hirdetés

Keresési eredmény a(z) „agota kristof” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

A magyar próza 9 hete

Agota Kristof: Trilógia – Kiss Noémi választása

A nagy könyvek gyűjteményében ül, hogy könnyen hozzáférjek. Ide rakom a vékony köteteket, amik valamikor nagy hatással voltak rám, papír is van benne, jegy. – Február 18-ától kilenc héten át kilenc író válogat a magyar próza remekei közül 1825-től 2016-ig. Ma Kiss Noémi választását közöljük, a szerző kommentárjával.

Ott jártunk

Rejtélyes vagy rejtélyeskedő?

Agota Kristof az olvasó elbizonytalanításának mestere. A háborús helyzet kiszolgáltatottságát gyerekszemszögből ábrázoló Trilógia, s a sorozat első részéből készült film, A nagy füzet sok vitát generált már. A Petőfi Irodalmi Múzeum által szervezett beszélgetésen ezúttal Fenyő D. György, Krusovszky Dénes, Mészáros Márton és Visy Beatrix igyekezett feltárni a regény működési mechanizmusait, jobb vagy éppen problematikusabbnak tűnő megoldásait. – Ott jártunk.  

A HÉT PRÓZÁJA

A hét prózája - Agota Kristof: Tegnap (részlet)

Hogy lehet ennyire uralni a nyelvet? Talán azért, mert épp a nyelv uralta őt? Nem lehet ennyire egyértelmű a titka..., akkor mindenki, aki nem az anyanyelvén próbál írni, remekművet tesz le az asztalra. - A hét prózáját Szekeres Dóra választotta.

HÍR

Az Agota Kristof-regényből készült Szász-film a magyar Oscar-nevezés

Szász János A nagy füzet című filmje képviseli Magyarországot a legjobb idegen nyelvű film kategóriában az Oscar-díjért folyó versenyben - közölte a Magyar Filmunió szerdán.

JÁTÉK

UPDATE! - Játék! - Nyerjen jegyet a Forte Társulat A nagy füzet című előadására!

Február 15-16-17-án Agota Kristof A nagy füzet című regénye alapján készült színpadi adaptációt mutatja be Forte Társulat  a Szkéné Színházban. Játékunkban most két jegyet sorsolunk ki az előadásra.

HÍR

Egy franciául író magyar író - Agota Kristof emléknap az ELTE BTK-n

A Svájci Nagykövetség, a Francia Nagykövetség (Francia Intézet), az ELTE BTK Francia Nyelv és Irodalom valamint Összehasonlító Irodalomtudományi Tanszékének közreműködésével 2012. április 18-án 10-15.30 között emléknapot rendeznek Agota Kristof tiszteletére.

HÍR

Agota Kristof kutatóműhely alakul

Irodalmi kutatóműhelyt hoznak létre Kőszegen Kristóf Ágota életművének feltárására a Corvinus Egyetem UNESCO Tanszéke, a Társadalmi és Európai Tanulmányok Intézetét működtető ISES Alapítvány, valamint a Kőszegi Európa Ház együttműködésében.

HÍR

Meghalt Agota Kristof

Életének 76. évében meghalt Agota Kristof a Svájcban élő, francia nyelven alkotó világhírű, magyar származású író.

INTERJÚ

Agota Kristof: Sosem tudjuk teljesen kifejezni, amit elgondoltunk

Agota Kristof idén márciusban járt utoljára Magyarországon, hogy átvegye a Kossuth-díjat. Ebből az alkalomból beszélgetett vele akkor Szekeres Dóra. A Litera ezzel az interjúval emlékezik az írónőre.

HÍR

Szász János hamarosan forgatja Agota Kristóf könyvéből készült filmjét

Újabb lépést tett a megvalósulás felé Szász János legújabb filmterve, az Agota Kristof Trilógia című regénye alapján készülő A nagy füzet - írja a Filmhu.
További találatok