hirdetés

Keresési eredmény a(z) „Írómozi” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

ÍRÓMOZI / KILÁTÓ

Törvénytől sújtva – Írómozi Selyem Zsuzsával + díjátadás

A Litera Írómozi című sorozatának vendége 2018. január 8-án, hétfőn 19 órától Selyem Zsuzsa, a választása pedig Jim Jarmusch Törvénytől sújtva című filmje. A vetítés utáni beszélgetést Fehér Renátó vezeti a Nyitott Műhelyben. A film előtt adjuk át a Litera 2017-es Napló-díjait!

Írómozi / Kilátó

Aferim! – Írómozi Láng Zsolttal

A Litera Írómozi című sorozatának vendége 2017. november 29-én, szerdán 19 órától Láng Zsolt, a választása pedig Radu Jude: Aferim! című filmje. A vetítés utáni beszélgetést Jánossy Lajos vezeti a Nyitott Műhelyben.

Írómozi

Elmarad: Törvénytől sújtva – Írómozi Selyem Zsuzsával

A Litera és a Nyitott Műhely közös sorozata, az Írómozi 2017. október 25-ei eseménye betegség miatt elmarad. Az estet, melynek vendége Selyem Zsuzsa, a film pedig Jim Jarmusch Törvénytől sújtva című műve, későbbi időpontban rendezzük meg.

Írómozi

Balkán Bajnok – Írómozi Vida Gáborral

Folytatódik a Litera és a Nyitott Műhely közös sorozata, az Írómozi. Első vendége 2017. október 13-án, pénteken este 7-től Vida Gábor, aki Kincses Réka: Balkán Bajnok című filmjét választotta erre az estére. A vetítés utáni beszélgetést Szekeres Dóra vezeti.

Írómozi

Tudatlan tündérek – Írómozi Grecsó Krisztiánnal

A Litera és a Nyitott Műhely közös sorozata, az Írómozi vendége 2017. február 22-én, szerdán este 7-től Grecsó Krisztián, aki a Ferzan Özpetek: Tudatlan tündérek című filmjét választotta erre az estére. A vetítés utáni beszélgetést Nagy Gabriella vezeti.

LITERA RÁDIÓ

Litera Rádió – Írómozi Forgách Andrással

A Litera és a Nyitott Műhely közös sorozata, az Írómozi vendége 2017. január 25-én Forgách András volt, aki a Balázs Béla Stúdió három filmjét (Dobai Péter: Archaikus torzó, Grunwalsky Ferenc: Anyaság, Schiffer Pál: Fekete vonat) választotta erre az estére. A Litera Rádióban most a vetítés utáni beszélgetést hallhatják.

Írómozi

BBS-filmek – Írómozi Forgách Andrással

A Litera és a Nyitott Műhely közös sorozata, az Írómozi vendége 2017. január 25-én, szerdán este 7-től Forgách András, aki a Balázs Béla Stúdió (BBS) három filmjét (Dobai Péter: Archaikus torzó, Grunwalsky Ferenc: Anyaság, Schiffer Pál: Fekete vonat) választotta erre az estére. A vetítés utáni beszélgetést Szekeres Dóra vezeti.

Litera Rádió

Litera Rádió – Bartók Imre Louis Malle filmjéről

Írómozink legutóbbi vendége a Nyitott Műhelyben Bartók Imre volt. Választása Louis Malle Vacsorám Andréval című filmjére esett. A vetítés utáni beszélgetést most meghallgathatják a Litera Rádióban.

Írómozi

Vacsorám Andréval – Írómozi Bartók Imrével

A Litera és a Nyitott Műhely közös sorozata, az Írómozi vendége 2016. november 30-án, szerdán este 7-től Bartók Imre, aki Louis Malle: Vacsorám Andréval című filmjét választotta erre az estére. A vetítés utáni beszélgetést Nagy Gabriella vezeti.

Írómozi

Oidipusz király – Írómozi Szálinger Balázzsal

A Litera és a Nyitott Műhely közös sorozata, az Írómozi vendége 2016. október 26-án, szerdán este 7-től Szálinger Balázs, aki Pier Paolo Pasolini: Oidipusz király című filmjét választotta erre az estére. A vetítés utáni beszélgetést Jánossy Lajos vezeti.

További találatok

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

Írómozi

Törvénytől sújtva – Beszélgetés Selyem Zsuzsával

Selyem Zsuzsával Jim Jarmusch Törvénytől sújtva című filmjéről Fehér Renátó beszélgetett a januári Írómoziban a Nyitott Műhelyben. – VIDEÓ!

