hirdetés

Keresési eredmény a(z) „beck andrás” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Interjú

Beck András: Beszorozzuk ötvennel

Raktárkészlet címmel nyílt kiállítás az ISBN Galériában. A kiállítás középpontjában Milan Kundera Tréfa című regényének első magyarországi megjelenése, Csehszlovákia augusztus 21-imegszállását követő bevonása és betiltása, majd húsz évvel későbbi könyvesbolti felbukkanása áll. - Az ötletgazdával, Beck Andrással beszélgettünk.

Kritika

Komolyan venni a legkomolyabbat

Beck András vállalkozása mindenekelőtt természetesen a Nihilre irányul, és felhívja a figyelmet arra a különös jelenségre, hogy ennek a versnek mintha az volna a sorsa, hogy újra és újra a szakma, a hivatásos olvasók vakfoltjára essen. - Keresztesi József kritikája Beck András Szakítópróba című kötetéről.

Díj

Tőzsér Árpád az Artisjus irodalmi nagydíjasa

Erről az Euphorboszról beszélik című válogatáskötetéért Tőzsér Árpád kapja az Artisjus Irodalmi Nagydíjat 2016-ban. A fiatalabb szerzők közül Bognár Péter és Gerőcs Péter, a középgenerációból Beck András és Takáts József részesül a Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület irodalmi elismerésében.

Interjú

Beck András: Nem volt irodalmi ember

Egység van, de ebben az egységben nincs semmi avantgárd programosság. Karinthy nem nagyon hisz sem a művészet, sem az egyéniség kitüntetettségében. - Nemrégiben jelent meg az Artisjus Irodalmi Díjjal kitüntetett Beck András Karinthy-esszéket magába foglaló kötete, a Szakítópróba. A díjat ma adják át. A szerzővel beszélgettünk.

Iránytű - esszéolvasó

Keresztesi József: Akkor talán még sincs veszve

Meggyőződésem, hogy a filológia a mentális egészség megőrzésének az egyik leghatásosabb eszköze. Engem legalábbis mindig bizakodással töltenek el az efféle írások: hiszen ha rendet lehet rakni a világ egy-egy apró szegletében, akkor talán még sincs veszve minden remény. - Iránytű című esszéolvasó sorozatunkban Keresztesi József Beck András Szerb Antal esete a hungarológiával című, 2007-es esszéjét ajánlja újraolvasásra. 

A negyedik út

Bartis Attila: Pazarló virág

Mondom, mire a pazarló virágig jutottam, már nem számított, hogy igazából miről is írok, Mészöly-idézetről, vagy termeszvárakról, amelyeknek még a középső szintjéről is olyan fájdalmasan mindegynek tűnik ez az egész. - A negyedik út címmel kortárs írók adják kézről kézre Mészöly Miklós azonos című kötetét, és széljegyzik annak kijelölt bekezdéseit. Most Bartis Attila reflektál a Győrffy Ákos által választott szövegrészre.

A negyedik út

Győrffy Ákos: Éjszakai kommentár egy Mészöly-idézethez

Mészöly-citátuma mintha arra akarna rákérdezni, hogy lehetséges-e egyszerre látnunk mindent... - A negyedik út címmel kortárs írók adják kézről kézre Mészöly Miklós azonos című kötetét, és széljegyzik annak kijelölt bekezdéseit. Győrffy Ákos reflektál a Krasznahorkai László által választott szövegrészre.

A negyedik út

Szörényi László: A negyedik út

Mészöly tulajdonképpen minden olvasót fel akart emelni az önálló és a remekművek lényegébe hatoló olvasásig. - A negyedik út című sorozatunkban a Litera ajánlásával kortárs írók adják kézről kézre Mészöly Miklós azonos című kötetét, és széljegyzik annak kijelölt bekezdéseit. Ez alkalommal Szörényi László reflexióját olvashatják a Beck András által választott szövegrészre.

Hír

Bécsi irodalomkritikusi ezüstérem

Magyarország csapata (Takáts József és Beck András) második lett a "Tschotscho Beach 2012" versenyen.

A negyedik út

Beck András: Papírforma szerint

A negyedik út című sorozatunkban a Litera ajánlásával kortárs írók adják kézről kézre Mészöly Miklós azonos című kötetét, melynek kijelölt bekezdéseit felkért választottunk széljegyzi. Ez alkalommal Beck András reflexióját olvashatják a Földényi F. László által választott szövegrészre és általában a mészölyi beszédmódra. 

További találatok