hirdetés

Keresési eredmény a(z) „bencsik orsolya” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Fake News – Előszilveszter

Bencsik Orsolya: Biciklik a magyar főváros felé

Sok neurotikus és őrült él a világban, akik addig nem engednek, míg saját állapotukba nem kényszerítenek bennünket is. Hisztériások, nárcisztikusok, akik ellen más sincs, csak a test test elleni szimpátiája. – Bencsik Orsolya írása a Litera Fake News című előszilveszterén hangzott el (videóval).

Előszilveszter

FAKE NEWS – A megtévesztés iskolája

2017. december 30-án 16. alkalommal rendezi meg a Litera nagyszabású előszilveszteri partiját a Trafóban. Az irodalmi óévbúcsúztatón fellép Bán Zsófia, Bencsik Orsolya, Darvasi László, Németh Gábor, Para-Kovács Imre, Potozky László és Szilasi László. Extra produkció: Méhes Csaba pantomim. Konferanszié: Vajdai Vilmos. Látvány: Vj Unflyable.

Magyar írók a bécsi könyvvásáron

Idén tíz Duna menti országból, csaknem félszáz vendég szerepel a Donau Lounge irodalmi sorozat színpadán, a bécsi könyvvásáron. A könyvbemutatókkal és pódiumbeszélgetésekkel színesített program a frissen németre fordított kortárs magyar műveken túl további magyar vonatkozást is tartogat.

ÉVFORDULÓ

Hajnóczy Péter 75 – II.

Idén lenne 75 éves Hajnóczy Péter. A Litera körkérdéssel készült az évfordulóra. Irodalmárokat kértünk, hogy írják meg rövid véleményüket a Hajnóczy-életműről, hatásáról, láthatóságáról, Perzsiáról, a finomfőzelékről, Jézus menyasszonyáról vagy Embólia kisasszonyról. A második részben Bencsik Orsolya, Kabai Csaba és Németh Gábor válaszait olvashatják.

Laudáció

Keresztury Tibor: Jó helyen van

Több élet „a boldog pusztulás” és a megtartó remény, túlélésünk arcát­lansá­gának regénye. A szerzőjétől távol áll mindenfajta ítélkező kizáró­­lagosság: úgy gondolja, „minden egyes élőlényhez több élet tartozik.” – A Horváth Péter Irodalmi Ösztöndíj idei díjazottját, Bencsik Orsolyát Keresztury Tibor méltatta.

Horváth Péter-ösztöndíj

Bencsik Orsolya lett a Horváth Péter Irodalmi Ösztöndíj idei győztese

Bencsik Orsolya író lett a negyedik alkalommal átadott Horváth Péter Irodalmi Ösztöndíj idei győztese, aki 2016. december 8-án az Unplugged Kávézóban az alapító jelenlétében vehette át a díjat.

Hír

Megvan a Horváth Péter-ösztöndíj idei három jelöltje

Bencsik Orsolya, Nagy Kata és Szabó Róbert Csaba lett a Horváth Péter Irodalmi Ösztöndíj idei három jelöltje. Közülük kerül majd ki a győztes, aki 2016. december 8-án az Unplugged Kávézóban átveheti az elismerést.

Hír

Elkezdődött a Dombos Fest

2016. június 29-én kezdődött Dombos Fest a vajdasági Kishegyesen, amely az utóbbi években a térség legnagyobb fesztiváljává nőtte ki magát. A fesztivál részeként idén is megrendezik a Dombosi történetek – Remix című irodalmi programsorozatot, ahol számos kortárs szerző várja a fesztivál látogatóit.

Kritika

Lányos zavarban disznólkodni

A mottó által behívott önéletrajziság, illetve az azzal való játék is fontos szerepet kap a regényben. Az elbeszélő írónak „hazudja” magát, a szegedi egyetemre jár, ösztöndíjat kap, könyvet kell írnia – ezeket Bencsik életrajzának ismeretében kissé zavartan olvassuk. − Nagy Márta Júlia kritikája Bencsik Orsolya Több élet című kötetéről.

KÖNYVAJÁNLÓ

Bencsik Orsolya: Több élet

A menyasszonyi ruhámat viszont saját pénzből vettem, szerencsére én sem voltam tétlen, az NKA rendesen megtámogatott, igaz, azt hazudtam nekik, könyvet írok. - Bencsik Orsolya Több élet című új, a Magvető Kiadónál a Könyvhétre megjelent regényét ajánljuk. 

További találatok