hirdetés

Keresési eredmény a(z) „2015” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Könyvajánló

Alexandru Vakulovski: Hányinger utca

Barika fogta a homlokomat, s akkor, ott megint megismételte: István és Ion be fognak köpni. Miközben rándult egyet a gyomrom, végre megértettem, mit akar mondani. Barika, mondtam neki, ne beszélj így a barátaimról, mert megharagszom, s többé rád se nézek. Ne légy hülye, hé, mondta, mert ki fognak baszni veled, s akkor aztán vigyoroghatsz. − Alexandru Vakulovski Hányinger utca című kötetét ajánljuk.

Kiállítás

A tárgyak elviselhetetlen könnyűsége

Meglep és elgondolkodtat. Különös sejtetései egyre mélyebbre hatolnak az idővel. Talán mert jósol. Boszorkányos egyszerűséggel csippent a kortárs irodalomból és a kortárs egzisztenciából. - Szabó Imola Julianna bevezetője Könyv Kata AgyésLap és a Puha képek kiállításához.

interjú

Kubiszyn Viktor: Árnyék a porban

Íróként inkább csatornaként, médiumként tekintek magamra, nem pedig mint teremtőre, aki a semmiből hoz létre valamit. Keresztény hívőként pontosan tudom, hogy a tehetségemet ajándékba kaptam. - Kubiszyn Viktorral nemrég megjelent Oroszrulett című könyve kapcsán beszélgettünk. 

A város peremén

Az és nem az

Három író és egy fényképész, Zeke Gyula, Németh Gábor, Jánossy Lajos és Oláh Gergely Máté kelt hosszú expedícióra. Szerény célkitűzésük, hogy meghódítják Budapest kies kerületeit. Jó archeológusokként feltárják az idő épített rétegeit. A hetedik útjuk Mátyásföldre vezetett. - Az alábbiakban Jánossy Lajos a képaláíró, és, mint minden esetben, a képek Oláh Gergely Máté munkái. 

Best of

Best of 2015 – második rész

Az év utolsó napján 2015 legemlékezetesebb publikációiból készítettünk kétrészes válogatást önöknek. Találnak benne tárcát, LiteraTV- és Litera Rádió-felvételeket, nagyviziteket, novellákat – érdemes újraolvasni és újranézni!

Ott jártunk

A szerkesztő, a kritikus és a prózát író költő

A kerekasztal-beszélgetésekre, az élő-hangzó kritikára, vitára szükség van, mondja komolyan a költő-Krusovszky, akinek arcán a beszélgetők közül legkevésbé látszik a zavar. − Krusovszky Dénes december 16-ai, a Nyitott Műhelyben megrendezett estjéről Modor Bálint és Szmerka Dániel beszélget.

Open reading

Acsai Roland: A Semmi Kardja és a kisfiú

– Ha nem állítod meg, szétvágja a sorsvonalak láthatatlan kötelékét, és örökre elválaszt bennünket. Ha ez megtörténik, nem találkozunk a megszületésünk után. Egyik életünkben sem. És ez végzetes lenne. Mindkettőnk számára. − Open Reading rovatunkban Acsai Roland írását olvashatják.

Könyvajánló

Kubiszyn Viktor: Oroszrulett

Nyilvánvalóan megvolt ez az érzés gyerekkoromban és kamasz koromban is, hogy egy ordas nagy hazugság az egész világ, amiben élek, az alapjaitól a tetejéig. Aztán elkezdtem drogozni rá, amibe belehaltam. Majdnem belehaltam, pontosabban. Az már nem járható út – úgyhogy más megoldásokat kell találni. − Kubiszyn Viktor: Oroszrulett című könyvét ajánljuk.

A város peremén

Az angol bádog

Három író és egy fényképész, Zeke Gyula, Németh Gábor, Jánossy Lajos és Oláh Gergely Máté kelt hosszú expedícióra. Szerény célkitűzésük, hogy meghódítják Budapest kies kerületeit. Jó archeológusokként feltárják az idő épített rétegeit. A hetedik útjuk Mátyásföldre vezetett. - Az alábbiakban Németh Gábor a képaláíró, és, mint minden esetben, a képek Oláh Gergely Máté munkái. 

