hirdetés

Keresési eredmény a(z) „2flekken” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

2FLEKKEN

Radics Viktória: Traktátus a szabadságról

Feltérdeltem, próbáltam az eszemmel gondolkodni azon, hogy hogyan kell összeilleszteni, majd odaerősíteni – vagy fordítva! – ezeket a műanyag izéket, és egyszeriben megpillantottam apám kezét, mintha odanyúlt volna értem, és mintha megfogta volna a kezemet. – Radics Viktória 2flekken.

2flekken

Nagy Gabriella: Ükapám

Ha jól veszem ki a latin bejegyzésből, börtönben született, az eseményt Kálló Anna bába legitimálta. A gyermek keresztszülei „senki és semmi" voltak. – Nagy Gabriella 2flekken.

2flekken

K. Horváth Zsolt: Ni Dieu Ni Maître – A tanár című sorozat politikuma

A mai Budapesten játszódó történet szempontjából A tanár forgatásához izgalmas helyszínt talált a stáb: a fiktív Kőrösi Csoma Sándor Szakgimnázium ugyanis a 2008-ban bezárt Fényes Elek Közgazdasági Szakközépiskola – felújított – épületében rendezkedett be. – K. Horváth Zsolt 2flekken.

2flekken

Modor Bálint: Lottó

– Jaj, Iván, kérem, kóstolja meg elébb, aztán ha sótlan, majd behozom – mondta nagyanyám és közben leöblítette mosogatóban az utolsó edényt, és fél szemével már a sót kereste. – Modor Bálint 2flekken.

2FLEKKEN

Radics Viktória: A négyszögletű teáskanna

A habzsoló tömeg része voltam én is – aki most némi személyességgel bír, vagy épp nem bír vele –, és egyúttal a hóban, sárban caplató parasztok egyike. – Radics Viktória 2flekken.

2flekken

Jánossy Lajos: Ami volt, ami lett

Előre tekintek mégis, bizodalmamat a láthatatlanba vetem. Bizonyosságot azonban a múltból nyerek; egy régi decembervég negatívját merítem az emlékezet előhívóvizébe. – Jánossy Lajos 2flekken.

2flekken

K. Horváth Zsolt: Jelenetek a bábok életéből: a Mazsola és Tádé világképe

A Mazsola és Tádé történeteiben Manócska képviseli a felnőttvilág normáit, melyek minden esetben egyértelműek és világosak, megszegésük pedig következetesen ugyanazt a szankciót vonja maga után. Bálint Ágnes meséje ennyiben egy olyan transzparens, kölcsönösen előnyös, demokratikus társadalmi világ képét nyújtja, amilyen Magyarország sohasem volt, és azt hiszem, soha nem is lesz. – K. Horváth Zsolt 2flekken.

2flekken

Radics Viktória: Viszlát a rabparcellán

Véletlenül azon a napon írom ezeket a sorokat, amikor hírül kapom, hogy Nagy Imre szobrát el fogják hurcolni a Parlament közeléből. További teljesen ostoba, giccsesen historizáló szoborutánzatoknak csinálnak helyet a Kossuth téren. – Radics Viktória 2flekken.

2flekken

Nagy Gabriella: Nagyapám

Összeomlik minden. Nem csodálom, hogy nagyapám elveszti lába alól a talajt, és derék asszonyt keresve hazaérkezése után nem sokkal összemelegedik a családi emlékezet szerint szimpatikusnak messziről sem mondható P. Lídiával. – Nagy Gabriella 2flekken.

2flekken

K. Horváth Zsolt: Rossz közérzet az egyetemen, E. P. Thompson és a tudás áruvá válása

Bár egyre többet hallunk a „tudástermelésről" és a „tudásközpontokról", egyre kevésbé fontos az a közös ismeretkör, műveltség, melyet korábban a társadalmi kohézió alapját jelentette. – K. Horváth Zsolt 2 flekken.

További találatok

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

LiteraTV

Nádas Péter: Az élet sója – Könyvbemutató

Nádas Péter Az élet sója címmel egy éven át írt a Litera 2flekken rovatába. A sorozatból könyv született a Jelenkor Kiadó gondozásában. A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon rendezett könyvbemutató felvételét most teljes terjedelmében megtekinthetik a Literán.