hirdetés

Keresési eredmény a(z) „2011” címkére

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Hungráfiai rémönuralom 1.

2012. január 9. - Bozsik Péter
A jövő kiszámítható, ám az, hogy kivel találkozik útközben, mit (nem) mond, mire (nem) gondol és mit (nem) főz, az még kiszámíthatatlan. - Ezen a héten Bozsik Péter írja a netnaplót.

Netnapló extra - Cili és Dódi

2012. január 2. - Tarján Tamás

Az év elejére a szerkesztőség válogatásában felelevenítjük 2011 számunkra legkedvesebb netnaplóit. Mára Tarján Tamás 2011. október 5-ei naplóbejegyzését választottuk újraolvasásra.

Netnapló extra - szocmoc

2011. december 29. - Barcs Miklós
Az év végére a szerkesztőség válogatásában felelevenítjük idei legkedvesebb netnaplóinkat. Mára Barcs Mikós 2011. december 7-i naplóbejegyzését választottuk újraolvasásra.

Netnapló extra - Háttal távoztunk

2011. december 28. - Szőcs Petra
Az év végére a szerkesztőség válogatásában felelevenítjük idei legkedvesebb netnaplóinkat. Mára Szőcs Petra 2011. november 18-i naplóbejegyzését választottuk újraolvasásra.

Ezer zsibbadt vágy

2011. december 16. - Beszélő folyóirat
De nem csak ezért nincs minek örülni. Ugyanis elérték azt, amit valójában akartak. - Ezen a héten a Beszélő folyóirat mutatkozik be a műhelynaplóban. A pénteki napról Mink András számol be.

Cigányfestészet

2011. december 14. - Beszélő folyóirat
„Szerencsére, azonban Schemnitz (Selmecbánya) gazdag német polgárai tudták, hogy a dicsekvő elismeréshez némi pénzt is kell társítani, különben aligha születtek volna meg a Szent Katalin templom oltárképei.” - Ezen a héten a Beszélő folyóirat mutatkozik be a műhelynaplóban. A szerdai napot Kőszeg Ferenc jegyezte fel.

Nekem már harminc...

2011. december 13. - Beszélő folyóirat
Nagyon keveset értettem én akkor az apám lelkéből, de annyit azért igen, hogy befogjam a szám, és házon kívül sirassam Lengyelországot. - Ezen a héten a Beszélő folyóirat mutatkozik be a műhelynaplóban. A második naplót Révész Sándor jegyzi.

Még egyszer Hovatovább

2011. december 12. - Beszélő Folyóirat

A Beszélő-literanapló írásának megkezdéséhez (örökhétfő), önös érdekek fűztek. - Ezen a héten a Beszélő folyóirat mutatkozik be a műhelynaplóban. Az első naplót Ambrus Judit jegyzi.

Ettél már hurmát?

2011. december 3. - Vathy Zsuzsa
Talán lélegezni sem tudnék, ha nem úsznék. Húsz hossz a  penzumom, és már a másodiknál úgy érzem, nincs súlya a testemnek, nem hogy könnyebb, hanem semmi súlya sincs. - Vathy Zsuzsa netnaplója a szombati napról.

Párizsi Divatszalon

2011. december 2. - Vathy Zsuzsa
A Lotz teremből visszafelé bementem a Madách patikába, és megkérdeztem, milyen fájdalomcsillapítót kaphatok recept nélkül. Panadol, mondta a gyógyszerész, tíz darab háromszázötven forint. Kávémat úgy is Kőbányai fizette, gondoltam, én meg veszek Panadolt a levágott lábú férfinak. - Vathy Zsuzsa netnaplója.
További találatok

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Könyvajánló

Orcsik Roland: Mahler letöltve

Orcsik Roland új kötete éppen Mahler halálának 100. évfordulóján jelenik meg a Kalligram Kiadó jóvoltából. Olvassanak bele a verseskönyvbe!

Könyvajánló

Csaplár Vilmos: A magyarok

"Ehhez az állandó hangulathoz az is hozzátartozik, hogy a nem létező ország lakosai szeretik az idegeneket. Hogyisne szeretnék őket, hiszen számukra az idegen olyan, mint az illatnak az orr, a fagylaltnak a nyelv. Illetve nem minden idegent szeretnek, csak az idegen idegent." - Csaplár Vilmos A magyarok című könyvéből közlünk részletet a Kalligram Kiadó jóvoltából.

Könyvajánló

Angela Carter: Esték a cirkuszban

"Odavan a régi bohóctréfákért, az összecsukló székekért, a felrobbanó pudingokért. „A bohócmesterségben az a szép, hogy nem változik semmi – szokta mondogatni." - Angela Carter Esték a cirkuszban című regényéből közlünk részletet a Magvető Kiadó jóvoltából.

RECENZIÓ

Minden változik – el nem tűnik semmi

A kitaszítottak megalázottságának, fokozhatatlan szenvedésének nagy ábrázolója, Lars von Trier nyomdokaiba lép Sjón A macskaróka című elbeszélése, amely tavaly jelent meg a Magvető Kiadónál. - Teplán Ágnes recenziója.

INTERJÚ

Kulturális köldökzsinór

A Duna Tv-n januártól minden nap egy-egy könyv kerül néhány percre a főszerepbe. Az 1 Könyv című műsor alapkoncepciója felettébb egyszerű, és pont emiatt működik. Naponta négy percben bemutatni egy könyvet és alkotóját, kedvet csinálni az olvasáshoz. Az 1 Könyv című műsor házigazdájával Lackfi Jánossal beszélgettünk.

