hirdetés

Keresési eredmény a(z) „Árgus” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Árgus

Nádasdy Ádám: A szakállas Neptun

Nádasdy Ádám novelláját ajánljuk figyelmükbe az Árgus új lapszámából.

Árgus

Irodalmi blogok - honnan? hová?

Megjelent az Árgus legújabb, tematikus száma. Pallag Zoltán főszerkesztő előszava mellett Sári B. László irodalmi blogokkal és portálokkal foglalkozó írását ajánljuk figyelmükbe, amelyben a litera is szóba kerül.

Pallag Zoltánnal az Árgusról

Csak bátornak éri meg lenni

A 2007-ben megújult Árgus arra vállalkozott, hogy megújítsa az irodalmi folyóiratok megkövült struktúráját és tartalmában, megjelenésében felrúgja az addig megszokott szabályokat. Nemrég megnyerték az első magazindizájn-verseny, a Magma különdíját. Pallag Zoltán főszerkesztővel beszélgettünk.

Legéndy Jácint

"A lehető legnagyobb ellenállás mentén feszül szembe a megcsontosodó hagyománnyal, az unásig ismert struktúrákkal és mindenféle elvárási trenddel. Igyekszik teljesen egyedi világot kiépíteni."

Gerőcs Péter

"soha nem akartam igazán filozófus lenni, így hát hazajöttem"

Györe Bori

"Van egy név a versek fölé írva, aki írta, a Györe Bori. Aki beszél azonban az nem mondja, hogy én vagyok a Györe Bori, hanem írja a versekben a körülírást."

Király Odett

Király Odett életre-halálra akar játszani, versenyezni, és ezzel a tiszta, világos beszéddel tényleg a legnagyobbakat hívja ki és idézi meg.

Krusovszky Dénes

Finoman és mívesen használja a rájátszást más versek, szövegek, poétikák jeleire. Ez a finomság inkább már nem is magát a felidézett szöveghelyet kívánja az olvasó emlékezetébe idézni, hanem annak a tovahaladó visszhangját.

Bajtai András

Bajtai Andrásnak a Parnasszus Könyvek sorozatban jelent meg idén az első verseskötete Az átlátszó város címmel.

A kockáit akarom

A Miskolcon megjelenő irodalmi, művészeti és kritikai folyóirat legújabb számát Sopotnik Zoltán versei nyitják, majd Kukorelly Endre, Spiegelmann Laura, Péterfy Gergely prózarészletei következnek. Olvashatunk továbbá verseket Pollágh Pétertől, Ayhan Gökhántól, Menyhért Annától, Aczél Gézától. Több kritikát közöl a lapszám Esterházy új regényéről, Bárány Tibor Bókay Antal tankönyvéről ír.
További találatok

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Deregula és műfogsor

2008. június 20. - Csordás Gábor
A vidéki könyvkiadás feltámasztásának terve persze régi nóta volt, a kádári restauráció egyik engedékenyebb pillanatában rövid időre létre is hozták a Magvető helyi fiókját Pécsett, Jelenkor-Magvető néven, de aztán hamar véget vetettek ennek a vircsaftnak. Ám maradt a bolha a fülben -- a méz emléke a madzagon --, és valahányszor elmentem a Pécsi Napló Irodalmi Kiadóhivatal rogyadozó téglaépülete előtt, nekem is eszembe jutott, de jó volna kuglert venni.

Ház Assszuánban

2008. április 16. – Tokai András
Papp Árpádnak ezekről az ízes somogyi nyelvhasználatot idéző „vakotás” meg „elejbéd”  szavairól jut eszembe, hogy mióta Illyés Gyula is, Nagy László is, Takács Imre is elment tőlünk, az ilyen versben fölragyogtatott tájszavak szinte teljesen kivesztek költészetünkből. Kár értük. Este olvasgatok még Takács Imre (1926-2000) verseket.

Szülők a gyerekek ellen

2006. december 20. – Abody Rita
A tornaterem előtt részben fitt, tornacuccos, másrészt hozzám hasonlóan túlsúlyos és enyhén túlkoros szülők gyülekeznek, és arról beszélünk, hogy feltétlenül meg kell engednünk a gyerekeknek, hogy nyerjenek – elvégre karácsony van, meg különben is, hadd örüljenek szegények.

