hirdetés

Keresési eredmény a(z) „beke zsolt” címkére

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Netnapló

Gyerekek, írók, ózonlyuk

Dunszt - 2018. november 05.

Este „hézagolvasásként" A félkegyelmű: „A római katolicizmus azt vallja, hogy az egyház az egész világra kiterjedő hatalom nélkül nem állhat fenn a földön, és azt állítja: »Non possumus!«" – mondja egy helyen Lev Nyikolajevics Miskin herceg az orosz Jézus-értelmezés európai terjesztését követelve. - A héten a felvidéki kortárs művészeti portál, a Dunszt írja a netnaplót. A hétfőt Beke Zsolt.

Netnapló

Szépen telik

Kalligram - 2013. május 1.

Tegnap indult a Mediawave, hagyományosan jó programmal, s garantáltan jó hangulattal. Aki érdeklődik a (z underground kategóriába szorult) filmes és zenei kultúra iránt, annak legalább egy napra mindenképpen el kell menni nézni, hallgatni, beszélgetni, inspirálódni. - A Kalligram Kiadó naplóját május 1-jéről Beke Zsolt írta. 


Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Kritika

Found footage

Nem Kehlmann regénye fogja megújítani a horror műfaját, sőt, a történet első fele inkább egy Ragyogás-utánérzetnek/hommage-nak tűnik. - A Büszkeség és balítélet kritikapályázat harmadik helyezettje; Beke Zsolt kritikája Daniel Kehlmann El kellett volna menned című regényéről.

Kritika

Óda a magyar krimiirodalomhoz

A regény tökéletes képet fest arról, hogyan válhat valakinek a kárára a múltja még akkor is, ha a jelene makulátlan, valamint arról is, hogy nem csak a vagyoni, hanem bizony a kapcsolati tőke és a társadalmi rang is korrumpálhatja az igazságszolgáltatást, és torzíthatja az igazságképünket. – Beke Zsolt kritikája Molnár T. Eszter Szabadesés című könyvéről.