hirdetés

Keresési eredmény a(z) „bán zoltán andrás” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Esterházy-könyvtár

Bán Zoltán András: Adalék az Esterházy-könyvtárhoz

Az ötlet, az egyetlen papírlapra lemásolt/leírt regény, roppant eredetinek tűnik, ugyanakkor mégsem teljesen az. Meghökkentő, hogy Molnár Ferenc (akihez aligha volt bármi köze Esterházynak) már bedobta... – Esterházy Péter virtuális könyvtárából Bán Zoltán András nem választott, hanem abban elhelyezett egy könyvet, Molnár Ferenc művét.

Interjú

Bán Zoltán András: Nem filológiai búvárlat

Október 22-én, Arany János halálának napján a Katona József Színházban kerül bemutatásra az Arany-félmaraton, A halhatatlan halott című előadás. A három felvonásos est szövegkönyvét Bán Zoltán András állította össze. Vele beszélgettünk.

KÖNYVAJÁNLÓ

Bán Zoltán András: Giccs (részlet)

Bán Zoltán András vegyes műfajú kötete (dráma, novella) szatirikus látleletet ad közelmúltunk és jelenünk világáról: a magyar giccsről. – Részletet ajánlunk Bán Zoltán András legújabb, a Kalligram kiadónál megjelent kötetéből.

Könyvhét 2016

Vér és virághab

Minden idézőjel és függőbeszéd, meg nem nevezhető, legfeljebb úgynevezett; a következetes dagályosság, a meghaladhatatlan, partokat sodró, ártéri szintaxis uralja Bán könyvét. Stílusgyakorlat és műfajtörténet egy korszak határán. – Jánossy Lajos kritikája Bán Zoltán András Giccs című kötetéről.

Ott jártunk

Nem vagyok egy mézesbödön

Egyszerre érzi magára hagyatva és szabadnak magát az, aki ma Magyarországon szellemi alkotást akar létrehozni... – Kornis Mihály Egy kisfiúban élek című kötetét mutatta be a szerző és beszélgetőtársai, Bán Zoltán András és Mészáros Sándor az Írók Boltjában március 10-én. Ott jártunk.

INTERJÚ

Egy pária sorstörténete - Interjú Bán Zoltán Andrással

Az Könyvfesztivál talán legkülönösebb kötetével jelentkezett a kritikusként és prózaíróként egyaránt jól ismert Bán Zoltán András. A Keserű nevű ügynök története olyannyira emlékeztet Tar Sándor alakjára és lelepleződésére, hogy a könyv folytonosan a fikciós széppróza és a dokumentumregény határán egyensúlyozik. - Bán Zoltán Andrással Keresztury Tibor beszélgetett.

KÖNYVAJÁNLÓ

Bán Zoltán András: Keserű

Lehet, hogy ebben a történetben a hallgatás ér a legtöbbet, hogy az a legbeszédesebb. Hogy a hallgatás az egyetlen lehetőség. Az egyetlen kiút. - Bán Zoltán András Keserű című kötetét Tar Sándor életének legutolsó periódusa ihlette. A könyv a BookArt kiadónál jelenik meg a Könyvfesztiválra, ebből olvashatnak most nálunk egy részletet.

kritika

Londonból Battonyára

Esther Kinsky német létére elég mélyre ment a magyar Alföld szellemi és lelki feltérképezésében, noha idegensége nyomasztó terhétől szemmel láthatóan képtelen megszabadulni. Hűvös, érzelemmentes tekintettel vizsgálja a határtalan mezők kietlenségét, a közeli román és szerb települések számára megfoghatatlan atmoszféráját. - Győrffy Ákos kritika-esszéje Esther Kinsky Banatsko című regényéről.

helyszíni szemle

Őszi kollekció

A Moha kávéházban, a Godot Irodalmi Estek; 65 keretében került sor az irodalmi kánonok kérdésével, aktuális állásával, politikai befolyásoltságával foglalkozó, Gács Anna, Bán Zoltán András, Arató László és Bárány Tibor részvételével megrendezett beszélgetésre. - Jánossy Lajos beszámolóját olvashatják.

LITERA RÁDIÓ

Litera Rádió: Előhívás a politikai költészetről

Az Előhívás legújabb szériájában a folyóiratok aktuális, maximum néhány hónapra visszatekintő esszé-megjelenései között válogatnak a résztvevők. Első alkalommal az Élet és Irodalom hasábjain a magyar politikai költészetről lezajlott levélváltás és a diskurzust kísérő cikkek kerülnek az asztalra. - Hallgassa meg a beszélgetést a Litera Rádióban!

További találatok

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Elkerülő fösvénység

2006. 02. 16 — k.kabai lóránt
Két újabb leendő JAK-szerző volt soron: egyiküket otthon zavartam a munkában, épp CD-borítókat tervez, alkalom adtán elbizonytalanodik, kell-e egyáltalán, hogy neki kötete legyen — sikeresen győzöm meg az igenről, máskülönben jó okkal sejtem úgy, hogy talán a legkelendőbb JAK-füzet lesz az övé, de erről a jó okról egyelőre hallgatnék még.

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

Nők a férfi (b)irodalomban – V. Őszi irodalmi fesztivál

Petőfi Irodalmi Múzeum (Bp. V., Károlyi Mihály u. 16.) 
Kezdő dátum: 2008-10-26 11:00:00

Hölgyszonáta - könyvbemutató 

Alexandra Irodalmi Kávéház (Bp. VII. ker., Károly krt. 3/c.)
Kezdő dátum: 2008-09-04 17:00:00

Pulzus

Petőfi Irodalmi Múzeum (Bp. V., Károlyi Mihály u. 16.)
Kezdő dátum: 2008-02-18 19:00:00

Késelés villával

Nyitott Műhely (Bp, XII., Ráth György u. 4.)
Kezdő dátum: 2008-01-09 19:00:00

Pulzus

Petőfi Irodalmi Múzeum (Bp. V., Károlyi M. u. 16.)
Kezdő dátum: 2007-11-19 19:00:00

Hamisopera - Könyvbemutató

Írók Boltja (Bp. VI., Andrássy út 45.)
Kezdő dátum: 2007-11-15 16:00:00

Pulzus

Petőfi Irodalmi Múzeum (Bp. V., Károlyi M. u. 16.)
Kezdő dátum: 2007-10-26 18:00:00

Attila József : "Ein wilder apfelbaum will ich werden - Gedichte 1916 - 1937"


Kezdő dátum: 2005-04-12 16:00:00
BP, VI., Andrássy út 45.

A sötétségben minden megvilágosodik


Kezdő dátum: 2005-03-21 18:00:00
Bp, IX., Ráday u. 27.

Könyvbemutató a Kalligram Kiadó újdonságairól

Budapest, Rákóczi út 15.
Kezdő dátum: 2005-05-30 18:00:23