hirdetés

Keresési eredmény a(z) „bartis attila” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

hír

Új tagokat választott a SZIMA

A Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia rendes éves és tisztújító ülésén az irodalmi osztály rendes tagjaivá választotta Bartis Attilát, Dragomán Györgyöt és Tompa Andreát, Karátson Endre szenior tag lett. Az osztály vezetője Imre Flóra maradt.

Magyar írók a bécsi könyvvásáron

Idén tíz Duna menti országból, csaknem félszáz vendég szerepel a Donau Lounge irodalmi sorozat színpadán, a bécsi könyvvásáron. A könyvbemutatókkal és pódiumbeszélgetésekkel színesített program a frissen németre fordított kortárs magyar műveken túl további magyar vonatkozást is tartogat.

Ott jártunk

Bartis Attila és Kemény István – újra

Volt egyszer egy barátság, a barátságból két nagyvizit, a nagyvizitből egy könyv, a könyvben némi naivitás, és hogy ebből mi maradt: a naivitásból talán kevesebb – erről esett szó a Margó fesztivál keretében megvalósult beszélgetésen, amelynek Bartis Attila és Kemény István volt a vendége. – Ott jártunk.

Díjak

Rakovszky Zsuzsa az első Libri-díjas

A Libri irodalmi díj nyertese 2016-ban Rakovszky Zsuzsa Fortepan című kötete, a Libri irodalmi közönségdíjat pedig Bartis Attila A vége című regénye érdemelte ki. A Libri irodalmi díj és a Libri irodalmi közönségdíj ünnepélyes díjátadóját május 25-én rendezték, ekkor derült fény a nyertesekre. 

Ott jártunk

Méretes pátosz, kényszeres nagyotmondás

Az SZTE BTK Magyar Irodalmi Tanszéke az ÉS-kvartettek mintájára indított KáBé címmel kritikai beszélgetéssorozatot. E sorozat keretén belül elsőként Bartis Attila A vége című regényéről beszélgetett március 24-én este a Grand Caféban a tanszék két oktatója, Szilágyi Zsófia és Szabó Gábor, valamint Garaczi Zoltán és Pál Sándor Attila PhD-hallgatók. – Ott jártunk.

Ott jártunk

Az ember egy vékony hártya

A Szépírók Társaság XI. fesztiváljának második napján a más írók életét feltáró monográfia-szerzőket kérdeztek, a világirodalomból vett példákkal mutatták be a nagy hatású önéletrajzokat, továbbá az önéletrajzi ihletésű művek szerzőivel beszélgettek. A nap végén pedig Rakovszky Zsuzsát Mészáros Sándor kérdezte műveiben megjelenő személyességről és vallomásosságról. − Ott jártunk.

Kritika

Tanítványperspektívából

A két médium és művészet közötti átjáró tétje nem csak az összehasonlítás (mit, kinek és hogyan tudhat alkotni az egyikkel, amit a másikkal esetleg nem), hanem azoknak a gondolkodás- vagy világlátásbeli járatoknak a feltérképezése is, amelyek a fényképezés és az irodalom együttműködéséből jöhetnek létre. − Gondos Mária Magdolna kritikája Bartis Attila: A vége című könyvéről. 

Ott jártunk

Bőröndélettől Jáva szigetéig

„Ha valaha az életben önéletrajzot írnék, úgy kezdődne, hogy Bartis Attilának hívnak, 1968. január 22-én születtem, és dögunalmas lenne.” ‒ Bartis Attila: A vége című regényét mutatták be október 26-án a New York Kávéházban. A szerzővel Juhász Anna beszélgetett. − Ott jártunk.

Könyvajánló

Bartis Attila: A vége

Vannak nők, akiknél ez első pillantásra nyilvánvaló. Pontosabban minden nőnek van az életében legalább egyetlen ilyen pillanata. Amikor ha azt akarja, még Krisztust is lekísérti a keresztről. Lehet, hogy mindössze egyszer adatik meg neki ez a hatalom, sőt lehet, hogy ki sem éli. − Bartis Attila: A vége című könyvét ajánljuk.

