hirdetés

Keresési eredmény a(z) „És-ajánló” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2018/28. számából

Az ÉS idei 28. számában Komoróczy Géza esszéje Szilágyi János Györgyről, kritika Szilágyi Zsófia és Gergely Ágnes könyvéről, az Átrium Chicago-előadásáról, a Bolsoj Balett 2017/18-as évadáról, vers Vörös Istvántól és próza Berta Ádámtól. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2018/27. számából

Az ÉS idei 27. számában Szilágyi Ákos esszéje El Kazovszkijról, kritika Kálmán Gábor és Garaczi László könyvéről, az Igaz történet alapján című filmről, a Ludovika campusról és a felújított Orczy-kertről, vers Szonday Szandrától és próza Morsányi Bernadettől. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2018/26. számából

Az ÉS idei 26. számában Láng Zsolt esszéje Szilágyi Domokosról, kritika Krasznahorkai László és Ornan Rotem, illetve Clarice Lispector könyvéről, Glenn Gould új felvételéről és az ATV Heti Naplójáról, vers Varga Imrétől és tárca Radnóti Sándortól. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2018/25. számából

Az ÉS idei 25. számában Szilágyi Zsófia esszéje Szegedy-Maszák Mihályról, részlet Forgách András könyvének külföldi fogadtatásából, kritika Cormac McCarthy kötetéről, a Xenos című táncelőadásról és a Müpa Wagner-előadásáról, vers Csehy Zoltántól és próza Hartay Csabától. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2018/24. számából

Az ÉS idei 24. számában Angyalosi Gergely esszéje Füst Milán drámájáról, kritika Térey János és Markó Béla kötetéről, a Toldi mozi japán filmhetéről és a Second life, avagy kétéletem című előadásról, vers G. István Lászlótól és próza Marno Jánostól. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2018/23. számából

Az ÉS idei 23. számában ÉS-kvartett Oravecz Imre könyvéről, esszé Galántai Zoltántól a mesterséges intelligencia és az irodalom viszonyáról, kritika Márton László, Mészöly Miklós és további szerzők Könyvhétre érkező kötetéről, Kis Hajni és Sebastian Lelio filmjéről, az Erkel Színház előadásáról, próza Szilágyi Aladártól és vers Tóth Krisztinától. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2018/22. számából

Az ÉS idei 22. számában esszé Markó Bélától az erdélyi valóságirodalomról, kritika Mohácsi Balázs kötetéről, a Balta a fejbe és a Csárdáskirálynő című előadásról, próza Kun Árpádtól és vers Nagy Zsukától. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2018/21. számából

Az ÉS idei 21. számában részlet Lengyel Péter készülő regényéből, esszé Keresztesi Józseftől egy-egy Pilinszky-, Petri- és Karinthy-versről, kritika Paul Auster kötetéről, az idei Cannes-i Filmfesztiválról, Závada Pál Radnóti Színház-beli darabjáról és vers Babiczky Tibortól. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2018/20. számából

Az ÉS idei 20. számában Demény Péter Művészi lázadók című esszéje, kritika Fehér Renátó és Esterházy Péter kötetéről, Szurcsik József kiállításáról, a 2. Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztiválról és vers Falcsik Maritól. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2018/19. számából

Az ÉS idei 19. számában Pálfalvi Lajos esszéje Leszek Kołakowskiról, kritika a „folyékony szobor vagy szilárd szökőkút" és A Harmadik Birodalom kultúrtörténete című kötetről, az Ifjú Koreográfusok Fóruma és a Imre Zoltán Projekt Estek előadásairól, vers Új Krisztinától és próza Térey Jánosról. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

További találatok