hirdetés

Keresési eredmény a(z) „bencsik orsolya” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Interjú

Bencsik Orsolya – Szabó Gábor: Mennyire látszik?

A maximalista címen Hazai Attila emlékére szervezett konferenciára kerül sor a Szegedi Egyetem Bölcsészettudományi Karán. – A két szervezővel, Bencsik Orsolyával és Szabó Gáborral beszélgettünk.

Ott jártunk

A legmegfelelőbb válasz

A szegedi Grand Café adott otthont február 15-én a Független Mentorhálózat évértékelő felolvasóestjének. Az eseményen azok a mentorok és mentoráltak vettek részt, akik valamilyen módon szegedi kötődésűek. - Ott jártunk.

Fake News – Előszilveszter

Bencsik Orsolya: Biciklik a magyar főváros felé

Sok neurotikus és őrült él a világban, akik addig nem engednek, míg saját állapotukba nem kényszerítenek bennünket is. Hisztériások, nárcisztikusok, akik ellen más sincs, csak a test test elleni szimpátiája. – Bencsik Orsolya írása a Litera Fake News című előszilveszterén hangzott el (videóval).

Előszilveszter

FAKE NEWS – A megtévesztés iskolája

2017. december 30-án 16. alkalommal rendezi meg a Litera nagyszabású előszilveszteri partiját a Trafóban. Az irodalmi óévbúcsúztatón fellép Bán Zsófia, Bencsik Orsolya, Darvasi László, Németh Gábor, Para-Kovács Imre, Potozky László és Szilasi László. Extra produkció: Méhes Csaba pantomim. Konferanszié: Vajdai Vilmos. Látvány: Vj Unflyable.

Magyar írók a bécsi könyvvásáron

Idén tíz Duna menti országból, csaknem félszáz vendég szerepel a Donau Lounge irodalmi sorozat színpadán, a bécsi könyvvásáron. A könyvbemutatókkal és pódiumbeszélgetésekkel színesített program a frissen németre fordított kortárs magyar műveken túl további magyar vonatkozást is tartogat.

ÉVFORDULÓ

Hajnóczy Péter 75 – II.

Idén lenne 75 éves Hajnóczy Péter. A Litera körkérdéssel készült az évfordulóra. Irodalmárokat kértünk, hogy írják meg rövid véleményüket a Hajnóczy-életműről, hatásáról, láthatóságáról, Perzsiáról, a finomfőzelékről, Jézus menyasszonyáról vagy Embólia kisasszonyról. A második részben Bencsik Orsolya, Kabai Csaba és Németh Gábor válaszait olvashatják.

Laudáció

Keresztury Tibor: Jó helyen van

Több élet „a boldog pusztulás” és a megtartó remény, túlélésünk arcát­lansá­gának regénye. A szerzőjétől távol áll mindenfajta ítélkező kizáró­­lagosság: úgy gondolja, „minden egyes élőlényhez több élet tartozik.” – A Horváth Péter Irodalmi Ösztöndíj idei díjazottját, Bencsik Orsolyát Keresztury Tibor méltatta.

Horváth Péter-ösztöndíj

Bencsik Orsolya lett a Horváth Péter Irodalmi Ösztöndíj idei győztese

Bencsik Orsolya író lett a negyedik alkalommal átadott Horváth Péter Irodalmi Ösztöndíj idei győztese, aki 2016. december 8-án az Unplugged Kávézóban az alapító jelenlétében vehette át a díjat.

Hír

Megvan a Horváth Péter-ösztöndíj idei három jelöltje

Bencsik Orsolya, Nagy Kata és Szabó Róbert Csaba lett a Horváth Péter Irodalmi Ösztöndíj idei három jelöltje. Közülük kerül majd ki a győztes, aki 2016. december 8-án az Unplugged Kávézóban átveheti az elismerést.

Hír

Elkezdődött a Dombos Fest

2016. június 29-én kezdődött Dombos Fest a vajdasági Kishegyesen, amely az utóbbi években a térség legnagyobb fesztiváljává nőtte ki magát. A fesztivál részeként idén is megrendezik a Dombosi történetek – Remix című irodalmi programsorozatot, ahol számos kortárs szerző várja a fesztivál látogatóit.

További találatok

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Faszikáim

Symposion - 2018. április 13.

A Symposion a lehetőségek terepe. A pasizásé. Vagy ahogy a főszerkesztő úr mondaná, a faszizásé. A Symposion az egyesülések, a közös projektek, találkozások terepe. A szabadság nehéz mámora. És kötelessége. - A héten a Symposion írja a netnaplót, a pénteket Bencsik Orsolya.