OTT JÁRTUNK

Az emlékezés regiszterei

Az emlékezés különös dolog. A közösen átélt múlt eseményei teljesen másként élhetnek bennünk. Ez ösztönözte a Florian testvéreket is, hogy gyermekkoruk emlékeiről beszéljenek. A XXI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon mutatták be a kortárs román irodalom két nagyszerű képviselőjének Filip és Matei Floriannak Kölyök utca című négykezes regényét.

További találatok

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Netnapló

Szilágyi Lenke fotónaplója 6.

Szilágyi Lenke - 2014. március 8.

FOTÓNAPLÓ! - A Litera sorozatában kortárs fotóművészek képeit adjuk közre kortárs írókról, művészekről. Ezen a héten Szilágyi Lenke fotóit láthatják. A hatodik napon Bartis Attila, Garaczi László és Borbély Szilárd portréit tekinthetik meg. 

Én meg a Zsófi vagyok!

2005. 11. 30. – Kemény István
Függelék: Zsófiról még mindenképpen kell tudni, hogy kétévesen már ott ült a négyéves Lili mellett meséléskor, de egy árva szót se értett a gyerekeknek szóló képes Ószövetségből. Az égő csipkebokorról volt szó. Szépen le volt a könyvben rajzolva a csipkebokor, és az Úr így szólott belőle: én vagyok az Úr, Ábrahám, Izsák és Jákob Istene! Zsófi erre elvigyorodott, és belekiabált a könyvbe: én meg a Zsófi vagyok! Így mutatkozott be Neki.

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

ÁTTEKINTŐ – Bartis Attila, Filip Florian és Kemény István estje


Kezdő dátum: 2015-12-10 19:00:00
A székelyudvarhelyi G. Caféban Murányi Sándor Olivér beszélget Bartis Attilával, Filip Floriannal és Kemény Istvánnal

Könyvbemutatók a Nyelvek Európai Napján

Írók Boltja (Bp, IV. Andrássy út 45.)
Kezdő dátum: 2008-09-26 16:00:00

Késelés villával extra

Nyitott műhely (Bp, XII., Ráth Gy. u. 4.)
Kezdő dátum: 2008-01-24 18:00:00

33 FOTOGRÁFIA - REVISITING MEMORY

Eckermann Kávézó (Bp. IX., Ráday u. 58.)
Kezdő dátum: 2007-09-10 18:00:00

KÉSELÉS VILLÁVAL

Nyitott Műhely (Bp. XII., Ráth Gy. u. 4.)
Kezdő dátum: 2006-12-13 19:00:00

A Szépírók Társasága III. Őszi Irodalmi Fesztiválja

Petőfi Irodalmi Múzeum (Bp. V., Károlyi M. u. 16.)
Kezdő dátum: 2006-10-28 11:00:00

Anyám, Kleopátra


Kezdő dátum: 2005-03-05 19:00:00
Bp, IX., Bajor Gizi park 1.

Anyám, Kleopátra


Kezdő dátum: 2005-03-13 19:00:00
Bp, IX., Bajor Gizi park 1.

Kétnyelvű felolvasóest

Literarisches Quartier, Alte Schmiede (1010 Bécs, Schönlaterngasse 9.)
Kezdő dátum: 2005-11-28 19:00:00

II. Őszi Irodalmi fesztivál

Petőfi Irodalmi Múzeum (Bp, V., Károlyi Mihály u. 16.)
Kezdő dátum: 2005-09-24 10:00:00
További találatok

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

LiteraTV

Bartis Attila laudációja Michel Houellbecq-hez

A könyvfesztivál díszvendégét, a Budapest Nagydíjjal kitüntetett Michel Houellbecq-et Bartis Attila köszöntötte a megnyitón. A laudációról készült videónkat itt nézhetik meg.