hirdetés

Keresési eredmény a(z) „2flekken” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

2flekken

Nagy Gabriella: Mandulafogó

Jobbra, balra műszerek, szemben fent bura. Sötét van, gyógyszerszag, fertőtlenítő. Vöröses-barnás színben látom az egészet, mintha belebújtam volna a saját számba. – Nagy Gabriella 2flekken.

2flekken

Visky András: Bibliaóra_10 (Mennyei Jeruzsálem)

bizony félelem lett úrrá rajtunk is, mert a bejelentéssel együtt kerített hatalmába a felismerés, hogy nincs hova mennünk, semmit nem hagytunk hátra sehol, apánk szabadon engedésének mindeddig még a legcsekélyebb lehetősége és reménye sem merült fel, nekünk a fogság lett az otthonunk... – Visky András 2flekken.

2flekken

Seres Lili Hanna: A szemmaszk

Időnként eszembe jut, hogy talán túl tágak a könnycsatornáim. Kibuggyan a könny, mint a pisi, amikor a húgyhólyag nem elég erős. És most mondhatnám, hogy vagy túl tág a kamra, a pitvar, kibuggyan az érzés. Én így érzek. Könnyen kibuggyan. – Seres Lili Hanna 2flekken.

2flekken

Mélyi József: Apróságok

És nem önmagában a zsánerszobor vagy az aprócska geg jelenti a problémát, hanem a léptéktévesztés – egyetlen apró szobor vicces lehet, tíz vagy húsz már óhatatlanul kínos – és a szemléletek zavart keveredése. – Mélyi József 2 flekken.

2flekken

Fehér Renátó: (pompeji scrabble)

És a negatív szobrok: testnyi vákuumok ugyanabban a felfüggesztett időben. Ellenöntőformák, mert az elszenesült testek kiporladtak lávaüreggé. Porhüvelyek porhüvelye, világnak világa. De jöttek a régészek és teleöntötték gipsszel az üreget, hogy a légnemű hiány helyén újra test legyen, matéria. – Fehér Renátó 2flekken.

2flekken

Visky András: Bibliaóra_9 (lélek)

ennél közelebb a fogság már nem is kerülhetne, itt van a szomszédban, a saját udvarunkon, és ha jobban meggondolom, még ennél is közelebb, egészében véve mérhetetlen közelségben, a kimondott és visszatartott szavakban például, hogy úgy mondjam, meg a nagyon is otthonos rémületben meg bűntudatban – Visky András 2flekken.

2flekken

Mélyi József: Búék a Blahán

Mintha a képekben sűrűsödne a hetvenes évek minden fojtogató kipárolgása: a vállalati buli, a Kőbányai, a társbérlet szaga. Öklendezni kell a hajnali kilátástól a tizenvalahanyadik emeletről, összeszorul a gyomor a Bástya mozi előtt a kamerába beleintegető emberektől. – Mélyi József 2flekken.

2flekken

Nagy Gabriella: Sosem létezett

Észre sem vettem, hogy mennyire fukarul bánik a saját történetével, hogy miközben szinte mindent tud rólam, én róla semmit, s míg ő nagyon akar a lelkembe látni, az én kérdéseim rendszerint lepattannak róla. – Nagy Gabriella 2flekken.

2flekken

Visky András: Bibliaóra_8 (Kisjézus)

Anyánk jól megtömi a kályhát, ünnep van, kivételesen néhány darab fát is dob a bádog éhes hasába, jó lenne, ha most megfőne a kukorica és hiánytalanul kiengedné magából a méznél is édesebb levét – Visky András 2flekken.

2flekken

Fehér Renátó: Európaterminál 15.

A közösségi médiát néhány óra alatt ellepik az összeesküvés-elméletek: az éber rapidimámokat és biztonságpolitikai kommentgurukat ma sem lehet megtéveszteni. Egy izraeli tengeralattjáróról készített pixeles youtube-videó lesz feltűnően kattintékony. – Fehér Renátó 2flekken.

További találatok

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

LiteraTV

Nádas Péter: Az élet sója – Könyvbemutató

Nádas Péter Az élet sója címmel egy éven át írt a Litera 2flekken rovatába. A sorozatból könyv született a Jelenkor Kiadó gondozásában. A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon rendezett könyvbemutató felvételét most teljes terjedelmében megtekinthetik a Literán.