Pop és más semmi

2006. 09. 01. – Nemes Z. Márió
Állítólag megérkezik Karafiáth Orsolya is, Gerőcs Péter fiatal szobatársam arra gondol, milyen lehet a tapintása, gyengéd vagy dzsesszes. Erre kénytelen vagyok közölni vele, ha ebben a szobában van, akkor a litera naplónak beszél. A reggelinél üres tányérok, németes szigorral egymás mellé helyezett evőeszközök, a konyhás nénik Kertészről suttognak, Babonás asszonynép, semmi más.

Macskakaparás

2004. 07. 13. - Benedek Szabolcs
Roppant lelkes és barátságos teremtmény, képtelenség úgy átvágni az udvaron, hogy ne találkozzunk vele. Az ember észre se veszi, és a lábainál terem, a leggyakrabban oly módon, hogy messziről rohamozza meg a gyanútlan arra járót, amikor a közelébe ér, akár valami kamikázé, nekidobja magát, majd föltehetően ha tudna, gurgulázva nevetne azon, hogy a delikvens mennyire megrettent.

Kintek és bentek, avagy amit a tévéműsorokról és a minisztériumokról tudni kell

2003. 10. 19. - Bódis Kriszta
A lány viszont az ő műsorukhoz kellett, gondoltam bekísérem, nem hagyok cserben senkit, nehogy a lány ne merjen bemenni, merthogy garancia voltam neki, és tartottam attól is, hogy zűr lesz a pénze körül. Kicsit hülye voltam, mert attól még zűr lett. A tévé tulajdonosa kikelt magából, mikor el akartam kérni a lánynak a pénzt, hogy ő kurváknak nem fizet. Én meg mint egy megalázott kis ribanc, remegő szájszéllel küzdöttem ott, persze a semmiért, kirúgtak és a fejemre olvasták, hogy én ingyen kaptam reklámot.

Keresési találatok a(z) Haddszóljon kategóriában

Kísértések földön-égen

Csak a cicik ne ugrálnának fel-le Ahogy a busz után szaladtok, persze Hogy maradjak én így hűséges, ejnye Ha itt pucér hasak grasszálnak fel-le * Ahogy egy iratot böngész Vagy ahogy a telefont...

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

XV. JAK Tanulmányi Napok (október 5–6.)

Petőfi Irodalmi Múzeum (Bp. V., Károlyi M. u. 16.)
Kezdő dátum: 2007-10-05 09:00:00

A JAK 18. Irodalmi tábora

A MAK Alkotóháza, Szigliget
Kezdő dátum: 2006-09-01 10:00:00

Spanyolnátha - nyáron

Ifi-Net kávézó (Miskolc, Győri kapu 127.)
Kezdő dátum: 2006-07-04 19:00:00

Tódor János: Taxisofőr bajonettel (Kis magyar agressziók)

Széna téri Könyvtár (Székesfehérvár, Széna tér 16.)
Kezdő dátum: 2006-06-09 18:00:00

"Ebben a gyárban hegesztik Puskint"

Tranzit Art Café (Bp, XI., Kosztolányi Dezső tér, régi buszpályaudvar)
Kezdő dátum: 2006-04-26 18:00:00

Németh Gábor és Szlukovényi Katalin felolvasóestje

Szent István Király Múzeum, Új magyar képtár (Székesfehérvár, Megyeház u. 17.)
Kezdő dátum: 2006-02-17 18:00:00

Puerto Rico-i emberünk

Székesfehérvár, Széna téri Könyvtár
Kezdő dátum: 2005-09-05 18:00:00

Szél-jegyzet

Tatabánya, Szabadtéri Bányászati Múzeum
Kezdő dátum: 2005-07-08 16:00:00

Szél-jegyzet

Tatabánya, Szabadtéri Bányászati Múzeum
Kezdő dátum: 2005-07-07 16:00:00

Szél-jegyzet

Tatabánya, Szabadtéri Bányászati Múzeum
Kezdő dátum: 2005-07-06 16:00:00
További találatok