hirdetés

Keresési eredmény a(z) „bartók imre” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Magyar ballada

Bartók Imre: Rebeka

...csak ültök a suli udvarán, és azt a másfél méteres varjút bámuljátok. „Kár!, Kár!” (Nevet, aztán a közönséghez) Megható látni az ifjúságot, mintha egyetlen, hatalmas város volna, egymásba nyíló utcák ezreivel. – Magyar ballada címen heten írtak egyfelvonásost Arany János balladáira a Litera felkérésére. Bartók Imre a Vörös Rébékre született művét olvashatják.

Könyvhét 2018

3×7 könyv, amit nagyon várunk I.

Hamarosan kezdődik a 89. Ünnepi Könyvhét, úgyhogy körülnéztünk a kiadók háza táján, milyen szépirodalmi remekekkel örvendeztetik meg az olvasót. Az első pakkba hét könyvet válogattunk: Rakovszky Zsuzsa, Mán-Várhegyi Réka, Bartók Imre, Juhász Tibor, Krusovszky Dénes, Szilasi László és Darvasi László / Szív Ernő művét.

Ott jártunk

Mit is értünk biomechanikán?

Május 10-én mutatták be a Prae irodalmi és kultúratudományos folyóirat legutóbbi számait a Kelet Kávézóban. A háromrészes program szereplői között találhattuk Fenyvesi Orsolyát, Závada Pétert, Bartók Imrét, Nemes Z. Máriót és Szvoren Edinát is. Az estet L. Varga Péter vezette. – Ott jártunk.

Hazai Attila-díj

Bartók Imre: Laudáció Tóth Kinga díjához

A mű rendkívüli muzikalitása az utolsó versekben teljesedik ki, ahol a szerves hulladékból, állati és emberi mozzanatokból, a biologikum teljes spektrumát felölelő elemi minőségekből áll össze az a gótikus hangszer, melyen „egyetlen kilégzésként” az idők közelgő végezetéig szólhat az idegek zenéje. – Tóth Kinga nyerte el az idei Hazai Attila Irodalmi Díjat. Bartók Imre laudációját olvashatják.

Litera Rádió

Litera Rádió – Bartók Imre Louis Malle filmjéről

Írómozink legutóbbi vendége a Nyitott Műhelyben Bartók Imre volt. Választása Louis Malle Vacsorám Andréval című filmjére esett. A vetítés utáni beszélgetést most meghallgathatják a Litera Rádióban.

Írómozi

Vacsorám Andréval – Írómozi Bartók Imrével

A Litera és a Nyitott Műhely közös sorozata, az Írómozi vendége 2016. november 30-án, szerdán este 7-től Bartók Imre, aki Louis Malle: Vacsorám Andréval című filmjét választotta erre az estére. A vetítés utáni beszélgetést Nagy Gabriella vezeti.

Hír

Irodalmi Sátor a VOLT-on 2016-ban is

Idén is változatos programokkal várja az érdeklődőket az Irodalmi Sátor a VOLT fesztiválon június 29. és július 2. között. A könyvbemutatók és a felolvasások mellett zenés programokkal és játékokkal is készültek a szervezők.

Hír

Margó Irodalmi Fesztivál 2016

A kortárs kultúra legfrissebb lenyomatait sorakoztatja fel a hatodik Margó Irodalmi Fesztivál június 8-12. között. A legizgalmasabb alkotók és legfrissebb könyvek mellé a társművészetekből is válogat. A Margó központi helyszíne idén is a Petőfi Irodalmi Múzeum.

Ott jártunk

Megérkezni vagy hazatérni

Bartók Imre Gondolkodók-trilógiájáról (A patkány éveA nyúl éveA kecske éve) beszélgetett Csuka Botond, György Péter, Nemes Z. Márió és Szilvási Viktória. – Ott jártunk.

Laudáció

Frankenstein és Robben

Bartók Imre különleges térképpel és több úti céllal indult el az irodalom hol egymással párhuzamosan futó, hol egymásra merőlegesen bukó ösvényein. Testesült tudatok és tudatlan testek. Celan, Rilke, Marx és Goebbels. Szellemtudományok és tévésorozatok. Fájdalom és kegyelem. Az ahumanitás problémája és kérdése mögött az ember maga; az ember magja. – Szegő János laudációja Bartók Imre Hazai Attila Irodalmi Díjához. 

