hirdetés

Keresési eredmény a(z) „2” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

HÍRÖSSZEFOGLALÓ

Díjeső és elnöki kéziratok

Kiosztották az alternatív Nobel-díjat, a Man Bookert és a német könyvszakma békedíját, nyilvánosságra kerültek Roosevelt iratai. – Heti külföldi hírösszefoglalónkat olvashatják.

INSPIRÁCIÓ

Inspiráció: Urbán Ákos

Aztán beugrik a festményről egy másik kép; Gustav Klimt Csókja. Azt hiszem, az Öngyilkosság annak a kifordítása, megrontása. Úgy illik szeretni, de így sikerül. Az az előtte, ez az utána. – Az Inspiráció harmincegyedik részében Urbán Ákos reflexióit olvashatják.

Vendég: Versum

Vendég: Versum – Fernando Valverde

Az emlékezés folyamatának nyelvi leképezése volt rám nagy hatással. A versszubjektum ugyanis amellett, hogy jelen időben beszéli el az emlékeit, közben még a jelenben zajló eseményekre is folyamatosan referál. – A Vendég: Versum harmincegyedik részében Skobrák Máté fordítását és kommentárját olvashatják Fernando Valverdéről.

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Ezeket a könyveket várjuk ősszel - 2.

Szeptembertől minden kiadó számos új kötettel várja az olvasókat. Összeállításunk második részét a Magvető őszi könyvújdonságaival, a kiadó verses, klasszikus és külföldi köteteivel folytatjuk.

Hír

Megújul a Versum!

Megújul a Versum! Az idén négyéves, világlírával és műfordítással foglalkozó online irodalmi magazin, a Versum Online új szerkesztőségi struktúrával, gyakoribb versmegosztással és kiegészítő tartalommal (esszék, interjúk, jegyzetek) folytatja. Mohácsi Balázs főszerkesztő-helyettes bevezető gondolatait és az új szerkesztők bemutatkozását olvashatják.

Hírösszefoglaló

Generációs problémák

Chuck Palahniuk új regénye a milleniumi generáció válságáról, könyvek a magányról és az elszigeteltségről, könyvek, amelyeket a náci rezsim tiltólistára tett a harmincas és negyvenes években. Kína betiltja Micimackót. Heti hírösszefoglalónkat olvashatják.

Hír

Szöveghullám – A FISZ irodalmi turnéja a Balaton körül

A Fiatal Írók Szövetsége ötödik alkalommal turnézik a Balaton körül július 10-15. között, idén Térey Jánossal, André Ferenccel és Horváth Benjivel.

Margó Fesztivál 2018

Júniusban újra Margó Fesztivál a PIM-ben

Júniusban újra itt a Margó Irodalmi Fesztivál. Az egyedülálló eseménysorozatnak 2018. június 6-10. között idén is a Petőfi Irodalmi Múzeum ad otthont. Az ötnapos fesztiválon fellép többek között Dragomán György, Kemény István, Mán-Várhegyi Réka, Krusovszky Dénes, Boldizsár Ildikó és Terézia Mora.

Program

Folytatódik a Mészöly-egyesület A hely szelleme sorozata

2018. május 5-én, szombaton 10 órától rendezi A hely szelleme sorozatának negyedik részét a Mészöly Miklós Egyesület és a Kisoroszi Önkormányzat Kisorosziban. Vendégek: Kukorelly Endre és Péterfy Gergely.

Jelenkor 2018. április

Lanczkor Gábor: Indiai útinapló (részlet)

Indiában nincs bor – ha van valami, ami tökéletesen hiányzik a szubkontinensről, a bor. Van helyette több minden más, de bor, abban az értelemben, amit az Isztrián és a Káli-medencében bornak hívnak, nincsen. - A Jelenkor 2018. áprilisi lapszámát Lanczkor Gábor útinaplójával ajánljuk.

További találatok

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

LiteraTV

Mikrofonvégen: Bartis, Forgách és Szegő a könyvfesztivál első napján

A XX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál első napján Szekeres Dóra kérdezte a LiteraTV-ben a díszvendégről, Michel Houllebecq-ről a pódiumbeszélgetésen a szerzőt faggató Forgách Andrást, a laudáló Bartis Attilát és kiadója, a Magvető szerkesztőjét Szegő Jánost.

