hirdetés

Keresési eredmény a(z) „a litera bemutatja” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

A Litera bemutatja

Ijjas Tamás: Kudarckereső költészet

Nem csak a magas kultúrából hozza a reminiszcenciáit, hanem a nagy többség által hozzáférhetetlen szubkultúrákban keresi a költészetileg újrahasznosítható hulladékot. – Bakos Bence Gellért költészetét Ijjas Tamás mutatja be.

A Litera bemutatja

Bakos Bence Gellért versei

A fiú egy csonka zászló. / A gödörben fekszik. / Édesanya zokog. / Könnyek, fiúk és férfiak. / Mind hullanak a gödörbe. – A Litera bemutatja rovatban: Bakos Bence Gellért.

A hónap szerzője bemutatja

Halász Rita: Herminamező

Tudom már, mi szeretnék lenni, ha nagy leszek, mondom anyámnak, miután elindulunk hazafelé az iskolából. Valami új? Bólogatok. Akkor nem állatorvos. Űrhajós? Nem fogod kitalálni, mondom, és közben egyet-kettőt szökdécselek. Szabad a gazda, mondja egy idő után. Szent. Hogy mi? Szent szeretnék lenni. – Halász Rita novellája A Litera bemutatja rovatban.

A hónap szerzője bemutatja

Németh Gábor: A szenvtelenség szenvedélye

Nagyon sokat tud a testről. A testről mint élvező szerkezetről, és mint a lélek siralomházáról. Ám sehol semmi siránkozás. Ugyan a fájdalom érdekli megszállottan, mégis, mintha az öröm szükséges, de nem elégséges feltételeként tanulmányozná. – A hónap szerzője, Németh Gábor Halász Rita írásairól.

A Litera bemutatja

Potozky László: Egy álmodozó, empatikus realista

Biró Zsombor Aurél az én szememben egy álmodozó, empatikus realista, akinek olyan klasszikusok a példa- és előképei, mint Ernest Hemingway vagy Bodor Ádám. – Biró Zsombor Aurélt Potozky László mutatja be a Litera olvasóinak.

A Litera bemutatja

Biró Zsombor Aurél: Lápvilág

Lemegyek a földszintre. Száműzöm a fejemből apámat. Már döntöttem. Az ő álma és az enyém közül a sajátomat választottam. Érettségi után is mondtam neki, hogy nem érdekel az egyetem, én írni akarok. – A Litera bemutatja rovatban Bíró Zsombor Aurél novelláját olvashatják.

A hónap szerzője bemutatja

Bíró Tímea: ellentétből; kicsukott; nyomásgyakorlás

élek / még nem tudom / hogy megköszönjem / vagy átkozódjam érte / anyám akarata / apám tagadása / vagyok – A Litera bemutatja rovatban Bíró Tímea verseit olvashatják.

A hónap szerzője bemutatja

Ladik Katalin Bíró Tímea verseiről

Bíró Tímea a fájdalmas gyermekkori élményeket költészetté emeli, rácsodálkozik, ám mégis természetesnek veszi a szegénységet, a kirekesztettséget, a betegséget, a halált. – A novemberi hónap szerzője, Ladik Katalin bemutatja Bíró Tímea költőt.

A Litera bemutatja

Rékai Anett: Hét vers

Nem akarlak vinni, csak beléd akadok, / úton, út félen, mint egy kavics, / amit nem állok meg kivenni, / nyomsz minden lépésnél. – A Litera bemutatja rovatban Rékai Anett hét versét olvashatják, Az ötödik nap délelőttje, Az ötödik nap délutánja, Kavics az úton, Tartózkodó kérelem, A viskóban, Parazita és Bujdosóének egy farkasról címmel.

A Litera bemutatja

Harag Anita: Magyarul; Családi anamnézis

A recepciónál elkérik a beutalót, és megkérdezik, hányra jöttem. Hány éves, néz rám a recepciós. Huszonhét, mondom. És minek akar mammográfiára menni, azt magának még úgysem csinálnak, túl fiatal. Közbevágok, hogy beutalóm van, családi anamnézis... – A Litera bemutatja rovatban Harag Anita két novelláját olvashatják.

További találatok