hirdetés

Keresési eredmény a(z) „balassa péter-díj” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Díjak

Szilágyi Zsófia az idei Balassa Péter-díjas

A 2016-os Balassa Péter-díjat Szilágyi Zsófia irodalomtörténész, kritikus vehette át január 21-én, a magyar kultúra napja alkalmából. 

HÍR

Szirák Péter irodalomtörténész a 2014-es Balassa Péter-díjas

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere szerdán Budapesten, a magyar kultúra napján rendezett díjátadó ünnepségen a Nemzeti Színházban Balassa Péter- és Csokonai Vitéz Mihály-díjakat, a Minősített Könyvtár és Minősített Közművelődési Intézmény címeket, valamint a Közművelődési Minőség díjat adott át.

Hír

Művészeti díjak március 15. alkalmából

Március 14-én művészeti kitüntetéseket adnak át a Szépművészeti Múzeumban. Keresztesi József Balassa Péter-díjat, Báger Gusztáv, Bálint Péter, Böszörményi Zoltán, Iancu Laura, Kenéz Ferenc, Kabdebó Lóránt, Kiss Judit Ágnes, Krusovszky Dénes, Németh Zoltán, Payer Imre, Széky János, Szilasi László és Végh Attila József Attila-díjat vehetnek át.

INTERJÚ

Márciusi díjak: Interjú G. István Lászlóval és Vári Györggyel

A márciusi díjazottakkal készített interjúsorozatunk első darabjában a József Attila-díjas G. István Lászlót, és a Balassa Péter-díjas Vári Györgyöt kérdeztük.

Hír

Átadták az idei József Attila-díjakat és a Balassa-díjat

Ma 15 órakor tizenhárom szerző vehette át az idei József Attila-díjakat, ugyancsak ma adták át a Balassa Péter-díjat a Néprajzi Múzeumban.

Interjú

A díjazottakat kérdeztük IX.

A sorozat utolsó interjúját olvashatják. Benne Balázs Attila írót, rádiós szerkesztőt (József Attila-díj), Beck András esztétát-irodalomkritikust (Balassa Péter-díj) és Petőcz András író-költőt (Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje) kérdeztük.

Hír

Márciusi díjeső 2010-ben is

Március 15-e alkalmából szombaton és vasárnap is díjakat adtak át, többek között a Magyar Köztársaság Babérkoszorú Díja, a József Attila-díj és a Balassa Péter-díj talált gazdára. A díjazottakkal hamarosan interjúsorozat olvasható a literán.