hirdetés

Keresési eredmény a(z) „bret easton ellis” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Hírösszefoglaló

Amerikai pszichók rendőrkézen

Rendőrök pakolták ki egy ausztrál könyvesboltból Bret Easton Ellis Amerikai pszichóját, nemrég megtalált Pablo Neruda-verseket fordítanak angolra, új életrajzi könyv jelent meg a Brontë-nővérekről. – Nagy Márta Júlia hírösszefoglalója. 

Könyvajánló

Fodor Péter - L. Varga Péter: Az eltűnés könyvei

"Az az összetett diskurzus, amelyet életre hív és működtet a Holdpark, a regény fogadtatásában számos interpretációs lehetőség számára nyitott utat..." - Fodor Péter és L. Varga Péter Bret Easton Ellis-monográfiájából ajánlunk részletet a Prae.hu jóvoltából.

OTT JÁRTUNK

Hány teoretikus kell, hogy felakasszunk egy hóhért?

Bret Easton Ellis azon kevés világirodalmi szerzők egyike, aki monográfiát érdemelt ki Magyarországon. Talán nem a legrosszabb ómen, hogy a Jövőnéző fesztivál keretében megrendezett könyvbemutatón nem mindenkinek jutott hely. Fodor Péterrel és L. Varga Péterrel, Az eltűnés könyvei. Bret Easton Ellis két szerzőjével Molnár Gábor Tamás beszélgetett. - Ott jártunk.

Külügyi ügyek

Elhunyt Maurice Sendak

Nyolcvanhárom éves korában elhunyt Maurice Sendak, az Ahol a vadak várnak szerzője. További híreinkben Bret Easton Ellis filmre gyűjt pénzt az interneten, A kis herceg eddig ismeretlen piszkozatait pedig elárverezik.

Külügyi ügyek

Elhunyt Moebius, BEE kikészült, Kerouac először színpadon

Több, mint százéves Dickens-filmfeldolgozás került elő, elhunyt Moebius, Kerouac drámáját először állítják színpadra, Ellis folytatja az Amerikai Psychót? - Ha kedd, akkor Külügyi ügyek!

Részlet

Bret Easton Ellis: Királyi hálószobák

Bret Easton Ellis ugyanabban a szikár, szenvtelen és mégis felkavaró stílusban írta meg legújabb könyvét, mint amellyel annak idején egy csapásra egy új nemzedék kultikus írója lett - részletet ajánlunk.

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Megjelent Bret Easton Ellis legújabb regénye

Amerikában június közepén jelent meg Bret Easton Ellis új regénye, az Imperial Bedrooms. A könyv a Nullánál is kevesebb, az író első, 25 évvel ezelőtt kiadott regényének a folytatása. A megjelenés kapcsán több lapnak is interjút adott, ezekből szemelvényezünk az alábbiakban. - Benedek Márton összeállítása.

„Talán megérdemlem”

Bret Easton Ellis-szel, a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendégével,a  Budapest nagydíj kitüntetettjével április 24-én csütörtökön délután találkozhatnak a Millenáris parkban, ahol Lévai Balázs beszélget vele. A Budapest nagydíj átadásakor elhangzó laudációt könyveinek fordítója, M. Nagy Miklós írja - ő készítette az Amerikai Psycho írójával az itt olvasható interjút is.

A determináció nagyvárosi „tapasztalata”

Pálinkás György a Litera bemutatja rovatban, mintegy laikusolvasói szemszögből „alkesz” regénynek nevezte Farkas Tibor első könyvét, azzal a megszorítással, hogy maga az elbeszélő nem, vagy csak nagyon halványan veszi tudomásul magának az „alkeszségnek” a mibenlétét. Az egyszerűen Zolinak hívott narrátor iszik, nagyjából egész nap, délelőtt, délután és este, kedvenc italai a sör (unikummal), a fröccs és a whisky.

könyv

A vasvilla hegyén

...olyan kisprózákról van szó, amelyben a szerelemről és a lolitákról, netalán a loliták iránti szerelemről beszélnek?
További találatok

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Egy csók a jobb fülemre

2008. április 24. - Gács Anna
Ágyba viszem ezt a narratológiai tanulmányt. (És ezt mindjárt be is nevezném „a literanaplók történetének legerotikátlanabb mondata” pályázatra.) Arról nem is beszélve, hogy este sokáig szoktam dolgozni, a hét többi napján napközben vagy egyetem van, vagy Miki, tehát teljesen jogos, hogy ezt az időt használjam alvásra. És különben is szarok a jogra. Aludni akarok. 

Haragosi Keserű

2006. 02. 14. - k. kabai lóránt
Mindez csak azért került most elő, mert a vakvezető vizsla, akit az imént — amúgy politikai és egyéb szempontokból is messzemenően korrekt módon — életem legnagyobb tévedésének neveztem, hasonló indulatokat gerjesztett bennem már pár héttel azután, hogy alapjaiban dúlta föl az éppen csak rendeződni látszó életemet.

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

Az ittlét fő okai

"Mindig úgy tekintek a világra mint potenciális alapanyagra a könyveimhez" - mondja Bret Easton Ellis. Barna Imre és M. Nagy Miklós, valamint a litera különítménye várta BEEt a repülőtéren, majd elkísértük a Gresham palotába is, ahol rövid interjút adott arról, hogy először jár Magyarországon, milyen viszonya van a kontinenshez, s mennyire fontos ismerni egy-egy karakter lakhelyét, hogyan gyűjt anyagot, mire kell az írónak a fordító, s tart-e titkos, kiadatlan könyveket a szekrényeiben?

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

Bestseller Bret Easton Ellis-szel

MTV1
Kezdő dátum: 2006-09-25 22:30:00

Prae: Obszcén középkor

Műcsarnok (Bp, XIV., Dózsa György u. - Hősök tere)
Kezdő dátum: 2006-02-15 19:00:00

PraePozíció 7.

BEM Mozi (Margit híd budai hídfőnél)
Kezdő dátum: 2005-11-16 20:00:00

PraePozíció 6.

BEM mozi (Bp, II., Margit körút 5/B)
Kezdő dátum: 2005-10-19 20:00:00

PraePozíció 5. - Bret Easton Ellisről

BEM Art Mozi&Café (Bp, Margit körút 5/B)
Kezdő dátum: 2005-06-08 19:00:00