hirdetés

Keresési eredmény a(z) „bárány tibor” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Év végi körkérdés

Év végi körkérdés 2018 – Bárány Tibor

2018-ban három könyvet olvastam kínosan visszafogott habzsolással: időrendben visszafelé haladva Mán-Várhegyi Réka Mágneshegy (Magvető), Tolnai Ottó  Szeméremékszerek (Jelenkor) és Térey János Káli holtak (Jelenkor) című regényét. – Év végi körkérdésünkre Bárány Tibor az év elején válaszolt.

Ott jártunk

Bírod a kritikát?

A napi és heti sajtóban mégis az a legjellemzőbb, hogy kritika helyett interjút készítenek a szerzővel, amiben végül mindig megkérdezik, hogy az olvasók izgalomba jöjjenek: Mit gondol Orbán Viktorról? – A Revizor OFFline estjén jártunk.

Könyvajánló.

Kiskáté – Kortárs filozófiai kiskönyvtár (ajánló)

A Műút-könyvek 33. köteteként jelenik meg a Kiskáté – Kortárs filozófiai kiskönyvtár. Harmincöt esszé kortárs angolszász filozófiai művekről. Az írások problématérképet rajzolnak, és előzékenyen bevezetik az olvasót a mai filozófia – hol absztrakt, hol a legkonkrétabban húsbavágó kérdéseket tárgyaló – vitáiba.

Hír

A Műút 2016-os nívódíjasai

A Műút folyóirat szerkesztőségének szavazatai alapján tegnap átadták az idei nívódíjakat hat kategóriában. A díjazottak: Balogh Ádám (szépirodalom), Bagi Zsolt (kritika), Csabai Renátó (képzőművészet), Bujdos Attila (művészeti írás), Lénárd László (képregény) és Bárány Tibor (a Műút portál nívódíja).

körkérdés 2016

Év végi körkérdés – Bárány Tibor válaszol

Irodalmi szempontból 2016 békés, nyugodt év volt, sok-sok megbízhatóan színvonalas, izgalmas kötettel (...), nagy lendülettel halad a magyar irodalmi intézményrendszer lebomlása. Legalábbis ami a folyóiratkultúrát illeti. Ám mindez kit érdekel, amíg nem hallgatnak a múzsák? – Év végi körkérdésünkre Bárány Tibor válaszolt.

Ott jártunk

Mr. Pinky

Vasöklű detektív, sörösdoboz méretű tündér társa, trollok, vámpírok és egy piszkosrózsaszín, tudatmódosító ital. Sepsi László Pinky című, krimibe oltott urban fantasy regényéről beszélgetett Bárány Tibor, Gaborják Ádám, Nemes Z. Márió és a szerző a Kisüzemben. − Ott jártunk.

Interjú

Szélessávú irodalom

2015-től a József Attila Kör világirodalmi sorozata a Libri Kiadóval közös gondozásban jelenik meg ArtPop címmel. Ebből az alkalomból Bárány Tiborral és Nádor Zsófiával, a sorozat szerkesztőivel készítettünk interjút.

Ott jártunk

Akváriumban

Elmerülni a moszatos lében, nem tudni, mi is történik körülöttünk, valahogy túlélni a saját életünket, ami azután üvegkoporsóként borul ránk és temet el bennünket… Az ÉS-kvartett 6. sorozatának 36. estjén Károlyi Csaba, Szilágyi Zsófia, Radnóti Sándor és Bárány Tibor Tóth Krisztina Akvárium című regényéről beszélgetett. - Az 5K Íróiskola Galambposta csoportjából Mihályi Anikó tudósított az estről.

helyszíni szemle

Őszi kollekció

A Moha kávéházban, a Godot Irodalmi Estek; 65 keretében került sor az irodalmi kánonok kérdésével, aktuális állásával, politikai befolyásoltságával foglalkozó, Gács Anna, Bán Zoltán András, Arató László és Bárány Tibor részvételével megrendezett beszélgetésre. - Jánossy Lajos beszámolóját olvashatják.

interjú

A pettyes nyugágy esete a babzsákkal

Az idei Könyvhétre jelenik meg a Magvető Kiadó gondozásában, Bárány Tibor szerkesztésében az Édes hazám című, közéleti verseket összefogó antológia. A műfajról, a válogatás szempontjairól, a haza "lírai formájáról" a szerkesztővel Jánossy Lajos beszélgetett.

További találatok

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Netnapló

Amelyben átveszi az irányítást maga felett, és kurtán elbúcsúzik az olvasóktól

Bárány Tibor - 2012. március 4.

Mint láthattátok – bocs, én mindenkit tegezek, magázódva nehéz megosztani veletek a nagy pőre igazságot –, hősünk nem elvetemült jószág, csak kissé külső kontrollos a szentem. Szüksége van az állandó visszajelzésre, máskülönben kényelmesen elvackolódik, és a saját szája íze szerint rendezi be maga körül a világot. - Bárány Tibor naplója vasárnapról.

Netnapló

Amelyben a felháborodás hangján szól

Bárány Tibor - 2012. március 3.

Figyelj, mondok egy durvát: élnek közöttünk antiszemiták, és egyikük-másikuk időnként dalra fakad. Sag schon. Mindenki akkora barom, amekkorának a Jóisten lenni engedi. - Bárány Tibor naplója szombatról.

Netnapló

Amelyben érzelmesebb húrokat penget

Bárány Tibor - 2012. március 2.

Na tessék, erre megint elérzékenyülsz. Még jó, hogy az utcák ívfény gyöngysorát nem hoztam szóba. Meg a léted ezer fűszerét. - Bárány Tibor naplója péntekről.

Amelyben népszerűtlen álláspontot képvisel, és olvasókat veszít

Bárány Tibor - 2012. március 1.

Várjál, elmagyarázom a dolgot. A filozófia olyan, mint a városi biciklizés: csak akkor érdemes róla beszélni, ha valami nem stimmel vele. - Bárány Tibor naplója csütörtökről.

Netnapló

Amelyben lájkokért könyörög

Bárány Tibor - 2012. február 29.

Meséld el, hogy kora este szusit kóstoltál egy híres argentin stylist kiállításmegnyitóval egybekötött zenés gardenpartiján, és amikor ráharaptál az eredeti búr recept szerint készült lucernatorta díszítéseként felszolgált műanyag zellerszárra, hirtelen lepergett előtted az egész életed. - Ezen a héten Bárány Tibor írja a naplót a Literán.

Netnapló

Amelyben a világ fehérbe öltözik

Bárány Tibor - 2012. február 28.

Felpattan a szemed, kipillantasz az ablakon, kint sűrű, nagy pelyhek szálldosnak, kerengnek, imbolyognak, ráérősen himbálódznak lefelé, néha még fölfelé is, erre elkezdesz üvölteni, hogy kúrná keresztbe az égi kegyelem, meg a faszodat a tiszta és fehér szőnyegbe, amelyet kérés nélkül a lábad elé terített. - Bárány Tibor naplója keddről.

Netnapló

Amelyben fel is út, le is út

Bárány Tibor - 2012. február 27.

A közös képviselő, aki a közös képviselet nemes feladatát kizárólag a minden mondatával a nagybetűs Életre nevelő, a tudjad-hol-a-helyed mentalitását közvetítő, az engedetlen nebulókból embert faragó, a rámért sors összes pillanatában egyedül miértünk haragvó általános iskolai tanítónő szerepmodelljében képes elgondolni. - Ezen a héten Bárány Tibor írja a netnaplót a Literán.