hirdetés

Keresési eredmény a(z) „büszkeség és balítélet” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Figyelem!

Kritikapályázat – Január 20-áig meghosszabbítjuk a határidőt!

Az ünnepekre tekintettel a Litera meghosszabbítja Büszkeség és balítélet című kritikapályázata második fordulójának leadási határidejét. Ez alkalommal Csutak Gabi, Deres Kornélia, Parti Nagy Lajos, Péntek Orsolya és Daniel Kehlmann könyveiről várjuk az értő és érvelő kritikákat. Az új határidő: 2018. január 20.

Kritika

A mindenségnek peremén és szélén

Háy János ismét verset ír; nyolc év verses termését (2009–2017) gyűjti egybe legújabb kötetében, amelyben a lírai én írott-íratlan stációin keresztül tart az öregtó felé. - Lajtos Nóra a Büszkeség és balítélet pályázaton első helyet nyert kritikáját olvashatják Háy János Az öregtó felé című könyvéről.

Kritikapályázat II.

Büszkeség és balítélet – Kritikapályázat II. forduló

A Litera meghirdeti Büszkeség és balítélet című kritikapályázatának második fordulóját. Ez alkalommal Csutak Gabi, Deres Kornélia, Parti Nagy Lajos, Péntek Orsolya és Daniel Kehlmann könyveiről várjuk az értő és érvelő kritikákat –2017. december 23-ig.

Kritikapályázat

Lezárult a Litera 2017-es kritikapályázatának első fordulója

Lezárult a Litera 2017-es Büszkeség és balítélet című kritikapályázatának első fordulója. Október 12-én éjfélig összesen tizenöt pályamű érkezett be. A Havasréti József, Háy János, Molnár T. Eszter, Vida Gábor és Margaret Atwood könyvéről szóló kritikákat a Litera október 18-áig bírálja el.

Pályázat

Már csak 12 nap – Kritikapályázat

Finishez közeledik a Litera Büszkeség és balítélet című kritikapályázata. 2017. október 12-ig várjuk az értő és érvelő kritikákat Havasréti József, Háy János, Molnár T. Eszter, Vida Gábor és Margaret Atwood könyveiről.

Kritikapályázat

Büszkeség és balítélet - A Litera kritikapályázata 2017

A Litera meghirdeti Büszkeség és balítélet című kritikapályázatát. Ez alkalommal Havasréti József, Háy János, Molnár T. Eszter, Vida Gábor és Margaret Atwood könyveiről várjuk az értő és érvelő kritikákat - 2017. október 12-ig.

Kritikapályázat

Sziszüphoszi sorsok

A harmadik híd nem csak szociográfia, hanem fejlődésregény is, hiszen nem csak a lecsúszás fizikai vetületeit, az egyre növekvő igénytelenséget mutatja be, hanem azt is, mit tesz a lélekkel, ha az ember hajléktalan. – A Litera Büszkeség és balítélet című pályázatának legjobbjai közül Kolozsi Orsolya kritikáját olvashatják Szilasi László A harmadik híd című regényéről.

Kritika

A jó és a rossz tudás

A regény zárójelenetében a politikai eseményeket már átlátó, sőt, a keresett iratok odaszállításával azokban aktívan szerepet vállaló Emma az egész jelenetet a maga abszurditásában látja, és ezáltal meg tudja őrizni józanságát. - A Litera Büszkeség és balítélet kritikapályázata IV. fordulójának díjazottjai közül Gregor Zsófia kritikáját olvashatják Dragomán György Máglya című regényéről.

Kritikapályázat

Szürrealizmuson átszitált elhagyatottság

Az idő múlásával sem fakulnak az érzések, ez a tény a lírai én számára egyrészt meghökkentő, másrészt érzékelhetően nem marad más a számára, „mint a szégyen és a bűntudat felesleges körvonalai.” – A Litera Büszkeség és balítélet kritikapályázata IV. fordulójának egyik legjobb darabját, Bencsik Erika kritikáját olvashatják Bajtai András Kerekebb napok című kötetéről. 

Kritikapályázat

„Ki sem látszom a fényből”

Az Agyag és kátrány olyan lírai számvetés, amelyet a körültekintő alaposság és a teljességigény létértelmezéssé tágít. – A Litera Büszkeség és balítélet című kritikapályázata IV. fordulójának egyik legjobb darabját, Domján Edit kritikáját olvashatják Szijj Ferenc Agyag és kátrány című kötetéről. 

További találatok