További találatok

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

LiteraTV

Fiatal TEST - Beszélgetés Bartók Imrével és Nemes Z. Márióval

A felolvasással egybekötött beszélgetésen Bartók Imrét és Nemes Z. Máriót Szekeres Dóra kérdezte a Litera TestFeszt című irodalmi táborában 2013 nyarán - testről és irodalomról.


Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Netnapló

A szó a szájban senki

JAK műfordító tábor - 2015. június 23.

Péterfy Gergely például humorral és némi ezotériával keveri a klasszika filológiához és Lukianoszhoz fűződő érzéseiről szóló gondolatmenetet, mely szerint eddig bármi, amit megírt, meg is történt, ezért óvatosan fogna bele (újra) politikai töltetű világ fölépítésébe. - A héten a JAK műfordító tábor résztvevői írják a naplót a Literán. L. Varga Péter bejegyzését olvashatják.

Baszileia tou theou

2013. június 9. - Bartók Imre

Mi marad meg mindebből? Nagyon is sok, és közben rendkívül kevés. Ahogy R.B. írja a Gyásznaplóban: rettegéssel tölti el a gondolat, hogy egy szép napon mindez, az Anya emléke, semmit sem jelent többé. Nem csak személyekről van szó. Mindenről. A rettegésről, hogy ezek a percek semmivé lesznek. - Bartók Imre netnaplója vasárnapról.

De occulta philosophia

2013. június 8. - Bartók Imre

Éjjel ismét a téren. Z. kifejti, hogy a fejem egy bacilusra hasonlít. Mások is aggódnak, mert nem mosolygok eleget. Megzavarnak ezek a megjegyzések, és többé már magam sem hiszem, hogy a fejem hiteles reprezentációja lehetne annak, ami vagyok. - Bartók Imre netnaplója szombatról.

Oxyrhynchus Papyri

2013. június 7. - Bartók Imre

Az Akácfa utcában még megtámad egy ismeretlen trollkommandó. Nehezményezik a sznobériámat, és golfütőiket lengetve kérdőre vonnak, hogy miért adok latin címeket a naplóbejegyzéseknek. Hiába próbálom elmagyarázni, hogyan nézhetnek utána a címek jelentésének, ez nem hatja meg őket. Miközben agyonvernek, tudatom utolsó lobbanásaival még izgalmas jelenségekre leszek figyelmes. - Bartók Imre netnaplója péntekről.

Liber Razielis Archangeli

2013. június 6. - Bartók Imre

Gyógyítani annyi, mint hazudni a testnek, és bízni benne, hogy az majd elhiszi a hazugságot. De mit szól ehhez Lujzi? Milyen hazugságra volna vevő az a láztól felforrósodott, rángatózó, kínokkal teli lény?Mi lesz vele? - Bartók Imre netnaplója csütörtökről.

Ars Goetia

2013. június 5. - Bartók Imre

Az elsőfejezet-epidémia lassan az éledező recepció legtávolabbi bugyraiba is elér. Eljött az idő, hogy kiszolgáltassam magam a nyilvánosság diktatúrájának: igen, iszonyúan ki vagyok készülve az írásaimtól, magamtól. Félmeztelenül vergődöm a rekamién, a mellbimbót csipkedem, már egészen lila. - Bartók Imre netnaplója szerdáról.

De praestigiis daemonum

2013. június 4. - Bartók Imre

A dögletes kis könyvbogarak csühögése hamar az elviselhetetlenségig fokozódott. Megsimogatom egyik-másik fejét, felolvasok nekik belőlük, hátha megnyugszanak. Azt remélem, ha felnőnek, hadrendbe állítom őket az idegenek ellen. - Bartók Imre netnaplója keddről.

NETNAPLÓ

Clavicula Salomonis

2013. június 3. - Bartók Imre

Két megroggyant ember áll a küszöbön, csak azért nem nyomulnak beljebb, mert túl erőtlenek hozzá. Százhúsznak néznek ki. Alakváltók. - Ezen a héten dupla netnaplóval lepjük meg az olvasókat: Bartók Imre és Marno János rendhagyó módon párhuzamosan követi végig az Ünnepi Könyvhét eseményeit. Bartók Imre első naplóját olvashatják.