hirdetés

Keresési eredmény a(z) „bán zsófia” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Kamaszkorom legszebb nyara

Bán Zsófia: Szívzörej

Ő a smároló párokat nézi, én meg próbálom megállapítani, hogy még hány perc az ájulásig. Egy marxista és egy voyeur, pompás, és rögtön az első napon. – Kamaszkorom legszebb nyara sorozatunkban Bán Zsófia írása.

Részlet a könyvből

Bán Zsófia: Lehet lélegezni! (részlet)

Aztán meg arra gondolt, hogy talán angyalok. Miért kéne eleve kizárni, csak mert valószínűtlen, illetve nagy valószínűséggel valószínűtlen. Tavaly befagyott a Niagara, az is elég valószínűtlen. – Bán Zsófia Könyvhétre a Magvetőnél megjelenő Lehet lélegezni! című könyvét ajánljuk.

Esterházy-könyvtár

Bán Zsófia: Don B. tanításai

Nyomozom, hogy a Modern Könyvtár-kötet EP könyvtárában vajon megvan-e, de ha nincs is (vagy elkallódott), abban biztos vagyok, hogy olvasta, forgatta, és erősen hatott is rá. – Esterházy Péter virtuális könyvtárából Bán Zsófia Donald Barthelme A Holtapa és EP Harmonia Caelestisének kapcsolatáról írt.

Előszilveszter

Bán Zsófia: Bréking

Kedves nézőink, az öröm, az eufória határtalan, leírhatatlan, ahogy mindenkit elragad a szenvedély, a tömeggel már egy emberként fordulunk rá az aranycsöccsel a Balassi Bálint utcába és haladunk a Parlament felé, anya! nézed ezt? – Bán Zsófia írása a Litera Fake News című előszilveszterén hangzott el. VIDEÓ!

Előszilveszter

FAKE NEWS – A megtévesztés iskolája

2017. december 30-án 16. alkalommal rendezi meg a Litera nagyszabású előszilveszteri partiját a Trafóban. Az irodalmi óévbúcsúztatón fellép Bán Zsófia, Bencsik Orsolya, Darvasi László, Németh Gábor, Para-Kovács Imre, Potozky László és Szilasi László. Extra produkció: Méhes Csaba pantomim. Konferanszié: Vajdai Vilmos. Látvány: Vj Unflyable.

Köszöntés

Világi nő – Bán Zsófia 60

Bán Zsófia ugyanúgy lenyűgöző tudással közelíti tárgyát, személyes és szenvedélyes, az írás számára hasonlóképp önfeltárási és egyben önmegismerési folyamat, „amelynek során olyan dolgokat kell felszínre hozni, amelyek az ember lényegéhez tartoznak", mint Balassának, akit az egyik legfőbb mesterének tekint". Bán Zsófia szeptember 23-án volt 60 éves. Nagy Gabriella köszönti.

JELENKOR 2017. MÁJUS

Bán Zsófia: Méreg (regényrészlet)

Mi az, ami a legalja? Milyen mélyre kell ásni? Milyen ott a föld geológiai rétegződése, ásványi összetétele? Összefér-e az achát, smaragd, brazilianit és más drágakövek és féldrágakövek lelőhelyével? – A Jelenkor májusi számát Bán Zsófia regényrészletével ajánljuk.

OTT JÁRTUNK

Főúri gesztusok, plebejusi attitűd

Október 21-én a Művészetek Palotájában rendezték meg a Literárium Extrát, Esterházy Péter emlékestjét Veiszer Alinda, Spiró György, Závada Pál, Bán Zsófia, Parti Nagy Lajos, Dés László és Dés András közreműködésével. Csete Soma helyszíni szemléjét olvashatják. 

Búcsú

Bán Zsófia: Mennyi minden

Megtörtént, amit már csak árnyalni lehet, ki fogja ezt megbocsátani? Mert a megbocsátás, ugye, az is olyan elegáns dolog, és ki lesz most már minálunk, bei uns, elegáns. – A Litera oldalán írók búcsúznak Esterházy Pétertől. Bán Zsófia írását olvashatják. 

Könyvajánló

Bán Zsófia: Turul és dínó

A minduntalan visszatérő kérdés persze az – csakúgy, mint a holokausztáldozatok jóvátétele kapcsán –, hogy mennyiben lehet „jóvátenni” egy normalitástól, gyermeknemzéstől, szabad szerelemtől, leszármazottaktól és méltóságtól megfosztott életet. - Bán Zsófia Turul és dínó című könyvét ajánljuk.

További találatok

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Bostoni napló 7.

2010. november 14. - Bán Zsófia
Most röviden beszámolok két legutóbbi olvasmányomról, a filológiai háttérmunkát rátok bízom, nehogy már mindent nekem kelljen csinálni. - Bán Zsófia naplója.

Bostoni napló 6.

2010. november 13. - Bán Zsófia
Aztán egyszer csak azon kapjuk magunkat, hogy elment a nap real time-ban, mi meg még mindig a múltban dekkolunk.

Bostoni napló 5.

