hirdetés

Keresési eredmény a(z) „bán magda” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Litera Rádió

Litera Rádió: Irodalmi párok – Balla Zsófia és Báthori Csaba

2008. március 8-án az Irodalmi párok sorozat estjén Balla Zsófiával és Báthori Csabával Bán Magda és Torma Tamás beszélgetett a Nyitott Műhelyben. A sorozatszerkesztő Kriszt Magdolna volt. A Litera Rádió Retró-sorozatában publikált hanganyagok közül ez a második. Hallgassák meg.

Litera Rádió

Litera Rádió: Irodalmi párok – Esterházy Péter & Dés László

Ma két éve halt meg Esterházy Péter. 2007. március 15-én az Irodalmi párok sorozat V. estjén Esterházy Péterrel és Dés Lászlóval Bán Magda és Torma Tamás beszélgetett a Nyitott Műhelyben. A sorozatszerkesztő Kriszt Magdolna volt. Közülük hárman már nincsenek velünk. – Litera Rádió.

Búcsú

Jósvai Lídia: Drága Magdi!

Veled mentem a kórházba, és a mentőautóban az volt a legfőbb problémád, mi lesz az Irodalmi Újsággal. „Lidi, rád bízom", és utasításokat adtál, mi hogyan legyen. – A nemrég elhunyt rádiós szerkesztőtől és újságírótól, Bán Magdától július 6-án vettek végső búcsút. Mások mellett ott hangzott el Jósvai Lídia írása is.

Búcsúztatás

Bán Magdát július 6-án búcsúztatják

A június 13-án elhunyt Bán Magda irodalmi szerkesztőt, újságírót, rádiós műsorvezetőt 2018. július 6-án 14 órakor búcsúztatják a Fiumei úti sírkertben.

Gyász

Meghalt Bán Magda

Bán Magda irodalmi szerkesztő, újságíró hosszú, méltósággal viselt betegség után 2018. június 13-án, 66 évesen elhunyt. A Magyar Rádió szerkesztő riportereként és műsorvezetőjeként nagy számú művet alkalmazott rádióra, kiváló interjúkat és életműinterjúkat készített. Az irodalmi élet pótolhatatlan alakja volt.

OTT JÁRTUNK

A lénárddaróci olvasók kérték

Bárhol is élj a világon, mindabban, ami vagy, benne van apád-anyád, meg a többi felmenők, tokkal vonóval, nyelvjárással, dalokkal, ízekkel, tájakkal, természet idézte hangulatokkal, emlékekkel. - A Könyv utóélete című programmal Halász Margit személyes jelenléte mellett további kortás magyar szerzők művei jutottak le egy aprócska faluba, Lénárddarócra. A különleges író-olvasó találkozóról Bárdos Deák Ágnes  írt nekünk.

Ottlik 100

Ottlik 100 - „...építeni kell a művet”

Ma, 2012. május 9-én lenne Ottlik Géza 100 éves. Ebből az alkalomból kerestünk elő egy 1985-ös, ma már szinte hozzáférhetetlen beszélgetést, melyet Bán Magda a Film Színház Muzsikának készített az íróval. Az interjú mellett Bán Magda visszaemlékezését is olvashatják.

Vizit - Látogatóban Nádas Péternél

Nádas Pétert a Fire and Knowledge című nemrégiben megjelent új, angol nyelvű, esszéket és novellákat egymás mellett közlő kötete kapcsán kérdezte az elmúlt öt évről és darabjairól is Bán Magda. A beszélgetés 2007. október 14-án vasárnap, a szerző születésnapján hangzott el az MR1 Kossuth Rádió Esti séta című műsorában - az itt közölt interjú a beszélgetés hosszabb, szerkesztett változata.

„Azokon a szép kék hegyeken túl / Fogsz te élni, kedvesem”

Mikor legutóbb a Nyitott Műhelyben jártam a Szépírók Társaságának „Irodalmi Párok” című estjén, Németh Gábor és Szilasi László párosával ismerkedhettünk meg, akik Kész regény című közös művükben egy fiktív páros, Gabriely György és Poletti Lénárd levelezésén keresztül mutatták be két művelt, világlátott férfi életét (és halálát) a második világháború előtt álló Magyarországon.

Nyíló fórumok

Június 14-én fél egykor kezdődnek meg az idei Kortárs Magyar Dráma Nyílt Fórumának rendezvényei a POSZT-on: a megnyitót Kiss Noémi Trans című darabjának vitája követi, majd háromtól Lackfi János Hambi-pipőke című darabjának felolvasó-színházi előadása; s míg este a nagyszínházban a kaposváriak játsszák – már másodszor – a POSZT versenyprogramjába válogatott Veszett fejsze című előadást, héttől a Pécsi Horvát Színházban ismét egy Háy János-darab, A Pityu bácsi fia les terítéken a Nyílt Fórum műhelybemutatójaként.
További találatok

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Apaság, éjfél

2006. 01. 30. - Dragomán György
A Stadionokig beszélgettünk, az írás érdekelte. Kérdezte, hogy attól, hogy ezeket a dolgokat megírtam, megkönnyebbültem-e. Nem, mondtam, ez a kérdés nálam nem így tevődik fel, nem azért írok, mert bizonyos tragikus élményeket próbálok feldolgozni, egyszerűen csak képeket látok és történeteket, az írás nekem kényszer és nem terápia. Persze ki tudja, lehet, hogy mégis az.

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

Beszélgetés Szilágyi Ákos költővel


Kezdő dátum: 2016-01-20 17:00:00
Bán Magda sorozatának következő vendége Szilágyi Ákos költő, akivel El Kazovszkij kiállításról és Kazovszkijről írt könyvéről beszélgetnek a KSH Könyvtárban.

Irodalmi párok: Balla - Báthori

Nyitott Műhely (Bp, XII., Ráth György u. 4.)
Kezdő dátum: 2008-03-08 19:00:00

Irodalmi párok: Józsa Márta és Bozsik Péter

Nyitott Műhely (Bp, XII., Ráth György u. 4.)
Kezdő dátum: 2008-01-19 19:00:00

Irodalmi Párok

Nyitott Műhely (Bp. XII., Ráth Gy. u. 4.)
Kezdő dátum: 2007-12-01 19:00:00

Irodalmi Párok X.

Nyitott Műhely (Bp. XII., Ráth György u. 4.)
Kezdő dátum: 2007-10-20 19:00:00

Irodalmi Párok IX.

Nyitott Műhely (Bp. XII. kerület, Ráth György u. 4.)
Kezdő dátum: 2007-09-22 19:00:00

Irodalmi Párok VII.

Nyitott Műhely (Bp. XII., Ráth György u. 4.)
Kezdő dátum: 2007-05-05 19:00:00

Irodalmi párok V.

Nyitott Műhely (Bp. XII., Ráth Gy. u. 4.)
Kezdő dátum: 2007-03-15 19:00:00

ORFEUSZ-NAP

Bartók Rádió
Kezdő dátum: 2007-02-25 11:20:00

Irodalmi Párok III.

Nyitott Műhely (Bp. XII., Ráth Gy. u. 4.)
Kezdő dátum: 2007-01-11 19:00:00
További találatok