hirdetés

Keresési eredmény a(z) „3” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

HÍRÖSSZEFOGLALÓ

Díjeső és elnöki kéziratok

Kiosztották az alternatív Nobel-díjat, a Man Bookert és a német könyvszakma békedíját, nyilvánosságra kerültek Roosevelt iratai. – Heti külföldi hírösszefoglalónkat olvashatják.

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Ezeket a könyveket várjuk ősszel - 2.

Szeptembertől minden kiadó számos új kötettel várja az olvasókat. Összeállításunk második részét a Magvető őszi könyvújdonságaival, a kiadó verses, klasszikus és külföldi köteteivel folytatjuk.

Hír

Megújul a Versum!

Megújul a Versum! Az idén négyéves, világlírával és műfordítással foglalkozó online irodalmi magazin, a Versum Online új szerkesztőségi struktúrával, gyakoribb versmegosztással és kiegészítő tartalommal (esszék, interjúk, jegyzetek) folytatja. Mohácsi Balázs főszerkesztő-helyettes bevezető gondolatait és az új szerkesztők bemutatkozását olvashatják.

Margó Fesztivál 2018

Júniusban újra Margó Fesztivál a PIM-ben

Júniusban újra itt a Margó Irodalmi Fesztivál. Az egyedülálló eseménysorozatnak 2018. június 6-10. között idén is a Petőfi Irodalmi Múzeum ad otthont. Az ötnapos fesztiválon fellép többek között Dragomán György, Kemény István, Mán-Várhegyi Réka, Krusovszky Dénes, Boldizsár Ildikó és Terézia Mora.

Program

Folytatódik a Mészöly-egyesület A hely szelleme sorozata

2018. május 5-én, szombaton 10 órától rendezi A hely szelleme sorozatának negyedik részét a Mészöly Miklós Egyesület és a Kisoroszi Önkormányzat Kisorosziban. Vendégek: Kukorelly Endre és Péterfy Gergely.

Ott jártunk

Genderszempontok a tanárképzésben és a közoktatásban

2018. február 23-án A humaniórák szerepe a tanárképzésben – Irodalmi hagyományok és élő társadalom címmel rendeztek egész napos konferenciát az ELTE-n. A plenáris előadások mellett több izgalmas diskurzus színesítette az eseményt, többek között egy irodalmi beszélgetés Parti Nagy Lajossal, és egy kerekasztal-beszélgetés, amely a társadalmi nem szempontjait tárgyalta az oktatásban. – Ott jártunk.

Ott jártunk

Itt a novella, hol a novella

2018. február 15-én a Tempevölgy folyóirat szervezésében, a Karinthy Szalonban mutatták be A kispróza nagymestere – Tanulmányok Jókai novellisztikájáról című legújabb Jókai-tanulmánykötetet, amely a 2016 decemberében Balatonfüreden tartott konferencia előadásainak szövegeit tartalmazza. Az est első harmadában T. Szabó Levente a kötet írásait foglalta össze, majd a könyv szerkesztőivel hallgathattunk meg egy izgalmas kerekasztal beszélgetést. – Ott jártunk.

Interjú

Vida Kamilla: Beért egy újabb generáció

Nagyon fontos: senkitől nem fogjuk megkérdezni, hogy mit jelent számára a költészet, vagy hogyan éli meg azt, hogy ő szépíró. – December 18-án újraindul a Nyitott Műhely beszélgetéssorozata, a Késelés villával. Vida Kamillát, az est egyik új moderátorát Sebesi Viktória kérdezte.

HÍR

Itt lehet Tompa Andrea könyvére szavazni

Magyar szerzőre is szavazhatunk az idei Angelus-díj kapcsán, melyet minden évben a lengyelre fordított legjobb közép-európai regénynek ítélnek oda. A rangos elismerést idén akár Tompa Andrea is megkaphatja, harmadikként Esterházy Péter és Spiró György után. A szavazás október 20-ig tart.

Galéria

Könyvhét képekben – 4. nap

A 88. Ünnepi Könyvhét negyedik napján is kint jártunk a budapesti Vörösmarty téren. Írókat, költőket, olvasókat, standokat, könyveseket és könyveket fotóztunk. Például Varró Dánielt és Göröcs Jánost, az Újpest legendáját. Pozsonyi Janka képeit látják. – Galéria.