A város peremén

Álomtár

Három író és egy fényképész, Zeke Gyula, Németh Gábor, Jánossy Lajos és Oláh Gergely Máté kelt hosszú expedícióra. Szerény célkitűzésük, hogy meghódítják Budapest kies kerületeit. Jó archeológusokként feltárják az idő épített rétegeit. A hetedik útjuk Mátyásföldre vezetett. - Az alábbiakban Zeke Gyula a képaláíró, és, mint minden esetben, a képek Oláh Gergely Máté munkái. 

További találatok

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Netnapló

NETNAPLÓ EXTRA - Radikális amnézia

Technologie und das Unheimliche - 2015. december 6.

A év végére a szerkesztőség válogatásában felelevenítjük idei legkedvesebb netnaplóinkat. Harmadikként a Technologie und das Unheimliche kollektíva Győrffy László által írt bejegyzését olvashatják.

Netnapló

NETNAPLÓ EXTRA - Szerencsés nap szürke felhők alatt

Széchenyi Akadémia - 2015. március 3.

Többször írtam arról, hogy a történelem hosszabb távú struktúrájához csatolható újabb események új struktúrát alakíthatnak ki. Ama TÉR-nek sok évtizedes ismereteim is részei. − Az év végére a szerkesztőség válogatásában felelevenítjük idei legkedvesebb netnaplóinkat. A Széchenyi Akadémia március 3-ai naplóját Sándor Iván írta.

Netnapló

NETNAPLÓ EXTRA - Repülési vágy

Marsó Paula - 2015. szeptember 1.

Akkor vagy te illegális, amikor a gyep, a fű, az oxigén, a nyári hőségben megolvadt aszfalt, a légköri jelenségek, vagy a szélben szaladó papírsárkány. − Az év végére a szerkesztőség válogatásában felelevenítjük idei legkedvesebb netnaplóinkat. Elsőként Marsó Paula szpetember 1-jei naplóját közüljük.

Netnapló

Volt

Tamás-Balha Etelka - 2015. december 20.

Egyszer Ali hívott, azt mondta, nagyapámat a hideg folyóból halászták ki.  Gyerekek futottak mellette a parton, ők riasztották a halászokat, akik kimentették. − Tamás-Balha Etelka vasárnapi bejegyzését olvashatják.

Netnapló

Sokáig azt hittem

Tamás-Balha Etelka - 2015. december 19.

Amikor épp jött a jelzés az első sorokból, hogy még csak tíz percig kell kibírni, és akkor végre átadják nekünk a másodikosok a piros nyakkendőket és végre pionírok leszünk, összenéztünk Csongival, mert azt lehetetlenség lesz kibírni, nekünk már tényleg régóta pisilnünk kell. − Tamás-Balha Etelka bejegyzése szombatról.

Netnapló

Szégyen

Tamás-Balha Etelka - 2015. december 18.

Hazafele nagyapám a fodros szoknyát is meg akarta venni nekem, amit anyámtól hiába könyörögtem. Ott sápítoztam a polcok alatt és vonyítottam, hogy én ennél szebbet életemben nem láttam, amire anyám, olyan hangosan, hogy mások is odanéztek, csak annyit mondott, hogy nincs pénzünk és vonszolt tovább maga után. − Tamás-Balha Etelka bejegyzése péntekről.

Netnapló

Gloria

Tamás-Balha Etelka - 2015. december 16.

Egymástól tanulunk igazán, bízott benne. Csak Attila ült egyedül az utolsó padban, pedig a tornasorban is ő volt a legkisebb. Egyik délután rendőrök vitték el az apját, a nagyobb fiútestvéreit és őt is. Soha nem láttuk többet. − Tamás-Balha Etelka szerdai bejegyzését olvashatják.

Netnapló

Ketten

Tamás-Balha Etelka - 2015. december 15.

