hirdetés

Keresési eredmény a(z) „a litera bemutatja” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

A Litera bemutatja

Rakovszky Zsuzsa: Nagy Zsukáról

A versek anyaga – nehéz emberi sorsok — akár novelláké is lehetne, a szokatlan és merész képzettársítások viszont igazi költői gondolkodásra vallanak, és nagy műveltséganyagot (néha-néha nem könnyen követhető utalásokat) sodornak magukkal. – A hónap szerzője, Rakovszky Zsuzsa bemutatja: Nagy Zsuka költőt.

A Litera bemutatja

Nagy Zsuka: Branül, Csésze és más versek

elment pisilni és megfésülködött aztán beült a mentőbe / az utolsó éjszaka a néni a kórteremből elkezdte a zsoltárt / nagyi intett a kezével hogy elég volt az életből ne énekeljen... – A Litera bemutatja rovatban Nagy Zsuka verseit olvashatják.

KÖLTÉSZET NAPJA 2018

Költészet napja 2018 – Gerlei Dávid

A szem kameraként zoomol: látjuk, amint messziről bekandikál a sötétítő nélküli panelkockába, finoman közelít és körülpásztáz. – A költészet napján fiatal költők verseit közöljük a Litera-szerkesztők széljegyzeteivel. Gerlei Dávid verseiről Nagy Gabriella írt.

KÖLTÉSZET NAPJA 2018

Költészet napja 2018 – Pintér Kitti

Hatalmas idő- és térbeli léptékek közt mozgunk, a nagy tömegű csillagok a mellkasban keringnek tovább, a pompeji megkövült testek a bőrünkön érzéketlenek. –  A költészet napján fiatal költők verseit közöljük a Litera-szerkesztők széljegyzeteivel. Pintér Kitti verseiről Nagy Gabriella írt.

KÖLTÉSZET NAPJA 2018

Költészet napja 2018 – Sárkány Tímea

A tárgyi világ, Pilinszkyvel mondva: lim-lomjaihoz Sárkány Tímea finom kézzel nyúl, a beomlott történetek törmelékei és romjai között keresgél. – A költészet napján fiatal költők verseit közöljük a Litera-szerkesztők széljegyzeteivel. Sárkány Tímea verseiről Jánossy Lajos írt.

KÖLTÉSZET NAPJA 2018

Költészet napja 2018 – Csete Soma

A kéz alól biztosan kerülnek ki a sorok, a feltárni kívánt terepen ismerős magabiztossággal tájékozódik a figyelő szem. – A költészet napján fiatal költők verseit közöljük a Litera-szerkesztők széljegyzeteivel. Csete Soma verseiről Jánossy Lajos írt.

Költészet napja 2018

Költészet napja 2018 – Kiss András

Tömény hasonlatok, a személyekre tapadó megszemélyesített entitások, az idővel való játék, amiben sem az idő, sem a játék nem kímél. De valahogy ez a kíméletlenség is elfogadható és gördülékeny, természetes, evidens, kétségbe nem ejtő. – A költészet napján fiatal költők verseit közöljük a Litera-szerkesztők széljegyzeteivel. Kiss András verseiről Seres Lili Hanna írt.

Költészet napja 2018

Költészet napja 2018 – Somorjai Réka

Somorjai lírája egyéni képalkotással és nyugodt modalitással mossa harmóniává a szemlélődő szerelem és a kimondatlan többlettudás feszült ellenpontjait. – A költészet napján fiatal költők verseit közöljük a Litera-szerkesztők széljegyzeteivel. Somorjai Réka verseiről Seres Lili Hanna írt.

KÖLTÉSZET NAPJA 2018

Költészet napja 2018 – Horváth Eszter

Ez a tekintet, ami mögött a mostanában megszokottnál talán élesebb kontúrokkal van ott a beszélő is, színről színre akar látni. Ehhez pedig a legkülönlegesebb (felkavaróbb, bizarrabb) pozíciókat találja. – A költészet napján fiatal költők verseit közöljük a Litera-szerkesztők széljegyzeteivel. Horváth Eszter verseiről Fehér Renátó írt.

Költészet napja 2018

Költészet napja 2018 – Radnóti Ádám

Ezt a forradalmat még nem ismered, s amikor jön, akkor sem biztos, hogy majd streamelik: „a hegyekben már formálódnak/ a digitális idegszálak/ és ott balra van/ a még nem létező városok helye.” – A költészet napján fiatal költők verseit közöljük a Litera-szerkesztők széljegyzeteivel. Radnóti Ádám verseiről Fehér Renátó írt.

További találatok