2010. november 12. - Bán Zsófia
Ez az ára annak, ha valaki tenger mellett nő föl, aztán meg jól elveszik tőle. És később hiába kínálgatják, hiába mondják neki, hogy tessék, itt egy tó, itt egy folyó, neked semmi sem elég? Hát, ha már így rákérdeznek... - Bán Zsófia netnaplója.

Bostoni napló 4.

2010. november 11. - Bán Zsófia
Az amerikai lélek és szellem egyik leghagyományosabb kifejezője pedig nem más, mint az az idea, hogy gépeik, ha nem is feltétlenül a legszebbek, de feltétlenül a legmegbízhatóbbak és legstrapabíróbbak.

Bostoni napló 3.

2010. november 10. - Bán Zsófia
Az angolok madarakat meg vonatokat spottolnak, a magyarok a Dunát meg a gloire hűlt helyét bámulják, az amcsik meg leveleznek.

Bostoni napló 2.

2010. november 9. - Bán Zsófia
Szóval akkor, hol az ikon (és a boldogság) mostanában? - Bán Zsófia netnaplója Bostonból.

Bostoni napló

2010. november 08. - Bán Zsófia
Mit mondjak, balzsam a szívre az olyan város, amelyik hagy némi (köz)teret a játékosságnak, annak a bizonyos ottliki „léhaságnak”. Ez persze nem csak városokra, hanem kultúrákra is vonatkozik. - Bán Zsófia bostoni netnaplója.

1. nap – Fix. Pont.

2008. február 25. - Darabos Enikő
Azt tapasztalom, ha elég kitartóan kérdez az ember, a hallgatók egy idő után tényleg elkezdenek valamit valahogy látni. Sokszor az az érzésem, megunják, hogy annyit mind kérdezek, felnyílik egy zsilip, amin becsorognak a dolgok. Az a legjobb, mikor a szemükön látom, ahogy rájönnek, ők tényleg valamit valahogyan látnak. Az pedig már csak türelem kérdése, mikor mondják azt el, ezek után viszont csak percek kérdése, hogy egy meglátás hatására esetleg másként kezdjék el látni. És akkor az ember tanárként, magában kicsit úgy hátradől.

Az egyensúly jegyében

2004. 04. 26. - Teslár Ákos
Nyavalyoghat az ember, amennyit akar, hogy szaladgálás, állandó igénybevétel, töredezett hajvégek, centrifugális erő, nyavalyoghatok én csömörről és vödörről, azért el kell ismerni, ahogy Latabár Kálmán énekli kb. szép az élet, ha zajlik, / addig babám sebaj, míg / a kis tüdőd lélegzetet vesz. Jó, hogy volt Könyvfesztivál, meg elsőkönyves hacacáré, és jó hogy véget ért a Könyvfesztivál - de ma már azon kapom magam, hogy máris következő fesztiválom ügyében intézek. Csak nehogy fesztiválfüggő legyek.

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

Nők a férfi (b)irodalomban – V. Őszi irodalmi fesztivál

Petőfi Irodalmi Múzeum (Bp. V., Károlyi Mihály u. 16.) 
Kezdő dátum: 2008-10-26 11:00:00

Könyvbemutató – Hasítás – huszonhat magyar író novellája a rockról

Gödör Klub (Bp. V. kerület, Erzsébet tér)
Kezdő dátum: 2008-10-15 18:00:00

A Fassbinder-univerzum- szimpózium

Grand Café (Szeged, Deák Ferenc u. 18. II. emelet)
Kezdő dátum: 2008-10-03 15:00:00

Cseh regényszemle

Cseh Centrum konferenciaterme (Bp, VI., Szegfű utca 4.)
Kezdő dátum: 2008-04-08 17:00:00

NAPLOPÁS

Merlin Színház (Bp. V., Gerlóczy u. 4.)
Kezdő dátum: 2007-11-18 19:00:00

Beszélő-est

Nyitott Műhely (Bp. XII., Ráth György u. 4.)
Kezdő dátum: 2007-09-27 19:00:00

A Lettre évzáró estje

Műcsarnok (Bp. XIV., Hősök tere)
Kezdő dátum: 2006-12-21 18:00:00

Szellemvasút

Óbudai sziget
Kezdő dátum: 2006-08-14 14:00:00

műKEDDvelő - Éjszakai állatkert

MU Színház (Bp, XI., Kőrösy József utca 17. )
Kezdő dátum: 2006-01-10 17:30:00

Dísznőtor a Centrifugában

Centrál Kávéház (Bp, V., Károlyi Mihály u. 9.)
Kezdő dátum: 2005-12-15 19:00:00
További találatok

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

LiteraTV

Mikrofonvégen: Bán Zsófia és Németh Gábor

A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál harmadik napján, szombaton Bán Zsófiát és Németh Gábort Jánossy Lajos kérdezte a Litera-díj átadásának helyszínén, a Maros sörözőben.

LiteraTV

Méreg - Bán Zsófia és a Hanem

Bán Zsófia "Méreg" című estjén az Amikor még csak az állatok éltek című kötetéből olvas fel a Pepita Ofélia Bárban, a Hanem Zenekar pedig koncertezik. - Sólyom András felvételét láthatják.