FELHÍVÁS

A MASZRE felhívása

A Magyar Szak- és Szépirodalmi Szerzők és Kiadók Reprográfiai Egyesületének felhívása a szak- és szépirodalmi szerzőkhöz és jogutódaikhoz.


OTT JÁRTUNK

Tíz híres sztori - Képes előszilveszteri beszámoló

December 30-án tartottuk tizedik előszilveszteri partinkat, tíz éve már, hogy ezen a napon együtt zárjuk az évet kedves íróbarátainkkal és olvasóinkkal. Soha nem látott tömeg gyűlt össze a Trafóban és hallgatta meg, ahogyan tíz szerző feldolgozza a világirodalom tíz híres történetét. - Videó és képgaléria.

GYÁSZ

Elhunyt Garas Dezső

Garas Dezső 77 éves korában, hosszú betegség után december 30-án elhunyt.

JÁTÉK

UPDATE - JÁTÉK! - Nyerj jegyet a Litera 10. előszilveszteri partijára!

Rendkívüli játékot hirdetünk! Bár a jegyek már szinte elfogytak 10. előszilveszteri partinkra, most két olvasónk másodmagával jegyet nyerhet az év egyik legérdekesebb irodalmi eseményére! - SORSOLTUNK!

HÍD, 2011, DECEMBER

Szív Ernő: Bezárt a világ -szervusz újlipót-

"Azt is hallottam, hogy egy hókotróban, ami egy távolabbi sarkon állt, de a motorja mégis járt halkan, alapjáraton duruzsolt, a sofőr Tolsztojt olvasott." - A Híd decemberi számát Szív Ernő tárcájával ajánljuk.
További találatok

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

VIDEÓ

Darvasi László: Pierre Bezuhov Magyarország szigetén

Tizedik Előszilveszterünkön tíz híres történetet dolgoztak át felkért íróink. Darvasi László a Háború és békét írta újra és mutatta be, hogyan is élnek Magyarország gyönyörű szigetének lakói az ő legnagyszerűbb vezetőjük, Napóleon uralma alatt.

VIDEÓ

Parti Nagy Lajos - Franz Kafka: Az átváltozás

December 30-i tizedik Előszilveszteri partinkon tíz híres történetet dolgozott fel tíz felkért írónk. Most Parti Nagy Lajos nagyszerű átírását ajánljuk Kafka Az átváltozás című művéből.

LITERA TV

A legjobb kortárs írók - Alibi hat hónapra

A legjobb kortárs szerzők és meglepő írói debütálások, valamint autista gyerekek  illusztrációi - ezek alkotják többek között az Alibi irodalmi antológiát. A sorozat eddigi történetéről és a most megjelent Gyermekkor című számról Alexander Brodyval Jánossy Lajos beszélgetett a Litera TV-ben.

 

VIDEÓ

Szálinger Balázs és Másik János a Litera születésnapon

"Egyszer léphetsz egy folyóba, / föl kell szállnod a hajóra / nem tudod, hogy hova visz / körút alatt az a víz." - A Litera 9. születésnapján Szálinger Balázs versére írt zenét Műsik János, és Másik János dalára írt új szöveget Szálinger.

VIDEÓ

A Kemény - Kollár-Klemencz páros a Litera születésnapon

"Kialudtunk, mint a csillár meg a telihold. / El akarsz válni, de felveszed a telefont." - Kemény István és Kollár-Klemencz László a Litera születésnapon.

VIDEÓ

A Litera kilenc éve

A születésnapon szereplő művészek versbe, illetve dalba szedték a Litera kilenc évét 2002-től 2011-ig.

VIDEO

Orcsik Roland: Mahler-tételek

Hogyan lesz Gustav Mahler egy verseskönyv főszereplője? Mit jelent Mahler figurája, életrajza és száz évvel ezelőtti zenéje egy kortárs költő önértelmezésében? A Mahler-metafora jelentésrétegeiről beszélgettünk a könyvhét zajos forgatagában Orcsik Roland költővel, a Mahler letöltve című kötet szerzőjével.

Bohdan Piasecki slammel

2011. június 29-én Lengyel-magyar Action és Slam Poetry Est volt az Európa Pontban a Literával. Az esemény fő vendége Bohdan Piasecki, a lengyel slam szcéna egyik legmeghatározóbb egyénisége volt, aki lengyelül és angolul adta elő verseit. A LiteraTV-ben Telling the time című versét ajánljuk.

Nemes Z. Márió: Nem őrölök feltétlenül két malomban

Nemes Z. Márió második verseskötete a Bauxit néhány hónapja jelent meg. Ennek apropóján beszélgettünk vele a pályakezdés stációiról, a kritika és a líra kapcsolódásairól, egy szlovák nyelvű kötet létrejöttéről, és a közeljövő műfajváltó terveiről. - Videó.

Karádi Éva: Európa itt van

Karádi Éva, a Lettre folyóirat főszerkesztője, a könyvfesztiválon évről évre megrendezésre kerülő Elsőkönyvesek Fesztiváljának főszervezője beszélt a Literának az idei elsőkönyves meghívottakról, valamint a szintén a szerkesztésében, a L'Harmattan Kiadó Európa sorozatában megjelenő négy regényről, amelyeknek szerzőivel akár személyesen is lehet majd találkozni a könyvfesztiválon.
További találatok