hirdetés

Keresési eredmény a(z) „2010” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

RECENZIÓ

A zárójelben-létezés méltósága

Pontosítja, amit korábban írt. Pontosítja, amit korábban gondolt. Pontosítja, amit korábban írt. Az ismétlődés gyönyörködteti. (...) Egy lélek keresi magát. - Bólya László recenziója Petőcz András Behatárolt térben című verseskötetéről.

RECENZIÓ

A magunkkal vonszolt történelem

A Sonnenschein nehéz könyv, mert bevezet azoknak a megbomló elméjébe, akik nem tudnak megszabadulni a váratlanul bűnre fordult ártatlanság terhétől, és akik hangoktól, matematikai képletektől, költeményektől, sokszor pedig a nagyapakorban felfedezett, sosem látott, véres kezű szüleik képétől üldöztetve élnek. - Recenzió Daša Drndić Sonnenschein című könyvéről.

OTT JÁRTUNK

Hevesi Sándor előhívása

Hevesi András igazi "titkos befutó”, aki minden bizonnyal sohase fog befutni, akinek ritkán (egyre ritkábban) kiadott könyvei az idők végezetéig néma H-ként lapulnak majd az antikváriumok mélyén. Hevesi András előhívásáról Szegő János tudósítása.

HÍR

Zalán Tibor kapta a Mészöly Miklós-díjat

Zalán Tibor költő, író, dramaturg kapta az idei Mészöly Miklós-díjat, amelyet szerdán, a névadó születésének 90. évfordulóján adtak át Szekszárdon.

HÍR

Fotósunk, Valuska Gábor Magyar Sajtófotó-díjas!

Fotósunk, Valuska Gábor harmadik helyezést ért el a 2010-es Magyar Sajtófotó Pályázaton Művészet (Egyedi) kategóriában. Az egész szerkesztőség nevében gratulálunk!

OTT JÁRTUNK

Hogy lesz meg nekem ebből a finom?

Az "Itt van a város" szatyros beszélgetéssorozatának első évfolyama Vágvölgyi B. Andrással búcsúzott a közönségtől, a beszélgetés megörökítését korántsem szándékozunk a szamizdatok sorába utalni, így György Péter mellett Vágvölgyi B. András történeteit is ajánljuk olvasóinknak a hétvégére.

INTERJÚ

Slawomir Shuty: Rossz választás áldozata vagyok

Slawomir Shuty, a Nowa Hutából indult ifjú szerző Bomlás című regénye hatalmas botrányt keltett megjelenésekor Lengyelországban. Az éveken át banki alkalmazottként dolgozó, és azzal hirtelen szakító Shuty megírta az új, kapitalista világot radikálisan bíráló könyvét, amely már magyarul is olvasható. A szerzővel Szekeres Dóra beszélgetett.

Palócföld 2010/6

Berka Attila: Nézők

"– Ha erre járok, benézek. Vigyázzanak magukra! – intett, bólintott és mosolygott Báró Ádám, és elindult kifelé, utoljára, végleg." - A Palócföld 2010/6-os számából Berka Attila prózáját ajánljuk.

VIDEÓ

Boldog új évet kívánunk! - Videó

A Litera egész szerkesztősége szeretne sikerekben és boldogságban gazdag új esztendőt kívánni minden olvasójának ezzel a rövidke videóval, amely december 30-i előszilveszteri partinkon készült.

2FLEKKEN

Tollcsere

Maga nekem ne udvaroljon, mert én magát megkarmolászom, hallja. Aztán mégis belekarolok. Pár lépés hazáig. Minden nap eljátsszuk, hogy nem tudja, hol lakom. - Láng Zsolt 2Flekken.
További találatok

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

Olvassunk együtt Ormosbányán!

Az Olvassunk Együtt! csapata Borsod megyében, Ormosbányán járt. Hámori Gabi és Parti Nagy Lajos olvasott együtt a gyerekekkel és az Apró Színház szórakoztatta az iskolásokat.

Olvassunk együtt Nyíregyházán!

Az Olvassuk együtt csapata a nyíregyházi Huszártelepen járt, ahol Szabó T. Anna és Szalóki Ági olvasott a gyerekeknek a Huszárvár központban. Mesék, versek, dalok és gyerekek a videóban.

Olvassunk együtt Tarnabodon!

Az Olvassunk együtt! csapatához ez alkalommal Joshi Bharat csatlakozott és együtt látogattunk el Tarnabodra, ahol a harmadik osztályos diákokkal olvastunk együtt. - Videó.

Az Olvassunk együtt! Sajóvárkonyban járt

Az Olvassunk együtt! csapata az őszi szezon első állomásaként Ózd egyik kerületében, Sajóvárkonyban járt. A Sajóvárkonyi Általános Iskola diákjainak Kótai Mihály és Nagy Ervin olvastak fel.

