hirdetés

Keresési eredmény a(z) „bereményi géza” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Kornis folytatásokban

Kornis Mihály: Szerettem volna 1 - részlet az I könyvből

már nem találkozom velük, kivel harminc éve, kivel kilenc, kivel tizennyolc éve nem találkozhatom, mert, mert… mert…, mindegy miért ahhoz képest, hogy milyen fontosak – Kornis Mihály I című regénye folytatásokban.

Hír

Hévíz 25 Fesztivál – program!

Július 20-án és 21-én kerül megrendezésre a Hévíz 25 Fesztivál. A folyóirat 25. születsénapjának alkalmából tartott esemény nemcsak a Hévíz negyedszázados múltját eleveníti fel, hanem átadják az idei Hévíz Díjat és az U25 verspályázat fődíját is.

Pályázat

Fényképregény-pályázat Cseh Tamás és Bereményi Géza lemezeihez

A Corvina Kiadó fényképregény-pályázatot hirdetett Bereményi Géza és Vető János közös műve, az Antoine és Desiré kapcsán. A pályázó alkotóknak a Cseh Tamás – Bereményi Géza szerzőpáros valamely lemezéhez kell fényképregényt készíteniük. A határidő: 2018. január 17.

Ott jártunk

Anekdoták Antoine és Désiré nyomában

December 5-én mutatták be Bereményi Géza és Vető János, Antoine és Désiré: fényképregény az 1970-es évekből című könyvét a Magvető Caféban. A szerzőpárossal Jánossy Lajos beszélgetett, a zenei kíséretet Víg Mihály biztosította. – Brok Bernadett tudósítása.

Fehérvári Irodalmi Napok

Fehérvári Irodalmi Napok 2017

2017. szeptember 26. és október 1. között újra megrendezésre kerül a Fehérvári Irodalmi Napok (FIN).  A hatnapos fesztiválon 11 helyszínen 14 program közül válogathatnak az érdeklődők. A FIN vendége lesz többek között Bereményi Géza, Závada Péter, Háy János, és a Tünet együttes, de bemutatkoznak a Szívlapát ifjúsági antológia szerzői is, megrendezésre kerül a fehérvári slam poetry verseny, valamint az irodalmi események mellett helyet kapnak színházi előadások is.

HÍR

Bereményi Géza vehette át a Hévíz irodalmi díjat

Bereményi Géza nyerte el a Hévíz művészeti folyóirat irodalmi díját, melyet június 6-án, kedden adtak át a Városházán.

Ott jártunk

Hévíz - nyárzáró lapbemutató

Szeptember 14-én a régi-új helyszínen, a Nyitott Műhelyben vagyunk, a nyárzáró duplaszám bemutatóján, így az otthonosság-érzet még erőteljesebb, zsúfolásig telve a kuckósra rendezett apró kultúrkocsma. A lap főszerkesztője, Szálinger Balázs két „Hévíz-rekord” ismertetésével kezdi az estét. - A Hévíz folyóirat nyárzáró duplaszámának bemutatóján jártunk.

A hét verse

A hét verse – Bereményi Géza: Somlai Margit

És hiába, hogy az utolsó órán nem adatik elégtelen. Somlai Margit is tanár volt, nem védőnő. Bár ők úgyis mind és együtt szoktak rosszul járni. - A hét versét Fehér Renátó választotta.

Bereményi 70.

Micsoda útjai

A behúzott nyakú, a fal mellett lapjával közlekedő feltűrt galléroknak, horpadt kalapoknak, gyűrött ballonoknak kölcsönzött eleganciát, adott rangot. Talán csak Mándyhoz mérhető ahogyan ő olvassa Budapestet. - A ma hetvenéves Bereményi Gézát Jánossy Lajos köszönti.

Bereményi 70.

Szegő János: A közben a magán

Szövegeink vannak. A létezés mint albérlet - amiben úgy vagyunk otthon, hogy tisztában vagyunk meddig a miénk. A kégli, a sorsunk, a hazánk, a szerelmünk, a dumánk. Köz. Érzet. Líra. - A napokban jelent meg Bereményi Géza Versek című kötete. A könyv szerkesztőjével, Szegő Jánossal beszélgettünk.

További találatok

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Netnapló

Szilágyi Lenke fotónaplója 7.

Szilágyi Lenke - 2014. március 9.

FOTÓNAPLÓ! - A Litera sorozatában kortárs fotóművészek képeit adjuk közre kortárs írókról, művészekről. Ezen a héten Szilágyi Lenke fotóit láthatják. A hetedik, utolsó napon Bereményi Géza, FeLugossy László, Bárdos Deák Ágnes és Müller Péter Sziámi, Menyhárt Jenő, Dénes József Dönci és Víg Mihály, valamint Lukács László portréit tekinthetik meg. 

Netnapló

Szebeni András fotónaplója 5.

Szebeni András - 2012. december 28.

FOTÓNAPLÓ! - A Litera sorozatában kortárs fotóművészek képeit adjuk közre kortárs írókról. Karácsony hetén Szebeni András fotóit tekinthetik meg. Az ötödik napon a Cseh-Bereményi párosról, a Faludy Györgyről és Hernádi Gyuláról készült portrékat láthatják.

Valahogyan körbe

2005. 04. 07. – Köves Viktória
Amíg radikálisabb voltam, könnyebb volt, mert bár volt sok fájdalom, de könnyebben tudtam ordítani és magamat sajnálni. Ha a másikat is látod, nem csak magadat, akkor bonyolultabb lesz az egész. Szebb és emberibb, ha megértő vagy, szeretheted is magadat azért, hogy az vagy, de egyszerűbb, na, az nem lesz.

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

Az UTÓSZÓ Irodalmi Antológia vendége: Bereményi Géza


Kezdő dátum: 2016-02-23 17:00:00
Bereményi Gézával Gyöngyössy Csaba beszélget.

Bérczes László: CSEH TAMÁS - beszélgetőkönyv

Bárka Színház (Vívóterem) (Bp, VIII, Üllő út 82/a)
Kezdő dátum: 2007-12-04 19:00:00

Szépírók Társasága Őszi Fesztiválja

Petőfi Irodalmi Múzeum (Bp. V., Károlyi M. u. 16.)
Kezdő dátum: 2007-10-27 11:00:00

Magyar Író Akadémia

Művészetek Palotája, Bohém Étterem (Bp. IX., Komor Marcell stny. 1.)
Kezdő dátum: 2007-02-17 10:00:00

Képzett társítások

Bárka Színház (Bp. IX., Üllői út 92.)
Kezdő dátum: 2007-01-26 19:00:00

LÉGYOTT

Petőfi Irodalmi Múzeum (Bp. V., Károlyi M. u. 16.)
Kezdő dátum: 2006-05-15 18:00:00

FMS-fesztivál

Ráday FilmesHáz (Bp, IX., Ráday u. 31/K.)
Kezdő dátum: 2005-12-16 14:00:00

II. Debreceni Könyvszemle

A Debreceni Egyetem Főépülete (Debrecen, Nagyerdő)
Kezdő dátum: 2005-12-09 10:30:00

Azt meséld el, Pista!

Örkény Színház (Bp, VII., Madách tér 6.)
Kezdő dátum: 2005-11-18 19:00:00

Azt meséld el, Pista!

Örkény Színház (Bp, VII., Madách tér 6.)
Kezdő dátum: 2005-11-08 19:00:00
További találatok