hirdetés

Keresési eredmény a(z) „artisjus irodalmi nagydíj” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

KÖNYVAJÁNLÓ

Berkovits György: Magyar látvány (részlet)

Berkovits, milyen név is ez? Fogalmam sincs, honnan származik, milyen eredetű, állítólag délszláv, de nem tudok olyan Berkovitsról, aki pravoszláv lenne, vagy mondjuk szerb. Hát akkor? – Az idei Artisjus Irodalmi Nagydíjat és Díjakat ezekben a percekben adják át a Budapest Music Centerben. Most a nagydíjas műből, Berkovits György Magyar látvány című esszékötetéből olvashatnak részletet.

Artisjus-díj

Berkovits György az Artisjus Irodalmi Nagydíjasa

Magyar látvány című esszékötetéért Berkovits György veheti át az Artisjus Irodalmi Nagydíjat 2018-ban. A fődíjas mellett Turi Tímea, Schein Gábor, Földényi F. László és Csabai László írókat szólítják majd színpadra 2018. február 1-jén az Artisjus Díjak átadó ünnepségén.

Díj

Tőzsér Árpád az Artisjus irodalmi nagydíjasa

Erről az Euphorboszról beszélik című válogatáskötetéért Tőzsér Árpád kapja az Artisjus Irodalmi Nagydíjat 2016-ban. A fiatalabb szerzők közül Bognár Péter és Gerőcs Péter, a középgenerációból Beck András és Takáts József részesül a Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület irodalmi elismerésében.

Laudáció

Szilágyi Zsófia: Kukorelly Endre Artisjus Irodalmi Nagydíjához

Mind, átjavított, újabb, régiek című kötetével Kukorelly Endre nyerte el idén az Artisjus Irodalmi Nagydíjat. Szilágyi Zsófia laudációját olvashatják. A friss Artisjus-díjasokkal ma 14 órakor beszélgetést rendeznek a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon, a Millenáris Hess András Termében.

Artisjus-díjak

Kukorelly Endre kapja az Artisjus Irodalmi Nagydíját

Mind, átjavított, újabb, régiek című költői életművét összegyűjtő kötetéért Kukorelly Endre kapja az Artisjus Irodalmi Nagydíjat 2015-ben. Rajta kívül Szijj Ferenc, Háy János, Károlyi Csaba és Szilágyi Márton részesül a Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület elismerésében. 2006 óta összesen 48 kiemelkedő költőt és írót ismert el ezzel a díjjal a szerzői egyesület.

Laudáció

Laudációk - Az Artisjus Irodalmi Díjakhoz

Az idei Artisjus Irodalmi Nagydíjat Pintér Béla, az Artisjus Irodalmi Díjakat Tompa Andrea, Takács Zsuzsa és Havasréti József veheti át 2014. április 23-án az Artisjus-székházban, a díjátadón. Laudációt mond: Margócsy István, Báthori Csaba, Reményi József Tamás és Grecsó Krisztián. 

Hír

Pintér Béláé az Artisjus Irodalmi Nagydíj

Drámák című gyűjteményes kötetéért Pintér Béla kapja az Artisjus Irodalmi Nagydíjat 2014-ben. A fődíjas mellett Tompa Andrea, Takács Zsuzsa és Havasréti József írókat szólítják majd színpadra április 23-án az Artisjus Díjak átadó ünnepségén. 2006 óta összesen 43 kitűnő költőt és írót ismert el ezzel a díjjal a szerzői egyesület.

Hír

Spiró Györgyé az idei Artisjus Irodalmi Nagydíj

2012. április 12-én, csütörtökön átadták az Artisjus irodalmi díjait. A kuratórium az Artisjus Irodalmi Nagydíjat Spiró György írónak ítélte. Irodalmi díjat kapott Zalán Tibor, Papp Sándor Zsigmond és Varga Mátyás.

Interjú

Bodor Ádám: Semmit nem látok előre

Én nem látok bele mások lelkébe, akkor sem, ha én találom ki őket, de nem is akarok. Nem szívesen vájkálok mások gondolataiban, ezzel megtisztelem hőseimet is. - Bodor Ádám nyerte el az idei Artisjus Irodalmi Nagydíjat. Jánossy Lajos beszélgetett a díjazottal.

Laudációk

Laudációk az Artisjus-díjakhoz

Az idei Artisjus Irodalmi Nagydíjat Bodor Ádám nyerte el, a három Irodalmi Díjat Borbély Szilárd, Győrffy Ákos és Tverdota György. Spiró György, Margócsy István, Báthori Csaba és Angyalosi Gergely díjátadón elhangzó laudációit itt, a Literán is olvashatják.
További találatok