hirdetés

Keresési eredmény a(z) „2flekken” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

2flekken

Mészáros Gábor: Romok igazsága

Két órával délebbre a vonat hosszasan várakozik, az utasok nagy része leszáll, közben elcsatolják a hátsó vagonokat. Aki marad, tudja, hogy az utazás csak most kezdődik. Új józanság, új expresszivitás, új rugalmasság, új intenzitás. A kamera vibráltatja a képet. – Mészáros Gábor 2flekken.

2flekken

Szekeres Dóra: A veszteségről

Potyog a könnyed, de nem igazán tudod meghatározni, hogy miért. Az egész egyszerűen csak valahogy megtörtént, te pedig mész tovább, mert így a logikus, nem fáj a tested, a lelked pedig egyszerűen nem tud eléggé fájni. Nem érted és csalódott vagy, dorgálod magad, miért veszed ilyen könnyen. – Szekeres Dóra 2 flekken.

2Flekken

Jánossy Lajos: Ez nem az

A Ferencvárosi Torna Clubtól elvették a nevét, csináltak belőle Édoszt, majd Kinizsit, a zászlóját is elvették, piros-fehérre cserélték a zöld-fehéret. A csapat a kiesés szélére sodródott, de mindig telt házas meccsek előtt vesztettek, minden alkalom politikai tüntetés volt. – Jánossy Lajos 2flekken.

2flekken

Fehér Renátó: Európaterminál 11.

A gyógyvíz jótékony hatása eltúlzott, hiába az akkurátus kartempók, hajnali hosszok: a kolonnád helyrehozhatatlan gerincferdülés. S talán hiába a tisztaság és a gyógyulás bőrcsupasz falakba maródott kénszaga. A homlokzatnak támaszkodó állványzaton stukkót renoválnak, mint régen odabent kacska végtagot. – Fehér Renátó 2flekken.

2flekken

Kun Árpád: Iván

Hajdan Pesterzsébeten kőműveskedett, de itt Lusterben, ahova a norvég felesége miatt költözött, a házak fából vannak: nemcsak a tetőt, de a falakat is az ácsok rakják össze. Iván az útépítésnél helyezkedett el, ahol negyven évig dolgozott. A nyugdíjba menése után tíz évet élt a Costa Braván. – Kun Árpád A kitakarítottak sorozatának utolsó része a Literán.

2Flekken

Fehér Renátó: Európaterminál 10.

Ez a szórt fény épp ideális kezelni az ébredező talasszofóbiát, a tenger bemérhetetlen, sötéten fenyegető ürességétől való félelmet, amit a hloubětíni panelsor, ez a tengertelenségtől klórszagú ország természetfilmes csatornákon diagnosztizál, ha egyáltalán, és akkor is cápákkal azonosít. A mélység húz, ha nem mindjárt csalogat. – Fehér Renátó 2flekken.

2flekken

Jánossy Lajos: A szégyen

Felhajtott pulóvergallérja volt, deres halánték, szálanként befésült, zselézett frizura, tévészereplős, talkshow-keretes szemüveg. Határozott, de elegáns parfümfelhő lebegett körülötte. Molesztáltak, ezt a szót használta. - Jánossy Lajos 2flekken.

2flekken

Kun Árpád: Alvhild

A viharos szélben negyvenkét ház égett le, de a fából épült történelmi centrum megmaradt, és emberéletben sem esett kár. Következő nap látogattam ki Alvhild-hoz, akit akkor láttam először és utoljára kedvetlennek. Mondta, hogy minden tűzvész felkavarja, mert arra emlékezteti, hogy a saját házuk egyszer porig égett, sőt a család szállodája is. – Kun Árpád írása 2 flekken, A kitakarítottak sorozat újabb darabja.

2flekken

Nagy Gabriella: Magyar performance

Mi más történt volna itt, mint egy Deák Kristóf filmje inspirálta szép közösségi performance, amelyben megvalósítottuk a forgatókönyvet, és mi magunk (az énekkar, nem a karvezető vagy bárki hatalmasság) akartuk egymást elhallgattatni. – Nagy Gabriella 2flekken.

2flekken

Fehér Renátó: Európaterminál 9.

Egy üzbég oligarcha nagyobbik lánya, aki Dubrovnikban nyaral, Prágában öltözik, fotós, modell és ékszert tervez, de ha kell, hamar kitanulja majd az igazi üzletet is. Ő volna minden, amit arról a hatalmas szovjet utódállamról tudok. – Fehér Renátó 2flekken.

További találatok

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

LiteraTV

Nádas Péter: Az élet sója – Könyvbemutató

Nádas Péter Az élet sója címmel egy éven át írt a Litera 2flekken rovatába. A sorozatból könyv született a Jelenkor Kiadó gondozásában. A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon rendezett könyvbemutató felvételét most teljes terjedelmében megtekinthetik a Literán.