hirdetés

Keresési eredmény a(z) „2flekken” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

2flekken

Nagy Gabriella: Zagyvarékas

Szeretek kisétálni a folyóhoz a rozoga hídon. Lenézni a békalencsés, hínáros vízre, lesni, hogyan tükröződik benne az ég. A híd után az öreg temetőben bóklászni, rozsdás, megdőlt kereszteken neveket kutatni, gázolni az ártéri gyomban. – Nagy Gabriella 2flekken.

2flekken

Mélyi József: A régi neon

Kicserélték a Bábszínház neonreklámját, a régi színes figura helyét most már egy igénytelen és zavaros világító doboz foglalja el, rajta többek között egy kezéből ékformát kiejtő bábalakkal, és egy valószínűleg hosszú távon is divatosnak gondolt, de már most nevetséges BDPST rövidítéssel. – Mélyi József 2flekken.

2flekken

Jánossy Lajos: Húsz év

Volt, hogy többet láttam, mint az anyámat, többet, mint az aktuális csajomat. Tekintetét sosem feledem, benne aggodalom sűrűsödött, neheztelés komorlott. Máskor lemondás szikrázott. Derű fénylett. Mikor, hogy. - Jánossy Lajos 2flekken.

2flekken

Visky András: Bibliaóra_5 (Mária)

azt játsszuk, hogy kiállunk a barakk elé, nézünk fölfelé az égre, és akinek először csöpög vér az arcára, az nyer, vér!, kiáltjuk boldogan, ha a puha, meleg érintést érezzük... – Visky András 2flekken.

2flekken

Fehér Renátó: Európaterminál 13.

Egy perc múlva a sor közepéről az útra kiérni már csak sárban lehet. Kimosódnak az ágyások. Tátong az eperföld, mint egy frissen felnyitott test. Aztán hullani kezd a jég is, a diónyi. Fokozza a pánikot az alapzaj, de nem a dörgés, hanem a kopogás, mert jég sárban nem koppan, csak csonton. – Fehér Renátó 2flekken.

2fekken

Mélyi József: Talpunk alatt

A láthatatlan fenyegetések láthatóvá tétele vagy vakfoltra helyezése a világon mindenhol hatalmi kérdés; mindenütt a hatalom (annak sokféle ága) dönti el, hol húzza meg a látható és a láthatatlan közti határvonalat. - Mélyi József 2flekken.

2flekken

Szekeres Dóra: A fájdalomról

Egyre csak az járt a fejemben, hogy innen már nincs visszaút, de bárcsak vissza lehetne csinálni, hogy ne fájjon. Miért nincs már vége, mikor fejeződik már be? Mintha egy száguldó autóban ültem volna, amin elromlott a fék. – Szekeres Dóra 2 flekken.

2flekken

Visky András: Bibliaóra_4 (Péter)

1955 pünkösdje óta egyre inkább bebizonyosodott, hogy nem test és vér ellen van nékünk tusakodásunk, állapítja meg a jegyzőkönyv, ezen a napon történt, hogy az ünnepi istentiszteleten kettős tüzes nyelvek szálltak alá a magasból és a falu népe elhatározta, hogy a názáreti Jézus feltétlen uralma alá veti az életét – Visky András 2flekken.

2flekken

Jánossy Lajos: Haza

Ezúttal az indiszkréció határain kívül maradhatok, messziről látszik: a lány verseskötetet olvas. Szemben vele megürül egy hely, résen vagyok, a borítót egy sanda pillantással azonosítom: Závada Péter verseit olvassa a lány. – Jánossy Lajos 2flekken.

2flekken

Mélyi József: Budapesti álom

Én mindig Pestről álmodom; gyermekkorom óta leggyakrabban a Dunába szakadt hidak mentén próbálok átkapaszkodni a túlsó partra. Az álmokban megjelenő Budapest-képben keveredik a meg nem élt háborús múlt és az elképzelt jövőre vetített jelen. - Mélyi József 2flekken.

További találatok

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

LiteraTV

Nádas Péter: Az élet sója – Könyvbemutató

Nádas Péter Az élet sója címmel egy éven át írt a Litera 2flekken rovatába. A sorozatból könyv született a Jelenkor Kiadó gondozásában. A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon rendezett könyvbemutató felvételét most teljes terjedelmében megtekinthetik a Literán.