hirdetés

Keresési eredmény a(z) „artisjus irodalmi nagydíj” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Díj

Tőzsér Árpád az Artisjus irodalmi nagydíjasa

Erről az Euphorboszról beszélik című válogatáskötetéért Tőzsér Árpád kapja az Artisjus Irodalmi Nagydíjat 2016-ban. A fiatalabb szerzők közül Bognár Péter és Gerőcs Péter, a középgenerációból Beck András és Takáts József részesül a Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület irodalmi elismerésében.

Laudáció

Szilágyi Zsófia: Kukorelly Endre Artisjus Irodalmi Nagydíjához

Mind, átjavított, újabb, régiek című kötetével Kukorelly Endre nyerte el idén az Artisjus Irodalmi Nagydíjat. Szilágyi Zsófia laudációját olvashatják. A friss Artisjus-díjasokkal ma 14 órakor beszélgetést rendeznek a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon, a Millenáris Hess András Termében.

Artisjus-díjak

Kukorelly Endre kapja az Artisjus Irodalmi Nagydíját

Mind, átjavított, újabb, régiek című költői életművét összegyűjtő kötetéért Kukorelly Endre kapja az Artisjus Irodalmi Nagydíjat 2015-ben. Rajta kívül Szijj Ferenc, Háy János, Károlyi Csaba és Szilágyi Márton részesül a Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület elismerésében. 2006 óta összesen 48 kiemelkedő költőt és írót ismert el ezzel a díjjal a szerzői egyesület.

Laudáció

Laudációk - Az Artisjus Irodalmi Díjakhoz

Az idei Artisjus Irodalmi Nagydíjat Pintér Béla, az Artisjus Irodalmi Díjakat Tompa Andrea, Takács Zsuzsa és Havasréti József veheti át 2014. április 23-án az Artisjus-székházban, a díjátadón. Laudációt mond: Margócsy István, Báthori Csaba, Reményi József Tamás és Grecsó Krisztián. 

Hír

Pintér Béláé az Artisjus Irodalmi Nagydíj

Drámák című gyűjteményes kötetéért Pintér Béla kapja az Artisjus Irodalmi Nagydíjat 2014-ben. A fődíjas mellett Tompa Andrea, Takács Zsuzsa és Havasréti József írókat szólítják majd színpadra április 23-án az Artisjus Díjak átadó ünnepségén. 2006 óta összesen 43 kitűnő költőt és írót ismert el ezzel a díjjal a szerzői egyesület.

Hír

Spiró Györgyé az idei Artisjus Irodalmi Nagydíj

2012. április 12-én, csütörtökön átadták az Artisjus irodalmi díjait. A kuratórium az Artisjus Irodalmi Nagydíjat Spiró György írónak ítélte. Irodalmi díjat kapott Zalán Tibor, Papp Sándor Zsigmond és Varga Mátyás.

Interjú

Bodor Ádám: Semmit nem látok előre

Én nem látok bele mások lelkébe, akkor sem, ha én találom ki őket, de nem is akarok. Nem szívesen vájkálok mások gondolataiban, ezzel megtisztelem hőseimet is. - Bodor Ádám nyerte el az idei Artisjus Irodalmi Nagydíjat. Jánossy Lajos beszélgetett a díjazottal.

Laudációk

Laudációk az Artisjus-díjakhoz

Az idei Artisjus Irodalmi Nagydíjat Bodor Ádám nyerte el, a három Irodalmi Díjat Borbély Szilárd, Győrffy Ákos és Tverdota György. Spiró György, Margócsy István, Báthori Csaba és Angyalosi Gergely díjátadón elhangzó laudációit itt, a Literán is olvashatják.

Hír

Ma adják át az idei Artisjus-díjakat

2011. április 15-én Bodor Ádám veheti át az idei Artisjus Irodalmi Nagydíjat. Az ösztöndíj jellegű Artisjus Irodalmi Díjakat Borbély Szilárd, Győrffy Ákos és Tverdota György nyerte el. A díjakat 2011. április 15-én veszik át a kitüntetettek.