LiteraTV

Aferim! – Az Írómoziban Láng Zsolt

Az Írómozi legutóbbi vendége, Láng Zsolt, a 2015-ös Aferim! című román filmet hozta magával. Radu Jude westernelemekből épített, a XIX. századi Havasalföldön játszódó road movie-ja azzal szembesít, hogy előítéleteink és ellentéteink mit sem változtak. Láng Zsolttal a vetítés után Jánossy Lajos beszélgetett.

LiteraTV

Balkán bajnok – extra vendég: Kincses Előd

Legutóbbi Írómozinkon Kincses Réka Balkán bajnok című filmjét vetítettük. Vendégünk volt Vida Gábor mellett a film főhőse, Kincses Előd is, aki az est végén bekapcsolódott a beszélgetésbe. A következő mozi november 29-én, szerdán lesz este 7-től a Nyitott Műhelyben. Vendég Láng Zsolt az Aferim! című filmmel.

LiteraTV

Az Írómoziban: Vida Gábor

Írómozink új évadának első, őszi estjén az Egy dadogás története című regény szerzője, Vida Gábor volt a vendégünk. Kincses Réka Balkán bajnok című filmjéről Szekeres Dóra beszélgetett az íróval a Nyitott Műhelyben. – LiteraTV.

LiteraTV

Grecsó Krisztián a Tudatlan tündérekről

Legutóbb Grecsó Krisztián volt az Írómozi vendége a Nyitott Műhelyben. Ferzan Özpetek Tudatlan tündérek című filmjének levetítése után Nagy Gabriella beszélgetett vele. 

Írómozi

Rakovszky Zsuzsa az Amarcordról

Áprilisban Rakovszky Zsuzsa volt a vendégünk az Írómoziban. Federico Fellini Amarcord című filmjéről Nagy Gabriella beszélgetett vele a Nyitott Műhelyben.

Írómozi

Kántor Péter az Írómoziban

Márciusban Alekszandr Mitta filmjét vetítettük az Írómoziban. A Ragyogj, ragyogj, csillagom! című, 1969-es szovjet filmről Kántor Péterrel beszélgettünk a Nyitott Műhelyben. 

LiteraTV

Szilágyi Zsófia a Kegyetlen románcról

Legutóbbi Írómozink vendége Szilágyi Zsófia volt, aki Eldar Rjazanov: Kegyetlen románc című filmjéről Szekeres Dórával beszélgetett a Nyitott Műhelyben. – LiteraTV.

LiteraTV

Az Írómoziban: Závada Péter

Az Írómozi legutóbbi eseményén Závada Péter választását, Luis Buñuel A burzsoázia diszkrét bája című filmjét láthatta a közönség. A vetítés után Nagy Márta Júlia beszélgetett vendégünkkel. - LiteraTV.

Írómozi

Allonsanfàn – Írómozi Péterfy Gergellyel (videó)

A Litera és a Nyitott Műhely Írómozi című sorozatának márciusi vendége, Péterfy Gergely Paolo és Vittorio Taviani filmjéről Jánossy Lajossal beszélgetett a Nyitott Műhelyben. – LiteraTV.

További találatok

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

A visszatérés – Írómozi Krusovszky Dénessel


Kezdő dátum: 2016-06-01 19:00:00
A Litera és a Nyitott Műhely közös sorozata, az Írómozi vendége 2016. június 1-jén, szerdán este 7-től KRUSOVSZKY DÉNES, aki ANDREJ ZVJAGINCEV: A VISSZATÉRÉS c. filmjét választotta erre az estére. A vetítés utáni beszélgetést Jánossy Lajos vezeti.

Ragyogj, ragyogj, csillagom! - Írómozi Kántor Péterrel


Kezdő dátum: 2016-03-30 19:00:00
A Litera és a Nyitott Műhely közös sorozata, az Írómozi vendége 2016. március 30-án, szerdán este 7-től KÁNTOR PÉTER, aki ALEKSZANDR MITTA: RAGYOGJ, RAGYOGJ, CSILLAGOM! című filmjét választotta erre az estére. A vetítés utáni beszélgetést Nagy Márta Júlia vezeti.

Program

Párizs, Texas – Írómozi Bajtai Andrással


Kezdő dátum: 2015-02-25 19:00:00
A Litera és a Nyitott Műhely közös sorozata, az Írómozi vendége 2015. február 25-én, szerdán este 7-től BAJTAI ANDRÁS, aki WIM WENDERS: PÁRIZS, TEXAS című filmjét választotta erre az estére. A vetítés után beszélgetés következik vendégünkkel.

Program

Az aranytó - Írómozi Oravecz Imrével


Kezdő dátum: 2014-05-28 19:00:00
Az Írómozi májusi vendége 2014. május 28-án, szerdán este 7-től ORAVECZ IMRE, aki Mark Rydell AZ ARANYTÓ című filmjét választotta. A vetítés után Jánossy Lajos beszélget az íróval.