Nádasdy Ádám Üveggolyó-díjas

A 2010-es Üveggolyó Díj nyertesével, Nádasdy Ádámmal a LiteraTV-ben új verseskötetéről, a gyűjteményes kötetbe való válogatás nehézségeiről, az Írók boltjához fűződő viszonyáról és arról beszélgettünk, hogy hol fogja tartani a számára oly kedves üveggolyót.

Olvassunk együtt - Alsózsolca

Az Olvassunk együtt! csapata az alsózsolcai Benedek Elek Iskolában járt. A közös olvasásban és játékban Brózik Klári, Farkas Róbert, Tóth Olivér és Mészáros Antónia vettek részt.

Horváth Viktor a Libri Szalonban 2.

A Libri Szalon vendége a Könyvfesztivál utolsó napján Horváth Viktor volt, akinek Török tükör című regénye bár már második a sorban, az Európai Elsőkönyvesek Fesztiválján mégis ő képviselte idén Magyarországot. Szekeres Dóra beszélgetéséből, kiderül,miért. - Második rész.

Horváth Viktor a Libri Szalonban

A Libri Szalon vendége a Könyvfesztivál utolsó napján Horváth Viktor volt, akinek Török tükör című regénye bár már második a sorban, az Európai Elsőkönyvesek Fesztiválján mégis ő képviselte idén Magyarországot. Szekeres Dóra beszélgetéséből, kiderül,miért.

Interjú a József Attila-díjas Marék Veronikával

Marék Veronika a könyvfesztiválon beszélt a LiteraTV-nek arról, mit jelent számára a közelmúltban elnyert József Attila-díj, hogyan talált rá könyveire a japán közönség és, hogy mesehőseihez hasonlóan ő is szereti-e a focit.

Ámosz Oz a Literának

A Könyvfesztivál díszvendégével, Ámosz Ozzal készült interjúnkat írásban már olvashatták, most meg is nézhetik a beszélgetést.
További találatok

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Netnapló Extra - Róma

2010. március 10. - Horváth Viktor
Bár már itt az új év, mi még ezen a héten 2010-et összegezzük. Folytatódnak hát a válogatás naplók, ma Horváth Viktor tavaly márciusi naplóját ajánljuk.

Netnapló Extra - "Talán az ördög..." (Robert Bresson)

Bikácsy Gergely - 2010. február 1.
Bár már itt az új év, mi még ezen a héten 2010-et összegezzük. Folytatódnak hát a válogatás naplók, ma Bikácsy Gergely tavaly februári naplóját ajánljuk.

Netnapló Extra - Ami elvehető és ami elvehetetlen

Nádori Lídia - 2010. április 21.
Bár már itt az új év, mi még ezen a héten 2010-et összegezzük. Folytatódnak hát a válogatás naplók, ma Nádori Lídai tavaly áprilisi naplóbejegyzését ajánljuk.

Netnapló Extra - Az első hat hónap

2010. május 17. - Aaron Blumm
Bár már itt az új év, mi még ezen a héten 2010-et összegezzük. Folytatódnak hát a válogatás naplók, ma Aaron Blumm tavaly májusi naplóbejegyzését ajánljuk.

Netnapló Extra - Őzpörkölt

2010. május 31. - Böszörményi Gyula
Bár már itt az új év, mi még ezen a héten 2010-et összegezzük. Folytatódnak hát a válogatás naplók, ma Böszörményi Gyula tavaly májusi bejegyzésével.

Netnapló Extra - Megtörtének, megtörénik

Géczi János - 2010. február 22.
Az év végére érve a szerkesztőség kiválasztotta az elmúlt esztendő legjobb netnaplóit. Ma Géczi János tavaly februárban írt naplóját ajánljuk.

Netnapló Extra - Mutti Halála

Falcsik Mari - Lantos László Triceps - 2010. október 24.

Az év végére érve a szerkesztőség kiválasztotta az elmúlt esztendő legjobb netnaplóit. Ma Falcsik Mari és Lantos László Triceps párnaplójából Lantos László Triceps írását ajánljuk, a 80-as évekről.

Netnapló Extra - Kilövés

2010. április 12. - Szabó Simon
Az év végére érve a szerkesztőség kiválasztotta az elmúlt esztendő legjobb netnaplóit. Ma Szabó Simon egyik áprilisban írt netnaplóját olvashatják.

Netnapló Extra - Ma hallgatni fogok

EP HAT VAN - Esterházy Péter - 2010. április 15.
Az év végére érve a szerkesztőség kiválasztotta az elmúlt esztendő legjobb netnaplóit. Ma az év egyik legsikeresebb naplóvállalkozása, az Esterházy Péter hatvanadik születésnapjára készült ál-EP-naplók közül Terézia Mora írását ajánljuk.

Netnapló Extra - Amikor háromszor hugyozott a hóba - (manzárd 1.)

2010. január 18. - Sajó László
Az év végére érve a szerkesztőség kiválasztotta az elmúlt esztendő legjobb netnaplóit. Ma Sajó László januárban írt téli naplóját kínáljuk újraolvasásra.
További találatok