hirdetés

Keresési eredmény a(z) „a hét verse” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

A HÉT VERSE

A hét verse – Nagy László: Vers egy pici guminadrágra

Egy Nagy László kötetnél járok, mikor kezembe akad az alábbi pársoros. A hét versét Szekeres Dóra választotta.

A hét prózája

A hét prózája – Karátson Gábor: Ulrik úr keleti utazása avagy A zsidó menyasszony (részlet)

Ami végképp elmúlni látszik, az a művészet és a gondolat megrendítő és megtisztító erejébe vetett bizalom. – A hét prózáját Jánossy Lajos választotta.

A HÉT VERSE

A hét verse – Balla Zsófia: Metró, aluljáró

Metró, aluljáró egy hétköznapi, fájóan hétköznapi helyzetet ír le, az volt 2012-ben, és még inkább az ma is, a korban, amelyben „szégyenünk jól lakik”. – A hét versét Szekeres Dóra választotta.

A HÉT VERSE

A hét verse – Takács Zsuzsa: Július, halálom, születésed

Mostmár akár fel is állhatok. / Nylon csizmába bujtatva térdig / az asztalról akár leszállhatok. / Az orvos a sebet varrja, társalog – / rekedt a hangom, idegen, / elindulhatok már egyedül. / De hiszen Ő is – egyedül? Igen. – A hét versét Szekeres Dóra választotta.

A hét verse

A hét verse – Zelk Zoltán: Mikor Ilobán este lett

Ha akarom, azt mondom: nem történt semmi különös; olyan magától értődően forgatott meg a vers, lassan ringatott, majd pörgetett, végül rántott be, ahogyan egy nagy költő verse erre képes. – A hét versét Jánossy Lajos választotta.

A hét verse

A hét verse – Szilágyi Domokos: Öregek könyve

Mi örömöt tartogat még az élet? / (Tartogat-e valamit egyáltalán?) / A mások örömét, / örömeinkből fakadottak örömeit / (az öröm megmaradásának elve, / ha mi már meg nem maradhatunk). – A hét versét Nagy Gabriella választotta.

A hét verse

A hét verse – Wisława Szymborska: 1973. május 16.

1973. május 16-án nem történt semmi. A leghétköznapibb, legprofánabb dolgokról a leghétköznapibb nyelven szól ez a szöveg. És közben mégis hatalmas dolgok történnek. – A hét versét Melhardt Gergő választotta.

A HÉT VERSE

A hét verse – G. István László: Hatvanhetedik védőbeszéd

Hosszan vizsgáltam magam az enyhén púderes, hátul foncsoros fényben. Talán a szemem lett ennyire tompa, fénytelen? – A hét versét Szekeres Dóra választotta.

A hét verse

A hét verse – Kántor Péter: Lucian Freud monológja a magára hagyott testről

Mit is mondhatna erről? Őt a test / nemcsak úgy önmagában érdekli, a látvány, / hogy szép-e vagy csúnya, persze az is, / hanem hogy mit mutat neki a test a létből, / mit tud a létezésről az anyag. – A hét versét Modor Bálint választotta.

A hét verse

A hét verse – Krusovszky Dénes: Csengery utca, ott érjen el

Első választásom nem azért esett Krusovszky Dénes Csengery utca, ott érjen el című költeményére, mert engem is gyakran ért a kótyagos hajnal a Csengery utcában megközelítve vagy éppen elhagyva azt a magasföldszinti cselédlakást... – A hét versét Modor Bálint választotta.

További találatok