VIDEÓ

A Litera Hétesen

A Litera csapata augusztus 24-én az ózdi Hétes telepen, a Bódis Kriszta által szervezett alkotótáborban járt. Volt írók-gyerekek közötti focibajnokság, közös főzés, éneklés és felolvasás, versek, mesék és rögtönzött színházi előadás. Az ott töltött napunkról nézzék meg Valuska Gábor videóját.

Videó

Kovács András Ferenc: Hogy eláradjon a szó...

Kovács András Ferenccel még a Könyvfesztivál idején a költői szerepekről, a költészet komfortfokozó hatásáról, az új líra fogalmáról és a Magvetőnél megjelent, Bohócöröklét című friss verseskötetéről beszélgetett Jánossy Lajos a Libri Szalonban. - Videó. 

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Netnapló

A rózsa örök

Athenaeum Kiadó - 2016. február 21.

Umberto Eco győzött meg róla, hogy az út, amit kezdő íróként elképzeltem magamnak, nem jó. Hamis. Világéletemben faltam a könyveket, de ez az egy, A rózsa neve elég volt hozzá, hogy mindent, amit addig kigondoltam, szinte egy gombnyomással felülírjak. − Az Athenaeum Kiadó vasárnapi bejegyzését Bíró Szabolcs írja.

Netnapló

Uludağ és Kizilay

FISZ-tábor – 2015. július 23.

Uludağ és Kizilay, ízlelgetem, először a neveket. Kölcsönveszem őket, a hegylánc szépiás, névtelen csúcsai közül kettőre ezeket a szavakat aggatom. – A Fiatal Írók Szövetsége (FISZ) nyári táborának naplóját ma Korpa Tamás írta.

Netnapló

Pedagógiai érzék

Szekszárdi Magasiskola - 2015. július 11.

Már érzem, hogy jól fogunk szórakozni. Játszik velünk, imád minket, mi is őt. Ritmus- és figyelemfejlesztő játékok. Ő hangol, mi hangolódunk. Kapcsolatba kerülünk a ritmussal. Valójában verstan-óra, csak mi ezt nem látjuk. Írtam már valahol, hogy pedagógiai érzék? – A Szekszárdi Magasiskola naplóját szombatról Garaczi Zoltán írta. 

Trutymóék a pácban

2014. május 22. - Pagony-Tilos az Á Könyvek

Ilyenkor egyébként, könyvhét előtt, úgy vagyok, hogy hiába lesz tizennégy új könyvünk, nekem egy sem jut eszembe. Muszáj kinyitnom, megkeresnem, rákeresnem. - A Pagony Kiadó műhelynaplóját csütörtökről Kovács Eszter jegyzi.

Netnapló

Szilágyi Lenke fotónaplója 2.

Szilágyi Lenke - 2014. március 4.

FOTÓNAPLÓ! - A Litera sorozatában kortárs fotóművészek képeit adjuk közre kortárs írókról, művészekről. Ezen a héten Szilágyi Lenke fotóit láthatják. A második napon a Forgács Zsuzsa Bruriáról, Forgách Andrásról és Krasznahorkai Lászlóról készült képeket tekinthetik meg.

Netnapló

Valuska Gábor fotónaplója 5.

Valuska Gábor - 2012. szeptember 21.

FOTÓNAPLÓ! - A Litera sorozatában kortárs fotóművészek képeit adjuk közre kortárs írókról. Ezen a héten a Litera fotósa, Valuska Gábor képeit tekinthetik meg. Az ötödik napon a Könyvfesztiválon készült fotókból közlünk válogatást. Tekintsék meg Bret Easton Ellis, Ámosz Oz, Ljudmila Ulickaja, Claudio Magris, Umberto Eco és Per Olov Enquist portréját.


Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

Messziről jött ember - A Litera 14. előszilveszteri partija


Kezdő dátum: 2015-12-30 20:00:00
A Litera irodalmi portál 14. előszilveszteri estjének vendégei el-, azaz ki- és bevándorló magyar írók, olyanok, akik maguk is új otthont kerestek a világban.

Kalligram est


Kezdő dátum: 2015-12-08 19:00:00
Kalligram esten bemutatásra kerülnek a kiadó új kötetei

Kis János Az állam semlegessége című könyvének bemutatója


Kezdő dátum: 2015-11-27 17:00:00
Kis János: Az állam semlegessége mű könyvének bemutatója. A szerzővel beszélgetnek: Szabó Tímea, Tóth Gábor Attila. Moderátor: Ónody-Molnár Dóra.