hirdetés

Keresési eredmény a(z) „2 flekken” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

2FLEKKEN

Radics Viktória: Traktátus a szabadságról

Feltérdeltem, próbáltam az eszemmel gondolkodni azon, hogy hogyan kell összeilleszteni, majd odaerősíteni – vagy fordítva! – ezeket a műanyag izéket, és egyszeriben megpillantottam apám kezét, mintha odanyúlt volna értem, és mintha megfogta volna a kezemet. – Radics Viktória 2flekken.

2flekken

Søvrina

Miután lerúgta apró lábáról a mokaszint, lehúztam a nadrágját, harisnyáját, kigomboltam a blúzát, kibújtattam a kombinéjából, míg egy szál pelenkában ült a fürdőszobai széken. Alig maradt belőle valami. Mint egy tollaitól megfosztott, lekopasztott madártest, amin a megráncosodott bőr alá látsz, ahol az erek futnak liláskéken. – Kun Árpád A kitakarítottak című sorozatának második darabját olvashatják, 2 flekken.

2flekken

Egyedül

Az ablakban álltunk és néztük, a sok látogató közül, akik a kórház bejárata felé igyekeznek, mikor tűnnek fel a szüleink. Mindenkinél nagy szatyrok voltak, hamarosan az összes gyerek kimehetett az ebédlőbe, ahol külön asztaloknál terítettek meg a családok... - Szekeres Dóra 2 flekken.

2 Flekken

Elcsépelt Goethe-strófák

Leintettek bennünket, de törődtek velünk, félre bánat, félre bú. Persze ez azt is jelentette, ameddig rend volt - gyerekkorunkban - , hogy nem illik bánkódnunk mások előtt, összeszedettnek kell lenni, rossz modor mások terhére lenni a bajunkkal, s a nagy közös sérülés (az „elemi csapás") előtt el kell némulnia a személyes elkeseredettségnek, csalódásnak. - Tamás Gáspár Miklós 2 flekken.

2 Flekken

Jótékonyság

Visszaballagtam, a parketten ütötték-vágták egymást az öregek, a lelátón a gyerekek, de ököllel, rendesen, mint amikor élesbe megy. Pákozd és Sukoró. Ezt szeretem ebben a városban, mondtam Tóninak, kimegy hugyozni az ember, közben bent kitör a háború. - Keresztury Tibor 2 flekken.

2flekken

Barátság, szerelem, e kettő

Van-e olyan ember az életedben, aki közvetlenül az édesanyád és az élmezőnyt jelentő még néhány, fájdalom, egyre ritkuló felmenő után következik abban a sorban, amelyben a téged legrégebb óta ismerő embereket tartod számon. Na ugye?! Jánossy Lajos 2flekken.

2flekken

A sakk Nietzschéje

Keresett valamit a sakkban, ami jóval több, mint egy világbajnoki cím. Talán a szabadságot. Mindenesetre többet, mint amennyit a sakk képes lehetett megadni. - Kemény István írja 2 flekken.

2flekken

Bakancslista

Csak azt bánom, amit nem tettem meg. Tehát bántalak téged. Hogy gyáva voltam, és mégis visszafordultam, hiába indultam végre el. A repülés a bolondok gyönyörűsége. - Csobánka Zsuzsa 2flekkenje.

kétflekken

Levelek a jó életbe: Pozitív irány

„Pozitív irányba változni utoljára iskolás korban lehet, a szülői értekezleten hangozhat el a mondat, pedagógiai nyomatékkal kerülhet ellenőrzőkbe, üzenő füzetekbe: X. Y. az utóbbi hónapokban pozitív irányba változott.” Jánossy Lajos 2flekken.