hirdetés

Szilágyi Lenke fotónaplója 6.

2014. március 8. - Szilágyi Lenke

FOTÓNAPLÓ! - A Litera sorozatában kortárs fotóművészek képeit adjuk közre kortárs írókról, művészekről. Ezen a héten Szilágyi Lenke fotóit láthatják. A hatodik napon Bartis Attila, Garaczi László és Borbély Szilárd portréit tekinthetik meg. 

hirdetés

Merő véletlenségből most az a munkám, hogy írókat fényképezzek le. Ezt a feladatot valamikor decemberben kaptam meg, de jöttek az ünnepek, meg egyéb dolgaim is voltak, gondoltam, majd januárban szépen nekilátok. Karácsony előtt két-három nappal bementem egy fotós boltba, ahol megpillantottam Bartis Attilát. Korábban nem voltunk egymásnak bemutatva, hogy így mondjam, de odamentem hozzá, megmondtam, ki vagyok, és hogy majd jelentkezem a fotózás miatt. Igen ám, de hogy ő mindjárt karácsony után elutazik fél évre, mi legyen? Hát akkor talán csináljuk meg gyorsan ma vagy holnap. Így tehát elsőként el is készült róla a kép.

Bartis Attila

Bartis Attila

Aztán meg jött a szilveszter, hajnal felé valahol összetalálkoztam Garaczi Lászlóval, és mondom neki, hogy majd rövidesen keresni fogom ez ügyben. Igen ám, de hogy ő három nap múlva elutazik fél évre. Hát akkor talán csináljuk meg gyorsan ma este. El is készült január első estéjén a kép, de egy kicsit megrettentem, hogy ezek az írók folyton világgá mennek. Szóltunk is a többi  soron következőnek, hogy aki hosszabb távollétet tervez, értesítsen, de más nem jelentkezett, csak pont abba a kettőbe botlottam bele véletlenül, akiknek  pár nappal később már bottal üthettem volna a nyomát.

Garaczi László

Garaczi László

Kettőjük és két ünnep között még Borbély Szilárdot is lefényképeztem Debrecenben, aki azóta viszont sajnos örök távollétbe költözött.

Borbély Szilárd

Borbély Szilárd

Szilágyi Lenke fotóművész Debrecenben született (1959). 
Életéről és műveiről további részletek olvashatóak az Artportal oldalán. 

Szilágyi Lenke

hirdetés
A Litera kommentelési rendje 2016. szeptember 19-től megváltozik, ezentúl Facebook-oldalunkon várjuk a hozzászólásokat.