hirdetés

Keresési eredmény a(z) „2flekken” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

2Flekken

Az altatásról

Megsimítom a haját, ráteszem a tenyerem a fejére. Az ujjaimat betöltik a kis göndör puha tincsek. Sűrű, göndör haja van, de még mindig selymes, mint a csecsemőké. Visszafordul, rám néz, de a sötétben már nem látom, hogy nyitva van-e a szeme. – Szekeres Dóra 2flekken.

2flekken

Kun Árpád: Kari

Száz fölött Kari mintha valami nagy akadályon jutott volna túl. Kivirult. A gyapjúsapkáját, pulóverét levette, bár igazán átmelegednie még mindig nem sikerült. Gyomorpanaszai megszűntek, újra ette a szárazborsó-pürét, amiről korábban azt állította, hogy emészthetetlen, és emiatt külön sárgarépát tálaltunk neki a tőkehal-kocsonyához. A zsörtölődést azonban ugyanott folytatta. – Kun Árpád 2 flekken.

2flekken

Fehér Renátó: Európaterminál 8.

Napok is eltelnek, amíg újra kiegyenesedik a közszolgálati aritmia a képernyő alján futó hírsávban, és revansot vehetnek a valóság arisztokratái a betolakodókon. Toborzás a privilégiumokért: a figyelemért, az információs monopóliumért és az őrizetlenül hagyott gépparkért. – Fehér Renátó 2 flekken.

2flekken

Verona, vége

Pár hete a naplóimat olvasom. Nem tudom letenni. Fejfájásig kínzom magam, elnyel az idő. Tizenéves korom óta írtam tele ezeket a kemény fedeles füzeteket. Naponta egy-egy bejegyzés... – Péntek éjjel tragikus baleset történt Verona mellett, a mai gyásznapon Nagy Gabriella írását olvashatják, 2 flekken.

2flekken

Kun Árpád: Gerd és Gerd

Inkább voltak két tojás, amelyikből az egyik nagyobbra nőtt. De akkor milyen rokonságban vannak? Nővér és húg, báty és öcs? Vagy maszkulin anya maszkulin lányával vagy feminin fiával? Vagy feminin apa feminin fiával vagy maszkulin lányával? – Kun Árpád írása 2 flekken.

2flekken

Fehér Renátó: Európaterminál 7.

Néhány évente ír egy ilyen tréfásan önironikus cikket, meghatóra hangszerelt zárlattal. Tetemre hívja régi ideáit, hogy aztán a mea culpa erkölcsi fedezetével oktathasson ki újfent mindenkit, régi lóverseny-reflexszel, a mindig holnapi trendekről. Csüggeszti, ha akad prominens egyetértés, egyedül lenne inkább, a küzdés csak úgy heroikus. – Fehér Renátó 2 flekken.

2flekken

Jánossy Lajos: Pincérsirató

Vannak vendég-pincérek, és kibic-pincérek. Szentimentálisak és cinikusak. Tokásak és cingárak. Vannak emlékezetesen feledékenyek és említésre sem méltók. Vannak főorvos pincérek; diagnoszta-pincérek. Hiú pincérek; mindent magukra vevők. Flegma pincérek, oda-se-neki pincérek. - Jánossy Lajos 2flekken.

2flekken

Kun Árpád: Elsa és Knut

Amíg az ajtajukig érek, kétoldalt a falon annak a Knud Knudsennek a fényképeiről készült reprodukciókat látok, aki a 19. század közepétől a 20. század elejéig elhivatásszerűen körbefotózta Norvégiát. Napcserzette arcok, bütykös kezek, súlyos ruhák. A kemény tekintetekben benne van az akkori norvég élet minden kínja és keserve. Csak a fjordok, a hegyek és a ködök ugyanazok. – Kun Árpád 2 flekken.

2flekken

Fehér Renátó: Európaterminál 6.

Itt is a Black Friday nyitotta a karácsonyi szezont, de a vihar tépte tavalyi girlandok már az első hűvösebb októberi hétvégén kikerültek városszerte. Harang csendül, ének zendül, ünneplőbe öltöznek az utolsó negyedéves adatok. A cseh zima szó jelentése: hideg, tél. A zima, az zima, az zima, az karácsony. – Fehér Renátó 2 flekken.

2FLEKKEN

Kun Árpád: Oddvin

Oddvinnál is van egy barátságosra kitömött rozsomák a nappaliban a szekrény tetején. Most annak árnyékában kérdezem, hogy ezek a túlparti jakok megtudják-e védeni magukat a hosszú, hegyes szarvaikkal a rozsomák ellen. Dehogy, válaszol Oddvin, túl szétállnak, szúrni nem tudnak velük, csak dísznek jók. – Kun Árpád 2Flekken.

További találatok

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

LiteraTV

Nádas Péter: Az élet sója – Könyvbemutató

Nádas Péter Az élet sója címmel egy éven át írt a Litera 2flekken rovatába. A sorozatból könyv született a Jelenkor Kiadó gondozásában. A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon rendezett könyvbemutató felvételét most teljes terjedelmében megtekinthetik a Literán.