hirdetés

Keresési eredmény a(z) „atlantisz” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Hírösszefoglaló

Knausgård, Foucault és T.S. Eliot

A héten jelenik meg Karl Ove Knausgård új könyve, a Seasons Quartet harmadik darabja (Spring) angolul, Franciaországban kiadták Michel Foucault utolsó munkájának, A szexualitás történetének negyedik kötetét, a Guardian újságírója szerint pedig T.S. Eliot írt a legszebben a mentális betegségekről. Heti hírösszefoglalónkat olvashatják.

Részlet a könyvből

Tengelyi László: Őstények és világvázlatok (részlet)

Tengelyi László ezt a kötetet 2012-ben állította össze, ám utolsó nagy könyve munkálatai és 2014-ben bekövetkezett halála miatt már nem keríthetett sort a végső simításokra. Az Atlantisz Kiadó elvégezte a hiányzó munkát. A 2017 novemberében megjelent kötetből olvashatnak részletet.

Hír

Átadták az idei Tengelyi László-díjat

Harmadik alkalommal adták át ma az Atlantisz Könyvkiadó Tengelyi László-díját. A Platón összes művei kommentárokkal könyvsorozat magyar nyelvű kiadása során végzett kiemelkedő fordítói és szakértői munkájáért megosztva három szerző vehette át: Horváth Judit, Bárány István és Steiger Kornél.

Ott jártunk

Hogy olvassunk Proustot?

Az eltűnt idő nyomában első kötetének újrafordítása a Könyvhétre jelenik meg. Miért olvasunk Proustot? Miért szeretjük? Vagy miért nem? Erről a kérdésről, illetve a fordításának nehézségeiről beszélt Jancsó Júlia, Proust fordítója és Karafiáth Judit irodalomtörténész. – Ott jártunk.

Spanyol szépirodalmi művek magyar nyelven

A cikkben az 1970-es évek végétől 2005-ig magyar nyelven megjelent spanyol nyelvről fordított szépirodalmi művek listáját olvashatják a szerzők neve szerinti sorrendben. A listát Pávai Patak Márta állította össze.

A láthatatlan nyelv

A kötet a Láthatatlan Kollégium műhelyéhez tartozó oktatók és diákok nyelvről szóló munkáit gyűjti egybe. A gyűjteményben szereplő, különféle tudományterületeket (nyelvfilozófia, tudatfilozófia, pszicholingvisztika) átfogó tanulmányok a nyelvet egyszerre tekintik a logikát megvalósító absztrakt rendszernek, társadalmi gyakorlatnak, illetve sajátosan kibontakozó emberi mentális realitásnak.

Ésszerű pusztulás

Megjelent az Alföld márciusi száma, melyben olyan szerzők írásaival is találkozhatunk, mint K. Kabai Lóránt, Vörös István (vers); Mailáth Nóra, Szabó Róbert Csaba (próza); Szkárosi Endre, Czeizel Endre (tanulmány); László Emese, Halmai Tamás (recenzió). Takács Zsuzsa verseit, Szegedy-Maszák Mihály tanulmányát és Kulcsár-Szabó Zoltán recenzióját mi is közzétesszük.

Ernst Cassirer: A felvilágosodás filozófiája

Ernst Cassirer
A felvilágosodás filozófiája
Atlantisz Könyvkiadó, Budapest, 2007.
Fordította: Scheer Katalin
A fordítást kontrollszerkesztette: Hidas Zoltán és Papp Zoltán
Szerkesztette: Seregi Tamás
464 oldal, 3.595 Ft

Joachim Ritter: Szubjektivitás

Joachim Ritter:
Szubjektivitás
Válogatott tanulmányok
Atlantisz Könyvkiadó, Budapest, 2007.
Fordította: Papp Zoltán
Az eredetivel egybevetette, szerkesztette: Miklós Tamás
keménytáblás, kötve
178 oldal, 2.495 Ft

John Sallis: A kő

John Sallis
A kő
Kijárat Kiadó, 2007.
Fordította: Molnár Gábor
/Figura 2./
140. old., 2.800 Ft
További találatok

Keresési találatok a(z) Haddszóljon kategóriában

Segitseget varok!

Atlantisz betü-képirasat, a vilagon elsokent elemeztem. Magyar könyvtarakban illetve a neten, nem lehet az ainu iras-rendszerrel talalkozni. Aki tud róla, hogy, már más is foglalkozott volna a...

ainu írás 3.

------Készítő----- http://www.geocities.jp/csikcsongor ------------------ Igazán értelmes írás Az ősi ainu írás két képességgel bíró, a látványt és a fonetikát egyidejűleg rögzítő rendszer. A...

Világnagy zsíroskenyér-digitális kivitelben II.

Igazi ínyenceknek való az őrült II. Lajos bajor kastélya, ahol a John LeCarre által megírt Ted Mundy az ajtónálló, s ez is egy kész csoda, legalább, mint a potsdami kémkocsma a hidegháborús időkben,...

A T L A N T I S Z

Atlantisz irasa a "books" menuben. http://www.geocities.jp/csikcsongor/