hirdetés

Keresési eredmény a(z) „brok bernadett” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Interjú

Az irodalomnak nincs „egyeteme"

Véget ért a Független Mentorhálózat működésének első éve. Hogyan ítélik meg mentorok és mentoráltak az eltelt időt? Kérdéseket tettünk fel három mentornak, Tompa Andreának, Mezei Gábornak és Kalapos Éva Veronikának, valamint mentoráltjaiknak, Hutvágner Évának, Szenderák Bencének és Király Csengének. Brok Bernadett kérdéseire elsőként a mentorok válaszolnak.

KMTG

A transzközéptől a KMTG-ig II.

A Litera 2016 januárjától foglalkozik a KMTG és az Előretolt Helyőrség Íróakadémia létrejöttének körülményeivel, tevékenységével. A tavaly ősztől továbbgyűrűző, újabb meglepetéseket is tartogató történettel azonban adósak maradtunk. Ezért úgy döntöttünk, kísérletet teszünk az események összefoglalására. Jelen írásban igyekszünk a nyilatkozatokra koncentrálni, és annak fényében bemutatni a szövevényesnek tűnő történetet. Második rész.

Interjú

Krusovszky Dénes: A nemzetközi lírában nincs egy jól ismert magyar név sem

Abban a dologban, amit nemzetközi lírának hívunk, nincs egy jól ismert magyar név sem. Se Ady, se József Attila, se Pilinszky, se Weöres, se Petri nem ismert a magyar nyelv hatókörén túl. – A Zelk Zoltán-díjas Krusovszky Dénest Brok Bernadett kérdezte.