hirdetés

Keresési eredmény a(z) „barnás ferenc” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

OTT JÁRTUNK

Világ könyvespolcai, egyesüljetek!

Azon a 2013-as forró, májusi estén, itt Prágában (is) Esterházy Péter jelentette az egyetlen viszonyítási pontot arra vonatkozóan, hogy talán jó helyen járok, s ez előtte és utána is megtörtént még párszor, máshol és máskor. – Fehér Renátó a prágai könyvvásáron járt.

Búcsú Kocsis Zoltántól

Barnás Ferenc: Emlék, koncert

Az viszont kissé meglepett, hogy Csalog a darabok közt újra és újra elővette a zsebkendőjét és megtörölte az orrát. Az első gondolatom az volt, hogy a zongorista sír, aztán az, hogy megfázott, aztán az, hogy nem fázott meg, mert nem úgy néz ki, aztán meg az, hogy ez most valami előadói trükk, aztán azon kezdtem el gondolkodni, lehet-e nedves ujjakkal tisztességesen zongorázni. -  Kocsis Zoltántól tegnap vettek végső búcsút tisztelői. Barnás Ferenc az alábbi írással búcsúzik tőle.

Interjú

Barnás Ferenc: A német olvasók érzékenyek a nehézségeinkre

A Frankfurti Könyvvásár vendége volt Barnás Ferenc is, akivel a Hungarian Literature Online készített hosszú interjút könyvei külföldi fogadtatásáról és arról, mit érthet meg például egy amerikai olvasó egy, a hatvanas évek vidéki Magyarországán játszódó regényből. – Az interjúból most magyarul olvashatnak egy részletet.

HÍR

Kezdődik a 2016-as Frankfurti Könyvvásár

Idén 2016. október 19. és 23. között rendezik meg a 68. Frankfurti Könyvvásárt, amely a világ legnagyobb nemzetközi könyves fóruma. Ez évben Barnás Ferenc, Forgách András, Böszörményi Zoltán, Péterfy Gergely és Darvasi László írók képviselik hazánkat. 

HÍRÖSSZEFOGLALÓ

Barnás és Péterfy a Nischen Verlagnál

Barnás Ferenc és Péterfy Gergely művei megjelentek németül, kihirdették a Booker-díj várományosait, Margaret Atwood képregényt ad ki, kiadatlan Fitzgerald-művek jönnek áprilisban, és elkelt Salinger vidéki háza. - Heti hírösszefoglalónkat olvashatják.

Hírösszefoglaló

Kávészünet filozófusokkal, New York-i magány, Barnás Ferenc elismerése

Sarah Bakewell az egzisztencializmusról, megjelent Olivia Laing új kötete, Barnás Ferenc komoly elismerésben részesült. − Forgách Péter külföldi hírösszefoglalóját olvashatják.

Hírösszefoglaló

Két új könyv, két díj és Barnás Ferenc németül

Új könyvvel jelentkezik Salman Rushdie és Murakami Haruki, Don DeLillo és Stephen King irodalmi díjakat vehetnek át, Barnás Ferenc már németül is olvasható. – Heti hírösszefoglalónk a külföldi sajtóból.

Ott jártunk

Írónak lenni milyen nehéz

A Margó Fesztivál keretén belül megrendezett Sántakutya igazmondó show különkiadásában ezúttal öt Aegon-díjas író, Péterfy Gergely, Barnás Ferenc, Esterházy Péter, Csaplár Vilmos és Spiró György beszélt az írás viszontagságairól a Dumaszínház színpadán, június 4-én. - Ott jártunk. 

Ott jártunk

„Nem tudom mondani, amit mondani szeretnék…”

Bazsányi kérdésére, hogyha már művésznek nem, akkor írónak tartja-e magát, azt válaszolta, őt az íróság nem érdekli. „Az életemben majd minden az írásról szól.” De ezzel az absztrakciós szinttel már nincsen dolga. – A Műcsarnok A nyolcvanas évek – ma, Irodalom – képzőművészet – építészet sorozatának legutóbbi vendége Barnás Ferenc volt. Ott jártunk.

Könyvajánló

Barnás Ferenc: Bagatell

Pesti irodalomtanár járja huszonhárom éves lakókocsijával a München, Bázel, Genf, Locarno határolta zónát, ahol annyi minden történik vele, hogy élményeit alig győzi feldolgozni.  A Bagatell hamisítatlan kalandregény, melynek főhőse szenvedélyesen keresi és éli a szabadságot. - Barnás Ferenc Bagatell című regényéből ajánlunk részletet.

További találatok

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

LiteraTV

Barnás Ferenc az írásról a Litera TV-ben

A Litera Nagyvizit című interjúsorozatának legújabb állomásában Barnás Ferencet kerestük fel. A nemsokára olvasható interjú előtt mutatunk most egy rövid részletet a beszélgetésből.