hirdetés

Keresési eredmény a(z) „baka istván” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

A hét verse

A hét verse – Baka István: A megszületőnek

Akinek alapélménye, hogy börtönnek érzi a mindenséget – „én nem tudom ki száműzött e földre” – milyen nehéz lehet annak: életet adni. – A hét versét Szihalmi Csilla választotta.

Ott jártunk

Baka-Mészöly emléknap volt Bonyhádon

Baka István és Mészöly Miklós emlékének szentelt ülésnapot rendezett nemrég a bonyhádi KépTárHázban a Mészöly Miklós Egyesület és a Baka István Alapítvány. Ott jártunk.

Hír

Kántor Péter a DIA új tagja, Vas István és Baka István posztumusz tagok

A Digitális Irodalmi Akadémia 2015. szeptember 22-én, ma Kántor Péter költőt rendes, Baka Istvánt és Vas Istvánt posztumusz tagjának választotta. 

A hét verse

A hét verse - Baka István: Halottak napja

Kései versei hol Széchenyi, hol Ady, Zrínyi vagy Liszt Ferenc maszkjában írják le egy erejét, tartását és méltóságát vesztett, a pangásban szétrohadó, hagymázas álmokba merülő ország mocsárszagát. - A hét versét Keresztury Tibor választotta.

A hét verse

A hét verse - Baka István: De profundis

"ó nappalok fehér kendői számat / ki tömte be tivéletek nehogy / kiüvöltsem hogy már a semmi sincsen / s még ez a semmi is fogy egyre fogy" - A hét verse most Baka Isvántól a De profundis, Keresztury Tibor választotta.

Baka István szobrának avatása

Baka István szobrát a Magyar Költészet Napján avatják szülővárosában, Szekszárdon.

Baka István dedikációit keresik

Egy Baka István irodalmi kapcsolathálózatáról szóló dolgozat elkészítéséhez kérik azok segítségét, akiknek van Baka István által dedikált kötetük.

Bombitz Attila: Akit ismerünk, akit sohasem láttunk

Bombitz Attila tizenkét magyar szerző, köztük Darvasi László, Márton László, Krasznahorkai László, Parti Nagy Lajos, Bodor Ádám, Kertész Imre, Závada Pál és Esterházy Péter életműmetszetének történetét kínálja továbbgondolásra.

Négy újabb verseskötetről

Bodor Béla recenziója négy verseskötetről: Aczél Géza: (vissza)galopp (Jelenkor Kiadó, Pécs, 2007); Babiczky Tibor: Levegővétel (Alexandra Kiadó, Pécs, 2007), Havasi Attila: 1001 magányos rinocérosz (Alexandra Kiadó, Pécs, 2007) és Király Levente: Nincs arany közép (Magvető Kiadó, 2007) című, a Könyvfesztiválon debütáló verseskönyveiről.

könyv

A nyitott mondat

Simon keze alatt az elbeszélés nyelve az első mondatokban lírává fokozódik, és elbeszélője valami hihetetlenül koncentrált jelenléttel, térben és időben végtelen, körkörös és párhuzamos világokat teremt. Elindul az egyik mondattól, hogy eljusson a másik mondatig. És a két mondat között általában egyetlen mondat húzódik: ezen az egyetlen mondaton át vezet az út ama másik felé.
További találatok

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

Esős tavasz


Kezdő dátum: 2005-03-09 20:32:00
Bartók Rádió

Baka István emlékműsor

Alexandra Pódium Panoráma terem (Bp, V., Nyugati tér 7.)
Kezdő dátum: 2005-10-25 19:00:00

Baka István emlékezete 1948-1995-2005

ALTERRA – Kortárs Előadóművészeti Központ, Régi Zsinagóga (Szeged, Hajnóczy utca 12.)
Kezdő dátum: 2005-09-23 20:30:00