hirdetés

Keresési eredmény a(z) „bartis attila” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

A hónap szerzője

Kemény István: Ne legyenek nehézkesek!

Lusta és kishitű ember lévén mindig azt gondoltam eddig, hogy á, úgyse lesz jegy, úgyis elkapkodják. - A hónap szerzője, Kemény István Fekete Ádám, Ráthonyi Kinga, Bartis Attila, a Keret Blog, Wirth Imre és Szűcs Attila műveit ajánlja.

HÍR

A héten kezdődik a Lipcsei Könyvvásár

Március 15. és 18. között rendezik meg a Lipcsei Könyvvásárt. Németország második legnagyobb könyvszakmai rendezvényén Magyarország a 90-es évek óta rendszeresen jelen van. Idén olyan szerzők műveit ismerheti meg a közönség, mint Bartis Attila, Kiss Noémi és Szőcs Petra.

Részlet a könyvből

Bartis Attila: A szigeteken (részlet)

Nincs a képeknek semmi festményszerűsége, mégis ott érezzük a háttérben Giorgio de Chirico és Caspar David Friedrich rejtélyességét, melankóliáját. Kőlépcsők, sötét sűrűségek és megrendítő égboltok, valószínűtlen terek és fények, iszkoló kutyák. – Bartis Attila eddigi legnagyobb, klasszikus méretű, A szigeteken című fotóalbumából közlünk részletet. A fényképekből március 1-jén, ma nyílik kiállítás a Mai Manó Házban.

A hét prózája

A hét prózája – Bartis Attila: A séta (részlet)

Bartis Attila ma 50 éves. A hét prózája első, A séta című regényének részlete. „A séta nemcsak regény, hanem séta is. Gyógyerő. A betegség pedig nem más, mint a hanyatlás. A hanyatlásról és a hanyatlás ellen szól A séta” – írja Kemény István 1995-ben. A sétával Nagy Gabriella köszönti a szerzőt.

hír

Új tagokat választott a SZIMA

A Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia rendes éves és tisztújító ülésén az irodalmi osztály rendes tagjaivá választotta Bartis Attilát, Dragomán Györgyöt és Tompa Andreát, Karátson Endre szenior tag lett. Az osztály vezetője Imre Flóra maradt.

Magyar írók a bécsi könyvvásáron

Idén tíz Duna menti országból, csaknem félszáz vendég szerepel a Donau Lounge irodalmi sorozat színpadán, a bécsi könyvvásáron. A könyvbemutatókkal és pódiumbeszélgetésekkel színesített program a frissen németre fordított kortárs magyar műveken túl további magyar vonatkozást is tartogat.

Ott jártunk

Bartis Attila és Kemény István – újra

Volt egyszer egy barátság, a barátságból két nagyvizit, a nagyvizitből egy könyv, a könyvben némi naivitás, és hogy ebből mi maradt: a naivitásból talán kevesebb – erről esett szó a Margó fesztivál keretében megvalósult beszélgetésen, amelynek Bartis Attila és Kemény István volt a vendége. – Ott jártunk.

Díjak

Rakovszky Zsuzsa az első Libri-díjas

A Libri irodalmi díj nyertese 2016-ban Rakovszky Zsuzsa Fortepan című kötete, a Libri irodalmi közönségdíjat pedig Bartis Attila A vége című regénye érdemelte ki. A Libri irodalmi díj és a Libri irodalmi közönségdíj ünnepélyes díjátadóját május 25-én rendezték, ekkor derült fény a nyertesekre. 

Ott jártunk

Méretes pátosz, kényszeres nagyotmondás

Az SZTE BTK Magyar Irodalmi Tanszéke az ÉS-kvartettek mintájára indított KáBé címmel kritikai beszélgetéssorozatot. E sorozat keretén belül elsőként Bartis Attila A vége című regényéről beszélgetett március 24-én este a Grand Caféban a tanszék két oktatója, Szilágyi Zsófia és Szabó Gábor, valamint Garaczi Zoltán és Pál Sándor Attila PhD-hallgatók. – Ott jártunk.

