hirdetés

Keresési eredmény a(z) „2flekken” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

2flekken

Nagy Gabriella: Forgó

A Csőszer felirat mögött várakozunk, csak megadott percben indulhat a menet a szalagokkal és virágfüzérekkel feldíszített teherautó után, nehogy eltévessze a hangosbemondó a nevünk, mikor a tribün elé érünk. Kapok nemzeti színű és vörös zászlót. Meg lufit, kétféle van, gömb és hurka alakú. Helyben fújják és csavarják igény szerint. Forgót is adnak majd, az a kedvencem. – Nagy Gabriella 2 flekken.

2flekken

Visky András: Bibliaóra_12 (Sem zsidó, sem görög)

nem vettem észre, mikor állt be a csend, csak amikor Balk néni beszélni kezdett, te ezt most még nem érted, mondta halkan, mint aki meghallotta a gondolataimat, vannak kimondhatatlan szavak, amelyek a lélekben születnek és ott van egyedül értelmük... – Visky András 2 flekken.

2flekken

Seres Lili Hanna: Szabad-e nekem itt most

Szóval vicces, az embernek pont akkor nincs türelme a nyugtató dolgokhoz, amikor a türelmét és a nyugalmát kéne visszanyernie. Na, úgy tűnik, sikerül. Az ember...-rel kezdődő bölcs mondatokat írnom. – Seres Lili Hanna 2flekken.

2flekken

Mélyi József: Jósok és varázslók

A varázslók nemcsak egy jobb jövőt tárnak elénk, de minden mozdulatukkal el is rejtenek valamit; Magyarországon mindig is az áhított jövőig elvezető utat csalták rövidebbnek és simábbnak. Teszik ezt ma elfedve azt, hogy a jelenünket és a közelmúltunkat mindezzel ellentétes tapasztalatok határolják. – Mélyi József 2flekken.

2flekken

Fehér Renátó: hadüzenet

Kinek a megbízásából méltóztatik háborúba lépni az amerikai egyesült államokkal?, kérdi rögtön a lestrapált jenki irodista, és sehol egy adjonisten, a magyar márpedig olyan fajta, hogy ha ily’ módon felbőszítik, markáns elképzelése látszik lenni a fogadjisten milyenségéről. Magyarország, feleli a délceg magyar külügyes, s kiegyenesedik, de a fejét nem szegi fel úgy, mint általában, nem otthon van. – Fehér Renátó 2flekken.

2flekken

Visky András: Bibliaóra_11 (Szabad Európa)

egyik napról a másikra, mondhatni, eljött az idő, amikor már semmi és senki nem zavarta Szabad Európát, BBC hangját sem törték meg a recsegések és az elektromos robbanások, a Globetrotterből vidám zene szólt – Visky András 2flekken.

2flekken

Mészáros Gábor: Mozgókép alulnézetből

A szokásos, külföldiektől hallható mondatokra számítok folytatásként, búskomorság, érdekes ország, micsoda tájak, kultúra, milyen jó itt. De ez a spanyol lány valami pontosabbat mond. – Budapesten is méregetik magukat, de valahogy őszintébben teszik. Habár... – lassít – elég messze álltok meg egymástól a villamoson. – Mészáros Gábor írása.

2flekken

Jánossy Lajos: A múltat végképp

Hogy a társadalmi egyenlőség eszméjének jegyében ismét megnyílt az ismert horizont; az alkotókkal és az alkotásokkal szemben elvárásokkal fenyegetőző, feladatokat kitűző, megfellebbezhetetlen ítéleteket hozó önkéntesek falanxai szerveződnek. – Jánossy Lajos 2flekken.

2flekken

Mélyi József: Valeska és a szellemek

A médium (magyar hangja: Balázs Péter) ekkor így szól: „Miért nem üzensz nekünk valamit, Olaf?" Miután azonban a szellem durva jelzőkkel illeti a társaság egyik tagját, Balázs Péter elküldi: „Menj el, Olaf, távozz innen, menned kell!" – Mélyi József 2flekken.

2flekken

Nagy Gabriella: Mandulafogó

Jobbra, balra műszerek, szemben fent bura. Sötét van, gyógyszerszag, fertőtlenítő. Vöröses-barnás színben látom az egészet, mintha belebújtam volna a saját számba. – Nagy Gabriella 2flekken.

További találatok

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

LiteraTV

Nádas Péter: Az élet sója – Könyvbemutató

Nádas Péter Az élet sója címmel egy éven át írt a Litera 2flekken rovatába. A sorozatból könyv született a Jelenkor Kiadó gondozásában. A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon rendezett könyvbemutató felvételét most teljes terjedelmében megtekinthetik a Literán.