hirdetés

Keresési eredmény a(z) „És” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2017/45. számából

Megjelent az ÉS idei 45. száma. Olvashatják benne Váncsa István esszéjét a kifliről, kritikát Patak Márta, Terék Anna, Halasi Zoltán, Ferencz Mónika és Horváth Veronika könyvéről, az On the Spot Visky-portréjáról, Pat Metheny koncertjéről, találnak benne prózát Garaczi Lászlótól és verset Meliorisz Bélától. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2017/44. számából

Megjelent az ÉS idei 44. száma. Olvashatnak benne esszét Kertész Kaddisa nyomán, beszélgetést Vida Gábor, kritikát Szeifert Natália regényéről, A hugenották című operáról, Miskahuszárról és a Szárnyas fejvadász 2049-ről, verset Debreczeny Györgytől és prózát Szabó T. Annától. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2017/43. számából

Megjelent az ÉS idei 43. száma. Olvashatnak benne esszét Montesquieu fordításáról, kritikát Péntek Orsolya regényéről, Bödőcs Tibor paródiakötetéről és Korniss Péter kiállításáról, verset Tábor Ádámtól és prózát Poós Zoltántól. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2017/42. számából

Az ÉS 42. számában Demény Péter esszéje után Mészöly Miklós és Polcz Alaine levelezéséről Károlyi Csaba, A magyar nyelv nagyszótáráról Parti Nagy Lajos írt. Mások mellett Takács Zsuzsa versét és Benedek István Gábor prózáját olvashatják a lapban. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2017/41. számából

Az ÉS 41. számában Reményi József Tamás írása zárja le a KMTG-levelezést, olvasható még Bényei Tamás írása Kazuo Ishiguro regényeiről, Károlyi Csaba esszéje a 75 éves Nádas Péterről, kritika Olivier Bourdeaut könyvéről, Rachid Ouramdane előadásáról,  Schlippenbach és Ajtai Péter koncertjéről, próza Darvasi Lászlótól és vers Deres Kornéliától. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2017/40. számából

Az ÉS 40. számában Győrfi Kata írt a KMTG ügyében, olvasható még Kiss Noémi esszéje Szabó Magda 100. születésnapjára, kritika David Szalay könyvéről, a MODEM rendezvényeiről, az épülő Clark Hotelről, Szabó Magda regényének amerikai fogadtatásáról, próza Kováts Judittól és vers Marno Jánostól. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2017/39. számából

Az ÉS 39. számában Kőrössi P. József írt a KMTG ügyében, olvasható L. Varga Péter esszéje, kritika Demény Péter és Yuval Noah Harari könyvéről, a John Coltrane életéről készült filmről és Gordian Maugg Fritz Langjáról, egy Szív Ernő-tárca és egy vers Kirilla Teréztől. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2017/38. számából

Megjelent az ÉS 38. száma. Benne a Szépírók Társaságának elnöke, Gács Anna reagál a KMTG-vel kapcsolatos levélváltásra, olvasható a lapszámban Sausic Attila esszéje, kritika egy Móricz-válogatásról, Proust kötetéről, Lukáts Andor Ivanovjáról és a MR Kodály-koncertjéről, próza Szécsi Noémitől és Radnóti Sándortól, vers Czigány Györgytől. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2017/37. számából

Megjelent az ÉS 37. száma. Olvasható benne Szentmártoni János (Magyar Írószövetség) válasza Reményi József Tamás nyílt levelére, Reichert Gábor esszéje, kritika Tóth Kinga és Tompa Andrea könyvéről, a Nemzetközi Roma Storytelling Fesztiválról és Vidnyánszky Attila Bánk bánjáról, próza Kácsor Zsolttól, vers Szeifert Natáliától. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2017/36. számából

Megjelent az ÉS 36. száma. Olvasható benne Péterfy Gergely válasza Reményi József Tamás nyílt levelére, Szilágyi Zsófia esszéje Mészöly Miklósról, kritika Graham Swift könyvéről, a Pappa Piáról és a Kossuth Rádió Ütköző című műsoráról, paródiák és vers Fecske Csabától. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

További találatok

Keresési találatok a(z) Haddszóljon kategóriában

Z és az árnyékemberek

Hűvös, kellemetlen, de megszokott érzés ami a gerinc körül gyűlik össze, a tv csatornák váltogatják egymást. Gyűlni kezdenek az árnyékemberek, a takaró és a párna szagtalan, kemény...a kép kissé...