hirdetés

Keresési eredmény a(z) „2flekken” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

2flekken

Radics Viktória: Viszlát a rabparcellán

Véletlenül azon a napon írom ezeket a sorokat, amikor hírül kapom, hogy Nagy Imre szobrát el fogják hurcolni a Parlament közeléből. További teljesen ostoba, giccsesen historizáló szoborutánzatoknak csinálnak helyet a Kossuth téren. – Radics Viktória 2flekken.

2flekken

Nagy Gabriella: Nagyapám

Összeomlik minden. Nem csodálom, hogy nagyapám elveszti lába alól a talajt, és derék asszonyt keresve hazaérkezése után nem sokkal összemelegedik a családi emlékezet szerint szimpatikusnak messziről sem mondható P. Lídiával. – Nagy Gabriella 2flekken.

2flekken

K. Horváth Zsolt: Rossz közérzet az egyetemen, E. P. Thompson és a tudás áruvá válása

Bár egyre többet hallunk a „tudástermelésről" és a „tudásközpontokról", egyre kevésbé fontos az a közös ismeretkör, műveltség, melyet korábban a társadalmi kohézió alapját jelentette. – K. Horváth Zsolt 2 flekken.

2flekken

Szekeres Dóra: Az akarat erejéről

A bőre melegségéből, a szuszogásából, az apró, kis rebbenő arcvonásaiból tudtam percről percre, éppen hogy érzi magát. – Szekeres Dóra 2flekken.

2flekken

Radics Viktória: Vidéki lelkület

A természet esztétikailag megbízhatóbb, nem csal, a természetes ember arca tisztább, a városi kultúrában rengeteg a silány, különböző formában giccses, gyatra teljesítmény, egy nagyváros mindent benyel... – Radics Viktória 2flekken.

2flekken

Jánossy Lajos: Temetői papírok

Neveket is gyűjtöttem temetőben: Barha Barna, Sehr János, Tom Tamás, Brinza Rókus, Mentes Endre, Posta Tibor, Kasics Ozmán, Durigó Ilona. Ezeket majd egy gyerekkönyvbe jól beleírom, gondoltam. Majd jól beleírom. - Jánossy Lajos 2flekken.

2flekken

K. Horváth Zsolt: A tyúk vagy a tojás? Demokrácia kicsiben és nagyban

A gyermeki világ tiszteletében és megértő formálásában Mérei demokratikus garanciákat lát: amit kiskorában közösségi szinten megtanul a gyermek, azt felnőttként társadalmi–politikai szinten nemcsak alkalmazni, de kamatoztatni is tudja. – K. Horváth Zsolt 2flekken.

2flekken

Radics Viktória: Vándorló lélek

Fél pillanat alatt lepereghetek innét, tudom: tudatosságom szakadék fölött köröz. A világi hatalom arra hivatott, hogy csökkentse a kiszolgáltatottság-érzést, ezért semmi se túl drága neki. – Radics Viktória 2flekken.

2flekken

Nagy Gabriella: Dédapám

Az utazást halogatom, helyette nagy garral nézegetem a nemes urak nehezen fellelhető fényképeit, és az agyam villámgyorsan egybeveti a látottakat nagyapám vonásaival. Magas orrnyereg, rövid, piszés orr, hosszúkás arc, magas homlok, erőszakos áll, sötét bőr és haj, férfias, a homlok két oldalán bekövetkező kopaszodás, egyenes szálú bajusz. És akkor egyszer csak meglátok egy arcot. – Nagy Gabriella 2flekken.

2flekken

K. Horváth Zsolt: A drámai tagozat – Pedagógiai hősköltemény Szentesen

Bácskai Mihály a tekintélyelvű, poroszos engedelmességre nevelés helyett a diákszínpadban, az irodalmi-drámai tagozatban, s egyáltalán az iskola intézményében az önismeretet, a kreativitást, a kritikai szellemet, a társas hatóképességet, a kooperációra törekvést hangsúlyozta – K. Horváth Zsolt 2flekken.

További találatok

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

LiteraTV

Nádas Péter: Az élet sója – Könyvbemutató

Nádas Péter Az élet sója címmel egy éven át írt a Litera 2flekken rovatába. A sorozatból könyv született a Jelenkor Kiadó gondozásában. A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon rendezett könyvbemutató felvételét most teljes terjedelmében megtekinthetik a Literán.