Ott jártunk

Az ember egy vékony hártya

A Szépírók Társaság XI. fesztiváljának második napján a más írók életét feltáró monográfia-szerzőket kérdeztek, a világirodalomból vett példákkal mutatták be a nagy hatású önéletrajzokat, továbbá az önéletrajzi ihletésű művek szerzőivel beszélgettek. A nap végén pedig Rakovszky Zsuzsát Mészáros Sándor kérdezte műveiben megjelenő személyességről és vallomásosságról. − Ott jártunk.

További találatok

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Netnapló

Szilágyi Lenke fotónaplója 6.

Szilágyi Lenke - 2014. március 8.

FOTÓNAPLÓ! - A Litera sorozatában kortárs fotóművészek képeit adjuk közre kortárs írókról, művészekről. Ezen a héten Szilágyi Lenke fotóit láthatják. A hatodik napon Bartis Attila, Garaczi László és Borbély Szilárd portréit tekinthetik meg. 

Én meg a Zsófi vagyok!

2005. 11. 30. – Kemény István
Függelék: Zsófiról még mindenképpen kell tudni, hogy kétévesen már ott ült a négyéves Lili mellett meséléskor, de egy árva szót se értett a gyerekeknek szóló képes Ószövetségből. Az égő csipkebokorról volt szó. Szépen le volt a könyvben rajzolva a csipkebokor, és az Úr így szólott belőle: én vagyok az Úr, Ábrahám, Izsák és Jákob Istene! Zsófi erre elvigyorodott, és belekiabált a könyvbe: én meg a Zsófi vagyok! Így mutatkozott be Neki.

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

ÁTTEKINTŐ – Bartis Attila, Filip Florian és Kemény István estje


Kezdő dátum: 2015-12-10 19:00:00
A székelyudvarhelyi G. Caféban Murányi Sándor Olivér beszélget Bartis Attilával, Filip Floriannal és Kemény Istvánnal

Könyvbemutatók a Nyelvek Európai Napján

Írók Boltja (Bp, IV. Andrássy út 45.)
Kezdő dátum: 2008-09-26 16:00:00

Késelés villával extra

Nyitott műhely (Bp, XII., Ráth Gy. u. 4.)
Kezdő dátum: 2008-01-24 18:00:00

33 FOTOGRÁFIA - REVISITING MEMORY

Eckermann Kávézó (Bp. IX., Ráday u. 58.)
Kezdő dátum: 2007-09-10 18:00:00

KÉSELÉS VILLÁVAL

Nyitott Műhely (Bp. XII., Ráth Gy. u. 4.)
Kezdő dátum: 2006-12-13 19:00:00

A Szépírók Társasága III. Őszi Irodalmi Fesztiválja

Petőfi Irodalmi Múzeum (Bp. V., Károlyi M. u. 16.)
Kezdő dátum: 2006-10-28 11:00:00

Anyám, Kleopátra


Kezdő dátum: 2005-03-05 19:00:00
Bp, IX., Bajor Gizi park 1.

Anyám, Kleopátra


Kezdő dátum: 2005-03-13 19:00:00
Bp, IX., Bajor Gizi park 1.

Kétnyelvű felolvasóest

Literarisches Quartier, Alte Schmiede (1010 Bécs, Schönlaterngasse 9.)
Kezdő dátum: 2005-11-28 19:00:00

II. Őszi Irodalmi fesztivál

Petőfi Irodalmi Múzeum (Bp, V., Károlyi Mihály u. 16.)
Kezdő dátum: 2005-09-24 10:00:00
További találatok

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

LiteraTV

Bartis Attila laudációja Michel Houellbecq-hez

A könyvfesztivál díszvendégét, a Budapest Nagydíjjal kitüntetett Michel Houellbecq-et Bartis Attila köszöntötte a megnyitón. A laudációról készült videónkat itt nézhetik meg.