hirdetés

Keresési eredmény a(z) „artisjus irodalmi díj” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

HÍR

Nádasdy Ádám az Artisjus Irodalmi Nagydíjasa

Dante Isteni színjátékának fordításáért Nádasdy Ádám veheti át az Artisjus Irodalmi Nagydíjat 2017-ben. Az egyéb kategóriákban Ladik Katalin, Ménes Attila, Dérczy Péter és György Péter kerül a Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület irodalmi díjazottjai közé.

Díj

Tőzsér Árpád az Artisjus irodalmi nagydíjasa

Erről az Euphorboszról beszélik című válogatáskötetéért Tőzsér Árpád kapja az Artisjus Irodalmi Nagydíjat 2016-ban. A fiatalabb szerzők közül Bognár Péter és Gerőcs Péter, a középgenerációból Beck András és Takáts József részesül a Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület irodalmi elismerésében.

Laudáció

Reményi József Tamás: Károlyi Csaba Artisjus-díjához

Károlyi Csaba: Nincs harmadik híd című kötetéért Artisjus Irodalmi Díjat kapott. Reményi József Tamás laudációját olvashatják. A friss Artisjus-díjasokkal ma 14 órakor beszélgetést rendeznek a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon, a Millenáris Hess András Termében.

Laudáció

Báthori Csaba: Laudáció Szijj Ferenc Artisjus-díjához

Szijj Ferenc: Agyag és kátrány című kötetéért Artisjus Irodalmi Díjat kapott. Báthori Csaba laudációját olvashatják. A friss Artisjus-díjasokkal ma 14 órakor beszélgetést rendeznek a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon, a Millenáris Hess András Termében.

Laudáció

Grecsó Krisztián: Laudáció Háy János Artisjus-díjához

Háy János: Napra jutni című könyvéért Artisjus Irodalmi Díjat kapott. Grecsó Krisztián laudációját olvashatják. A friss Artisjus-díjasokkal ma 14 órakor beszélgetést rendeznek a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon, a Millenáris Hess András Termében.

Artisjus-díjak

Kukorelly Endre kapja az Artisjus Irodalmi Nagydíját

Mind, átjavított, újabb, régiek című költői életművét összegyűjtő kötetéért Kukorelly Endre kapja az Artisjus Irodalmi Nagydíjat 2015-ben. Rajta kívül Szijj Ferenc, Háy János, Károlyi Csaba és Szilágyi Márton részesül a Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület elismerésében. 2006 óta összesen 48 kiemelkedő költőt és írót ismert el ezzel a díjjal a szerzői egyesület.

Laudáció

Laudációk - Az Artisjus Irodalmi Díjakhoz

Az idei Artisjus Irodalmi Nagydíjat Pintér Béla, az Artisjus Irodalmi Díjakat Tompa Andrea, Takács Zsuzsa és Havasréti József veheti át 2014. április 23-án az Artisjus-székházban, a díjátadón. Laudációt mond: Margócsy István, Báthori Csaba, Reményi József Tamás és Grecsó Krisztián. 

Hír

Pintér Béláé az Artisjus Irodalmi Nagydíj

Drámák című gyűjteményes kötetéért Pintér Béla kapja az Artisjus Irodalmi Nagydíjat 2014-ben. A fődíjas mellett Tompa Andrea, Takács Zsuzsa és Havasréti József írókat szólítják majd színpadra április 23-án az Artisjus Díjak átadó ünnepségén. 2006 óta összesen 43 kitűnő költőt és írót ismert el ezzel a díjjal a szerzői egyesület.

HÍR

Az Artisjus Irodalmi Díj 2013-as díjazottjai

A 2006-ban létrehozott Artisjus Irodalmi Díj az utóbbi években az egyik legrangosabb hazai civil irodalmi elismeréssé vált. 2013-ban Kántor Péter, Szvoren Edina, Szálinger Balázs, Szőnyei Tamás vehették át a díjat. Idén a szerzői jogi törvény módosítása miatt sajnos pénzjutalom nem jár a kitüntetéssel.

Hír

Spiró Györgyé az idei Artisjus Irodalmi Nagydíj

2012. április 12-én, csütörtökön átadták az Artisjus irodalmi díjait. A kuratórium az Artisjus Irodalmi Nagydíjat Spiró György írónak ítélte. Irodalmi díjat kapott Zalán Tibor, Papp Sándor Zsigmond és Varga Mátyás.

További találatok