hirdetés

Keresési eredmény a(z) „2flekken” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

2flekken

Jánossy Lajos: A szégyen

Felhajtott pulóvergallérja volt, deres halánték, szálanként befésült, zselézett frizura, tévészereplős, talkshow-keretes szemüveg. Határozott, de elegáns parfümfelhő lebegett körülötte. Molesztáltak, ezt a szót használta. - Jánossy Lajos 2flekken.

2flekken

Kun Árpád: Alvhild

A viharos szélben negyvenkét ház égett le, de a fából épült történelmi centrum megmaradt, és emberéletben sem esett kár. Következő nap látogattam ki Alvhild-hoz, akit akkor láttam először és utoljára kedvetlennek. Mondta, hogy minden tűzvész felkavarja, mert arra emlékezteti, hogy a saját házuk egyszer porig égett, sőt a család szállodája is. – Kun Árpád írása 2 flekken, A kitakarítottak sorozat újabb darabja.

2flekken

Nagy Gabriella: Magyar performance

Mi más történt volna itt, mint egy Deák Kristóf filmje inspirálta szép közösségi performance, amelyben megvalósítottuk a forgatókönyvet, és mi magunk (az énekkar, nem a karvezető vagy bárki hatalmasság) akartuk egymást elhallgattatni. – Nagy Gabriella 2flekken.

2flekken

Fehér Renátó: Európaterminál 9.

Egy üzbég oligarcha nagyobbik lánya, aki Dubrovnikban nyaral, Prágában öltözik, fotós, modell és ékszert tervez, de ha kell, hamar kitanulja majd az igazi üzletet is. Ő volna minden, amit arról a hatalmas szovjet utódállamról tudok. – Fehér Renátó 2flekken.

2Flekken

Szekeres Dóra: Az altatásról

Megsimítom a haját, ráteszem a tenyerem a fejére. Az ujjaimat betöltik a kis göndör puha tincsek. Sűrű, göndör haja van, de még mindig selymes, mint a csecsemőké. Visszafordul, rám néz, de a sötétben már nem látom, hogy nyitva van-e a szeme. – Szekeres Dóra 2flekken.

2flekken

Kun Árpád: Kari

Száz fölött Kari mintha valami nagy akadályon jutott volna túl. Kivirult. A gyapjúsapkáját, pulóverét levette, bár igazán átmelegednie még mindig nem sikerült. Gyomorpanaszai megszűntek, újra ette a szárazborsó-pürét, amiről korábban azt állította, hogy emészthetetlen, és emiatt külön sárgarépát tálaltunk neki a tőkehal-kocsonyához. A zsörtölődést azonban ugyanott folytatta. – Kun Árpád 2 flekken.

2flekken

Fehér Renátó: Európaterminál 8.

Napok is eltelnek, amíg újra kiegyenesedik a közszolgálati aritmia a képernyő alján futó hírsávban, és revansot vehetnek a valóság arisztokratái a betolakodókon. Toborzás a privilégiumokért: a figyelemért, az információs monopóliumért és az őrizetlenül hagyott gépparkért. – Fehér Renátó 2 flekken.

2flekken

Nagy Gabriella: Verona, vége

Pár hete a naplóimat olvasom. Nem tudom letenni. Fejfájásig kínzom magam, elnyel az idő. Tizenéves korom óta írtam tele ezeket a kemény fedeles füzeteket. Naponta egy-egy bejegyzés... – Péntek éjjel tragikus baleset történt Verona mellett, a mai gyásznapon Nagy Gabriella írását olvashatják, 2 flekken.

2flekken

Kun Árpád: Gerd és Gerd

Inkább voltak két tojás, amelyikből az egyik nagyobbra nőtt. De akkor milyen rokonságban vannak? Nővér és húg, báty és öcs? Vagy maszkulin anya maszkulin lányával vagy feminin fiával? Vagy feminin apa feminin fiával vagy maszkulin lányával? – Kun Árpád írása 2 flekken.

2flekken

Fehér Renátó: Európaterminál 7.

Néhány évente ír egy ilyen tréfásan önironikus cikket, meghatóra hangszerelt zárlattal. Tetemre hívja régi ideáit, hogy aztán a mea culpa erkölcsi fedezetével oktathasson ki újfent mindenkit, régi lóverseny-reflexszel, a mindig holnapi trendekről. Csüggeszti, ha akad prominens egyetértés, egyedül lenne inkább, a küzdés csak úgy heroikus. – Fehér Renátó 2 flekken.

További találatok

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

LiteraTV

Nádas Péter: Az élet sója – Könyvbemutató

Nádas Péter Az élet sója címmel egy éven át írt a Litera 2flekken rovatába. A sorozatból könyv született a Jelenkor Kiadó gondozásában. A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon rendezett könyvbemutató felvételét most teljes terjedelmében megtekinthetik a Literán.