hirdetés

Keresési eredmény a(z) „2flekken” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

2flekken

Mélyi József: Ami marad

A lexikonból felpillantva a fejemben a hang azt mondja, minden ugyanaz. Pedig minden más: a Habsburgok ma alapítvány formájában foglalják el a Nemzeti Galéria tereit. A Jenőy Kálmánok már nem jutnak be várbéli kihallgatásra, talán már nem is léteznek; a messze előretekintő Széchenyi helyén jelenérdekű beruházók állnak. – Mélyi József 2 flekken.

2flekken

Visky András: Bibliaóra_1 (Elizeus)

és arra a pünkösdre gondoltunk, amikor komor medvék törtek be hozzánk és letartóztatták az Apánkat, bennünket meg játékos kedvükben egyenként széttéptek, előbb a szemünk láttára Anyánkat borította el a vér, majd Anyánk szeme láttára a gyermekeket a legidősebbtől a legkisebbig... – Visky András mostantól egy éven át tárcaírónk. Az első bejegyzését olvashatják.

2Flekken

Fehér Renátó: Európaterminál 12.

A nagyapám. Hetvenhét óta alig beszéltünk, utoljára az éppen esedékes, talán harmadik letartoztatásomkor. Megkértem, hogy próbáljon ne közbenjárni az érdekemben, elég, ha ő szégyell engem, hagyjuk a kölcsönösséget. Mindketten dolgoztunk életünk projektjén: én a felelősségteljes nyitányon, ő a maradandó finálén. Én a föld alatt, és tulajdonképpen ő is. – Fehér Renátó 2flekken.

2flekken

Mészáros Gábor: Romok igazsága

Két órával délebbre a vonat hosszasan várakozik, az utasok nagy része leszáll, közben elcsatolják a hátsó vagonokat. Aki marad, tudja, hogy az utazás csak most kezdődik. Új józanság, új expresszivitás, új rugalmasság, új intenzitás. A kamera vibráltatja a képet. – Mészáros Gábor 2flekken.

2flekken

Szekeres Dóra: A veszteségről

Potyog a könnyed, de nem igazán tudod meghatározni, hogy miért. Az egész egyszerűen csak valahogy megtörtént, te pedig mész tovább, mert így a logikus, nem fáj a tested, a lelked pedig egyszerűen nem tud eléggé fájni. Nem érted és csalódott vagy, dorgálod magad, miért veszed ilyen könnyen. – Szekeres Dóra 2 flekken.

2Flekken

Jánossy Lajos: Ez nem az

A Ferencvárosi Torna Clubtól elvették a nevét, csináltak belőle Édoszt, majd Kinizsit, a zászlóját is elvették, piros-fehérre cserélték a zöld-fehéret. A csapat a kiesés szélére sodródott, de mindig telt házas meccsek előtt vesztettek, minden alkalom politikai tüntetés volt. – Jánossy Lajos 2flekken.

2flekken

Fehér Renátó: Európaterminál 11.

A gyógyvíz jótékony hatása eltúlzott, hiába az akkurátus kartempók, hajnali hosszok: a kolonnád helyrehozhatatlan gerincferdülés. S talán hiába a tisztaság és a gyógyulás bőrcsupasz falakba maródott kénszaga. A homlokzatnak támaszkodó állványzaton stukkót renoválnak, mint régen odabent kacska végtagot. – Fehér Renátó 2flekken.

2flekken

Kun Árpád: Iván

Hajdan Pesterzsébeten kőműveskedett, de itt Lusterben, ahova a norvég felesége miatt költözött, a házak fából vannak: nemcsak a tetőt, de a falakat is az ácsok rakják össze. Iván az útépítésnél helyezkedett el, ahol negyven évig dolgozott. A nyugdíjba menése után tíz évet élt a Costa Braván. – Kun Árpád A kitakarítottak sorozatának utolsó része a Literán.

2Flekken

Fehér Renátó: Európaterminál 10.

Ez a szórt fény épp ideális kezelni az ébredező talasszofóbiát, a tenger bemérhetetlen, sötéten fenyegető ürességétől való félelmet, amit a hloubětíni panelsor, ez a tengertelenségtől klórszagú ország természetfilmes csatornákon diagnosztizál, ha egyáltalán, és akkor is cápákkal azonosít. A mélység húz, ha nem mindjárt csalogat. – Fehér Renátó 2flekken.

2flekken

Jánossy Lajos: A szégyen

Felhajtott pulóvergallérja volt, deres halánték, szálanként befésült, zselézett frizura, tévészereplős, talkshow-keretes szemüveg. Határozott, de elegáns parfümfelhő lebegett körülötte. Molesztáltak, ezt a szót használta. - Jánossy Lajos 2flekken.

További találatok

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

LiteraTV

Nádas Péter: Az élet sója – Könyvbemutató

Nádas Péter Az élet sója címmel egy éven át írt a Litera 2flekken rovatába. A sorozatból könyv született a Jelenkor Kiadó gondozásában. A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon rendezett könyvbemutató felvételét most teljes terjedelmében megtekinthetik a Literán.