hirdetés

Keresési eredmény a(z) „2018” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

2FLEKKEN

Radics Viktória: A négyszögletű teáskanna

A habzsoló tömeg része voltam én is – aki most némi személyességgel bír, vagy épp nem bír vele –, és egyúttal a hóban, sárban caplató parasztok egyike. – Radics Viktória 2flekken.

RÉSZLET

Király Kinga Júlia: Az újrakezdés receptjei (részlet a könyvből)

Éhség és sóvárgás, kóser és tréfli, holokauszt és újrakezdés. Király Kinga Júlia erdélyi zsidó receptes könyve bemutatja a közösség háború előtti szokásait és a traumafeldolgozás lehetőségeit. A kötetből most egy részletet és egy különleges receptet is ajánlunk.

BÚCSÚ

Búcsú egy nagypályás civiltől – Négy utolsó Grendel-pillanat

Már a zebrán járt, épp a közepén, amikor mosolyogva kitárta a karját. Ölelésre tárta. Vagy mint aki azt mutatja, itt vagyok. Ez vagyok én. – A december 18-án elhunyt Grendel Lajostól búcsúzunk.

Hír

Aegon Művészeti Díj 2018 ősz

Az ország kedvenc színészeivel, irodalmi versennyel, fesztivál-jelenléttel, és megújult honlappal hirdeti az Aegon Művészeti Díj, hogy olvasni jó.

Év végi körkérdés

Év végi körkérdés 2018 - Radics Viktória válaszol

Nem csak fiatalokat fedez fel az ember. Én Salamon János filozófiai esszéisztikáját és Jovánovics György képzőművészetét fedeztem fel. Kafkát pedig minden évben újra felfedezem. - Év végi körkérésünkre Radics Viktória válaszol.

INSPIRÁCIÓ

Inspiráció: Csuhai István

Jászai Mari nincs, és késő XX. vagy kora XXI. századi szobrászati elgondolással mellszobor sem létezik, Jászai Mari-mellszobor, Szunyogh László munkájaként 1984 óta itt, Ászáron mégiscsak van. – Az Inspiráció legújabb részében Csuhai István reflexióit olvashatják.

AZ ÍRÓ KARÁCSONYA

Ünnepi készülődés Péterfy Gergellyel

A Litera a Budapesti Fesztivál és Turisztikai Központ közös, ünnepi beszélgetéssorozatában hétről hétre ismert írókkal járjuk körbe a karácsonyi ünnepkört és párosítjuk gasztronómiával az irodalmat. Első vendégünk Péterfy Gergely volt, aki egyik kedvenc karácsonyi receptjét is megosztotta velünk.

HÍR

Kortárs irodalmat a középiskolákba! - A Margó jótékonysági aukciója

Idén először hirdet nyilvános jótékonysági aukciót a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár szervezőcsapata azzal a céllal, hogy kortárs magyar irodalmat juttasson el tizenöt középiskolába.

INSPIRÁCIÓ

Inspiráció: Németh Bálint

A képen a folyamat, mintha kulcs bele a sötét zárba, nyelv vissza a sötét szájba, csavar helyére a gépezetbe. – Az Inspiráció legújabb részében Németh Bálint reflexióit olvashatják.

HÍR

És a hajó megy – Írómozi Csehy Zoltánnal

A Litera és a Nyitott Műhely Írómozi című sorozatának vendége 2018. november 28-án Csehy Zoltán, választása Federico Fellini És a hajó megy című filmje. A vetítés után a meghívottal Nagy Gabriella, a Litera főszerkesztője beszélget.

További találatok

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Marad a kórus

2018. november 23. - Halasi Zoltán

Ott van az Elfriede Jelinek-kutatóközpont, ott lehet megnézni videón olyan Jelinek-darabokat, amiket amúgy nem láthatott, nem láthat az ember. Hamarosan nekilátok a hetedik Jelinek-darab fordításának, ehhez kellenek előkészületek. - Halasi Zoltán netnaplója.

NETNAPLÓ

Helytörténet. Josefstadt

2018. november 20. - Halasi Zoltán

Bécs mai urbanisztikai képe hasonló előtörténetet mondhat magáénak, mint Budapesté. Mutatis mutandis persze. Hiszen a várost kettéosztó vonal itt csak egy mellékág, a Donaukanal, Pesten viszont maga a Duna. –  Halasi Zoltán bécsi netnaplója.

NETNAPLÓ

Szálljunk ki

2018. november 19. - Halasi Zoltán

Úgy látszik, áru vagyok. Rám is vonatkoznak előírások. Áru vagyok! Hahó, ez itt a promó. Nézzék meg jobban. Ne féljenek, nem robban. Látják? Egy naplóíró. Egy karmakiszállító. Egy madárijesztő. – Ezen a héten Halasi Zoltán bécsi netnaplóját olvashatják.

Netnapló

Beszélek magyarul! Neked milyen szupererőd van?

Belgrádi Egyetem Hungarológiai Tanszék - 2018. március 2.

Đurović Anđela vagyok, a Belgrádi Egyetem magyar szakos hallgatója. Hűha! Négy évvel ezelőtt ezt nagyon nehéz volt kiejteni! Tudjuk, hogy a magyar nyelv nagyon nehéz a külföldieknek. Én vagyok az egyik diák, aki elkezdett magyarul tanulni nulláról. - A héten a Belgrádi Egyetem Hungarológiai Tanszéke írja a netnaplót. A pénteket két hallgató; elsőként Anđela Đurovićét olvashatják.


Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

LITERA TV

Nagyvizit Szilasi Lászlónál

Nemrégiben Szilasi Lászlónál, a hónap szerzőjénél jártunk nagyvizitben. A vele készült interjúnkat később olvashatják, addig is tekintsenek bele a beszélgetésbe, amelyben Szegedről, a gyerekkorról és többek között a valláshoz fűződő viszonyáról mesélt nekünk. – LiteraTV.