A fekete-fehér képernyőn egyforma léptekkel masíroztak a felvonulók, ritmusra lobogtatták a papírszalagokat. Ő elégedetten integetett a pódiumról a szürke szövetkabátjában, mosolyra állt a szája, de vissza is fogta magát, mintha szándékosan leplezné az örömét, hogy tényleg, minden egészen úgy  van, ahogy szeretné, de nevetni mégsem kellene. − Tamás-Balha Etelka keddi naplóját olvashatják.

Netnapló

Babakocsi

Tamás-Balha Etelka - 2015. december 14.

A kedvencemet, a szőke Lanka babát, amit anyámtól kaptam, Magdiék udvarán himbálta a szél. Én nem akartam, ő meg szégyellte visszakérni őket, így egész nyáron szöcskékre vadásztam az udvaron és a lepkéket hajkurásztam. − E heti szabadnapló-írónk, Tamás-Balha Etelka hétfői bejegyzését olvashatják.

Netnapló

Helyhez kötött kalandor

Gömbhalmaz - 2015. december 12.

Lehetne ez a nap az amúgy nem nagyon létező magánéleté: fetrengés az ágyban, nagyon sokadszorra régi Heti Hetes-adások hallgatása a youtube-on, és könnyed, céltalan csevegés csinos lányokkal a Facebookon. Szóval klasszik kockulás, na. − A Gömbhalmaz szombati naplóját Stermeczky Zsolt Gábor írja.

További találatok

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

KibÍRÓSZÖVETSÉG - Beszélgetés Szentmártoni Jánossal


Kezdő dátum: 2015-12-15 13:00:00
KibÍRÓSZÖVETSÉG. Beszélgetés Szentmártoni Jánossal, a Magyar Írószövetség elnökével a kulturális szervezetek helyzetéről, lehetőségeiről.

Kubiszyn Viktor: Oroszrulett című könyvének bemutatója


Kezdő dátum: 2015-12-10 17:00:00
Kubiszyn Viktor: Oroszrulett című könyvének bemutatója. A szerzővel beszélget: Mészáros Sándor.

Horváth Viktor: Möbion – szobor, kép és regény


Kezdő dátum: 2015-12-09 17:00:00
Horváth Viktor: Möbion – szobor, kép és regény című könyvét bemutatja: Papp Sándor Zsigmond.

Standeisky Éva: Demokrácia negyvenötben című könyvének bemutatója


Kezdő dátum: 2015-12-07 16:00:00
Standeisky Éva: Demokrácia negyvenötben című könyvét bemutatják: Spiró György és Ungváry Rudolf.

Weiner Sennyey Tibor: Az elveszett királyság - könyvbemutató


Kezdő dátum: 2015-12-01 17:00:00
Weiner Sennyey Tibor: Az elveszett királyság című könyvének bemutatója. Közreműködnek: Péterfy Gergely, Horváth Zsófi, Gallyas Veronika.

Már elment a Mesijás? Hangjáték Borbély Szilárd regénye alapján


Kezdő dátum: 2015-11-29 21:04:00
Már elment a Mesijás? Hangjáték két részben Borbély Szilárd azonos című regénye nyomán.

Műhelykonferencia Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni Naplójáról


Kezdő dátum: 2015-12-01 10:00:00
Műhelykonferenciát szervez Magyar Történelmi Társulat Vekerdi László Szakosztálya Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni Naplójáról az MTA BTK Irodalomtudományi Intézetben december 1-jén.

Beszélgetés Turi Tímeával


Kezdő dátum: 2015-11-23 19:00:00
Turi Tímeával Payer Imre beszélget a Szépírók Társasága Könyv Utóélete rendezvénysorozatának keretében.

Saly Noémi: Példabeszédek című könyvének bemutatója


Kezdő dátum: 2015-12-03 18:00:00
Saly Noémi: Példabeszédek című könyvének bemutatója. A szerzővel beszélget: Pataki Judit. Felolvas: Sándor Erzsi.

Tar Sándor-Keresztury Tibor: A te országod - premier


Kezdő dátum: 2015-12-17 20:00:00
A te országod című darab premierje a Trafóban. Tar Sándor novelláiból írta és színpadra alkalmazta Keresztury Tibor.
További találatok