hirdetés

Keresési eredmény a(z) „berta Ádám” címkére

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

LiteraTV

Berta Ádám: Fehér vonzás – LiteraTV

Valaki döglött madarat akasztott a nyakamba. Velem szemben ül a gengszter, ez egy túsztárgyalás, rá kell kényszerítenem az akaratomat. – Berta Ádám írása a Litera Klímacsúcs című előszilveszterén hangzott el a Trafóban.


Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Képmegnyitás 2018

Berta Ádám: Horváth Éva Mónika képe elé, amelyen létrák is láthatók

Miért épp Beckett jutott eszembe a létráról, egy létráról bármi eszébe juthat az embernek, akkor miért pont Beckett. Megkeresem a helyemet, ott vagyok valahol a képen látható alakok térközeiben... – Horváth Éva Mónika festményéről Berta Ádám írt.

Képmegnyitás

Képmegnyitás – Horváth Éva Mónika képeihez

2018. december 10-én, hétfőn 20 órától hét szerző „nyitja meg" ez alkalomra írt történetével Horváth Éva Mónika kiállítását a Nyitott Műhelyben. Az idei képmegnyitók: Abody Rita, Berta Ádám, Legát Tibor, Nagy Márta Júlia, Takács Ferenc és Vass Norbert.

Vendég: Versum

Vendég: Versum – Raymond Carver

Kiszúrok valamit a háttérben, megvonom a figyelmet a kézenfekvőtől, és elidőzöm, egy helyben, akármeddig, mint egy buzogány, látszólag erőfeszítés nélkül. – A Vendég: Versum rovatunkban Berta Ádám fordításait és kommentárját olvashatják Raymond Carver költeményéről.

Kamaszkorom legszebb nyara

Berta Ádám: Zsilip

Mondták a lányok, hogy menjek közelebb a betonzsiliphez. A rosszarcú idegen fiúk fenyegetően néztek. Csak egyféleképp tudtam kiegészíteni a helyzetet: valamit értésemre akarnak adni azzal, hogy lelöknek onnan, vagy nem löknek le, de éreztetik, megtehetnék. – Kamaszkorom legszebb nyara sorozatunkban Berta Ádám írása.

Könyvajánló

Berta Ádám: A haramiák (részlet)

Gábornak végeredményben szimpatikus volt a tulajdonos. Egy olyan lehetséges világban, ahol nem hasadt ki a nadrágja, vagy ahol pár szóval említést tesz a kis balesetről, netán nadrágot vált, barátok lehettek volna, de Gábornak nem hiányoztak új barátok. – Berta Ádám A haramiák című regényét ajánljuk.

Ördög a részletekben

Berta Ádám: Nem vagy szomjas?

Ismétlem, az a kérdés, egyfelől hova kerülnek a halottaink, másfelől viszont hova jutottak azok, akiknek konkrétan töredékmásodperc alatt szertefoszlott a testük? – Berta Ádám az Ördög a részletekben sorozatunkban a Leftoversről írt.

Klímacsúcs

Berta Ádám: Fehér vonzás

Valaki döglött madarat akasztott a nyakamba. Velem szemben ül a gengszter, ez egy túsztárgyalás, rá kell kényszerítenem az akaratomat. – Berta Ádám írása a Litera Klímacsúcs című előszilveszterén hangzott el a Trafóban.

Olimpia 2016

Miranda July: Az úszócsapat

„Az ember egyszerűen visszatartja a lélegzetét” – szólal meg az elbeszélő egy ponton. És valóban, talán ez lesz a legjobb trükk, nézzük végig így az idei nyár olimpiai közvetítéseit. – A Litera sorozatában írók ajánlanak sporttémájú műveket az olimpia ideje alatt. Berta Ádám választását közöljük.

Magasiskola

Berta Ádám: Ostoba helyzet

Csak hatvan kiló vagyok, de így is olyan erővel nehezedek a szerelvényre, mint egy százhúsz kilós ember rendeltetésszerű használat esetén, ha mindkét talpa a padlót nyomja. − Berta Ádámnak Baleset az építkezésen címmel jelenik meg könyve tavasszal a Kalligram Kiadónál. Magasiskola rovatunkban ebből olvashatnak egy novellát.

Rendkívüli nyitva tartás

Hol van a vasárnapi ebéd?

A vasárnapi ebéd a lépcsőházban van, ha kiszivárog a szag, épp mégy haza az albérletbe, egyedül laksz, vagy a lakótársaid hazamentek hétvégére. Kongatják a harangot a rádióban, dél van, kong a sok fémes orosz hangfal a Kádár-korszakból maradt konyhai rádiókon. Minimum két percig. − Berta Ádám írása a Rendkívüli nyitva tartásban.

További találatok