hirdetés

Keresési eredmény a(z) „összeállítás” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Salinger 100

Salinger 100

Egy szabad szellem beszél egy szabadságával boldogulni nem tudó világról. – 1919. január 1-jén, 100 éve született J. D. Salinger. Egy összeállítással ünnepeljük, Salinger műveiből Élő Csenge, Jánossy Lajos, Modor Bálint, Nagy Gabriella, Szekeres Dóra és Tardi Zsuzsanna idéz.

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Ezeket a könyveket várjuk ősszel – 6.

Szeptembertől minden kiadó számos új kötettel várja az olvasókat. Sorozatunk új részében az Európa Könyvkiadó és a 21. század kiadó készülő köteteit mutatjuk be. Magyar és külföldi újdonságok következnek.

Őszi újdonságok I.

Ezeket a könyveket várjuk ősszel - 1.

A nyári pihenés után a könyvpiac is új lendületet vesz: rengeteg érdekes könyv jelenik meg az őszi időszakban. Összeállításunk első részében a Magvető kiadó klasszikus és kortárs magyar prózai újdonságait mutatjuk be.

Könyvhét 2018

3×7 könyv, amit nagyon várunk III.

Hamarosan kezdődik a 89. Ünnepi Könyvhét, úgyhogy körülnéztünk a kiadók háza táján, milyen szépirodalmi és más remekekkel örvendeztetik meg az olvasót. A harmadik pakkba megint csak hét könyvet válogattunk: Szvoren Edina, Takács Zsuzsa, Tolnai Ottó, Marno János, Bán Zoltán András, Bán Zsófia és Bibó István művét.

Könyvhét 2018

3×7 könyv, amit nagyon várunk I.

Hamarosan kezdődik a 89. Ünnepi Könyvhét, úgyhogy körülnéztünk a kiadók háza táján, milyen szépirodalmi remekekkel örvendeztetik meg az olvasót. Az első pakkba hét könyvet válogattunk: Rakovszky Zsuzsa, Mán-Várhegyi Réka, Bartók Imre, Juhász Tibor, Krusovszky Dénes, Szilasi László és Darvasi László / Szív Ernő művét.

ÉVFORDULÓ

Hajnóczy Péter 75 – II.

Idén lenne 75 éves Hajnóczy Péter. A Litera körkérdéssel készült az évfordulóra. Irodalmárokat kértünk, hogy írják meg rövid véleményüket a Hajnóczy-életműről, hatásáról, láthatóságáról, Perzsiáról, a finomfőzelékről, Jézus menyasszonyáról vagy Embólia kisasszonyról. A második részben Bencsik Orsolya, Kabai Csaba és Németh Gábor válaszait olvashatják.

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Március 9-én jön A fehér király-film

Március 9-én mutatják be Dragomán György világhírű könyvéből készült filmet, A fehér királyt. A filmet 2016-ban az Edinburghi Filmfesztivál Best of British szekciójában mutatták be, most végre megérkezett hozzá egy szinkronos előzetes is.

A HÓNAP SZERZŐJE

Egy regény és egy opera

A hónap szerzője, Marno János Roberto Bolaño A Harmadik Birodalom című regényét és Giuseppe Verdi La Traviata című operájának 2005-ös salzburgi előadását ajánlja a Litera olvasóinak Carlo Rizzi rendezésében, Anna Netrebko, Rolando Villazón és Thomas Hampson főszereplésével.

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Törőcsik Mari fesztelenül mesél

Emlékekről, mesterekről és pályatársakról mesél Törőcsik Mari Bérczes László új könyvében. Az élvezettel, humorral és fájdalommal elmondott történetekből egy kivételes személyiség és egy egyszerű ember portréja rajzolódik ki.

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Kocsis Zoltán a régi Mozgó Világban

„Az ostromlás a dolgunk” – A betiltott Mozgó Világ (1975–1983) című kiállítás anyagából a múzeum jóvoltából közlünk néhány különlegességet. Most Kocsis Zoltánra emlékezve Pilinszky János néhány hozzá írt levelét, egy verset és Kocsis Zoltán zenei szerkesztői beköszöntőjét olvashatják.