mi van, ha a nő beteg lesz? Ki fog fizetni?
Szex titka, programozni a jót, hipnózis. Régi, működésképtelent elvetni, rossz képek helyébe jót aplikálni.
 
De mi történt az irodalommal itt a Tusványos szívében? Elmarad.
Költőverseny (Bogdán László, Fekete Vince, Lövétei Lázár László, Sántha Attila, Szálinger Balázs) törölve. ?? Sajnálom, igazán számítottam rá. Úgy látszik ez is majd Budapest, a szokásos. Nyitott Műhely? Sirály? Alexandrák?
 
Marad a séta, körüljárni a tábort, animációs programsátor, és Ütő Guszti csütörtöktől indított, naponta folyamatosan felvezetett performansza, a három napos triptichon.
 
 
 
 
Homokanimáció, agyaganimáció, Betyár egyesület, Marosvásárhely. Erdély-arculat: interaktív rajzműhely.
 
 
 
 
 
söröshordó dobálás
 
 
 
 
 
Ütő Guszti és csapata, a fenyős performansz.
Kérdezik tőlem, a család, meg tudtam-e fejteni, mi ez? Mondom igen, ez egy szimbolikus kép. A fenyő az egység. Az emberek jobbra-balra lengetik, mint a szél. Csak ez mesterséges lengetés. De tudok költőibb magyarázatot is. Választhatnak. Persze mosolyognak, nem szükséges további fejtés.
 
 
 
ez itt hangjáték, most nekem nehezebb a megfejtés. Jön egy srác, megkérdezzük, ő mit gondol. Mondja neki ez magas. Mondjuk, nekünk is, azért kérdezzük. Nem gondolkodik sokat, túszok egy terrorista egységben. Tényleg, szögezem le, egyik éppen előbb szabadult. Csak kimaradt egy fontos rész a képről, a zöldmintás leples alak. Így kevésbé érthető.
 
 
 
titokban mackó rólam a táborban.
Ebből is látszik, ő igazi fotós.
 
Közben jegyzem, itt mellettem Guszti, a kapitány, már az esemény után, osztja a fiataloknak a tudnivalókat.
„John Cage, csendek, dobok, csengettyű... ti pergetitek végig a gitárt, helyet kell adni a csendnek is, hogy más hangok is behallatsszanak, gyerekhang, stb. Dadaisták napokig tartó akciókat tartottak, barlangokban is, altamirai szertartások, happening akciók.
 
igen, régi szép idők, gondolom, ma már a performansz, happening is csupán nosztalgia, emlék, valami utóhang, akár a szinte néma hangjáték.
 
 
 
még Ütő Gusztiék
 
Közben mackó, kora reggel, még alig nyílik ki szeme, jön, kérdez, én dolgozom. Jól vagy? Igen, miért? Rosszat álmodtam, lezuhantál. És meghaltam? Nem tudom, felébredtem.
 
 
tábori idill
 
 
 
mi szem szájnak...
 
 
 
végül koncert, már nem emlékszem, mi.
 
De előtte még egy komoly eszmecsere mackó és testvérem párja közt. Pesti és itteni dolgok szakmai tudatosságú, tudományos felelősségű összevetése.
„Pest, nyugati hatások sokkal előbb bejöttek, itt tisztább gondolkodású emberek. Mackó, igen, ő is azt hitte, amikor először, hogy itt még érintetlen, s hogy istenek élnek, ami ha a táj, részben így is, na de az emberek, itt is csak ugyanolyanok, veszekednek, boldogok, mikor melyik. Szinte semmi különbség. Hogy ott több a pénz, nagyobb a pazarlás, itt a keveset is meg kell becsülni. Igen, de trianon hatása, s a választások, ami mind nem az emberért magáért, hanem a párt érdekéért. Mindenhol csak a politika, érdekek, mindkét részről, szóval a korrupció. S hogy az itteni, a két szék között, joggal érezheti, mint eldobott gyermek, nem kell senkinek. A szavazás az itteni embert is elrontotta, már megkérdezik az errefele tartótól, kire szavazott, s aztán fogadják csak szívükbe. Lelkük már nem a régi, megkeményedett, elővigyázatosabbak lettek. Nagyon nem jó mostanában ez a világ. A kettéosztottság. Igen, keserű ez, s felelősségre vonható-e, hogy érzékenyek lettek az erdélyi emberek. S hogy az itteni a földjéért keményebben kellett megdolgozzon, míg az alföldi ember puhányabb. Kijavíttatik, a hortobágyi pusztán se könnyű megélni, fű-legeltetésből. Szóval ilyesmik, s hogy az élet megbecsülése. Régen összeverekedtek a gyerekek az ételért, olyan nagy volt a szegénység, a penészt levágták, és tovább ették a kenyeret.
 
Erre a sok beszédre kicsit megszomjazom, bort kérek, megkérdik, mit iszom és mennyiért, mosolyognak. Kiderül, csak guggolós bort kértem. Előbb azt hiszem, ez akkor annyira rossz, akár a pisi, amikor a lányok guggolnak, de nem, azaz félig gondolom jól, a monda úgy szól, egy család annyira sporlós volt, hogy csak rossz bort itatott a vendégekkel, azok meg amikor a ház elé értek, ablak alatt leguggoltak, úgy haladtak tovább, hogy ne lássa meg a gazda, behívni egy pohár borra.
 
Kisgyerekekkel vagyunk, ma korábban tartunk haza, nem várjuk meg a nap záróakkordjait, további koncerteket.  :)
 
 

Becsey Zsuzsa

hirdetés
A Litera kommentelési rendje 2016. szeptember 19-től megváltozik, ezentúl Facebook-oldalunkon várjuk a hozzászólásokat.
nyulacska nyulacska 2008-07-24 22:30

akkor továbbraisénnyulacska boldog. (persecutednek)