További találatok

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

LiteraTV

Mikrofonvégen: Bartis, Forgách és Szegő a könyvfesztivál első napján

A XX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál első napján Szekeres Dóra kérdezte a LiteraTV-ben a díszvendégről, Michel Houllebecq-ről a pódiumbeszélgetésen a szerzőt faggató Forgách Andrást, a laudáló Bartis Attilát és kiadója, a Magvető szerkesztőjét Szegő Jánost.

VIDEÓ

A Litera Hétesen

A Litera csapata augusztus 24-én az ózdi Hétes telepen, a Bódis Kriszta által szervezett alkotótáborban járt. Volt írók-gyerekek közötti focibajnokság, közös főzés, éneklés és felolvasás, versek, mesék és rögtönzött színházi előadás. Az ott töltött napunkról nézzék meg Valuska Gábor videóját.

Videó

Kovács András Ferenc: Hogy eláradjon a szó...

Kovács András Ferenccel még a Könyvfesztivál idején a költői szerepekről, a költészet komfortfokozó hatásáról, az új líra fogalmáról és a Magvetőnél megjelent, Bohócöröklét című friss verseskötetéről beszélgetett Jánossy Lajos a Libri Szalonban. - Videó. 

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Netnapló

A fordításhoz szerelem kell

JAK műfordító tábor - 2016. szeptember 5.

Nemcsak a fordítás lehetetlensége lesz ismét nyilvánvaló, anyanyelvűként is kudarcot vallunk, senki nem tudja feloldani a jelentést, Gáborra kell várnunk a beszélgetés végéig, hogy eloszlassa a tanácstalanságot. - A héten a JAK műfordító tábor résztvevői írják a naplót. Elsőként Vásári Melinda bejegyzését olvashatják.

Netnapló

Uludağ és Kizilay

FISZ-tábor – 2015. július 23.

Uludağ és Kizilay, ízlelgetem, először a neveket. Kölcsönveszem őket, a hegylánc szépiás, névtelen csúcsai közül kettőre ezeket a szavakat aggatom. – A Fiatal Írók Szövetsége (FISZ) nyári táborának naplóját ma Korpa Tamás írta.

Netnapló

A csapatmunka örömei

Budapest100 - 2015. április 14.

Volt ház, amely egyetlen lakó révén vett részt, másutt mindenki összefogott. A végén megtörtént az áttörés, hiszen ötven budapesti épület nyitott ki az első évben. – Ezen a héten az idén április 18-án és 19-én immár ötödször jelentkező Budapest100 szervezői írják a naplót a Literán. Másodikként Somlyódy Nóra újságíró, a KÉK – Kortárs Építészeti Központ kurátora idézi föl az első Budapest100 szervezését és hangulatát.

Netnapló

Pofára vagy alakra

Bauer Krisztina – 2015. január 27.

No de én, alig eszem, viszont kiválóan raktározok. Már többször elhatároztam, odafigyelek az evésre. Az egyik barátnőm tuti fogyirecepteket küldözget. A másik betegségekkel riogat. Ma reggel, ahogy rám röhögtek a hurkák a hasamon, igyekeztem rögzíteni magamban ezt a képet, keményen szembenéztem velük és nem mosolyogtam vissza. – Szabadnapló-pályázatunk résztvevője, Bauer Krisztina naplóját olvashatják.

Trutymóék a pácban

2014. május 22. - Pagony-Tilos az Á Könyvek

Ilyenkor egyébként, könyvhét előtt, úgy vagyok, hogy hiába lesz tizennégy új könyvünk, nekem egy sem jut eszembe. Muszáj kinyitnom, megkeresnem, rákeresnem. - A Pagony Kiadó műhelynaplóját csütörtökről Kovács Eszter jegyzi.

Netnapló

Szilágyi Lenke fotónaplója 2.

Szilágyi Lenke - 2014. március 4.

FOTÓNAPLÓ! - A Litera sorozatában kortárs fotóművészek képeit adjuk közre kortárs írókról, művészekről. Ezen a héten Szilágyi Lenke fotóit láthatják. A második napon a Forgács Zsuzsa Bruriáról, Forgách Andrásról és Krasznahorkai Lászlóról készült képeket tekinthetik meg.


Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

Messziről jött ember - A Litera 14. előszilveszteri partija


Kezdő dátum: 2015-12-30 20:00:00
A Litera irodalmi portál 14. előszilveszteri estjének vendégei el-, azaz ki- és bevándorló magyar írók, olyanok, akik maguk is új otthont kerestek a világban.