hirdetés

Keresési eredmény a(z) „café bábel” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Lapszemle

Lapot kérek - 2011 január-február

A Café Bábel (61.sz.), a Symposion(59. sz.), a Pannonhalmi Szemle (XVIII/4), és Rubicon (2011/2) ragad a laplopó kezéhez. Jánossy Lajos lapszemléje.

Lapszemle - május

Lapot kérek - május

A laplopó kifújja orrát, bevesz négy aszpirint, vagyis négy folyóiratot szemléz orvosságul: a Vörös postakocsi, a Café Bábel, a Forrás és Irodalomtörténet kerül terítékre. Jánossy Lajos lapszemléjét olvashatják.

Parti Nagy Lajos - Banga Ferenc: A vak murmutér

Parti Nagy Lajos - Banga Ferenc
A vak murmutér
Magvető Kiadó, 2007.
172 oldal,2.990 Ft

Hiány

A Café Bábel negyedévente megjelenő lap, amely kizárólag tematikus számokat ad ki. A lap 1991-ben történt megalapítása óta folyamatosan jelenik meg. A tematikus számok olyan fogalmakat állítanak középpontba, amelyek a kortárs társadalom-és kultúraelméleti viták aktuális és örökzöld témáit kötik össze. Legfrissebb számukban a Hiány a kulcsszó.

Versmetró a literán

A VersMetró Magyarország eddigi legnagyobb szabású költészet-népszerűsítő akciója, hiszen a budapesti metró napi közel másfél millió utasa számára két hónapon át teszünk hozzáférhetővé magyar verseket, illetve képző- és iparművészeti alkotásokat.

Lapot kérek (3)

Szemlézőnk, Jánossy Lajos ez alkalommal a Jelenkor, a Műhely, a Műút és a Café Bábel számait lapozta végig.

HardcoreHáz (A magyar sorozat)

Hiába is tagadnám, a magam számára is meglepő módon: szeretem nézni a kórház-sorozatokat. Valójában a kórház-sorozatokban szereplő tetszetős küllemű és kellő intelligenciájú medikákért vagyok oda. Emellett az orvosi kulisszatitkok látványvilága is megtévésztően elkábít, hogy mennyire, azt a friss tapasztalatok kétségbeejtően, kijózanítóan megmutatták.

A legfontosabb, hogy észrevették

Balázs Eszter kritikus, irodalomszervező, a Café Bábel munkatársa, a VersMetró pályázat egyik megálmodója és „motorja”. Részt vett a Szépírók Villamosa szervezésében 2002-ben, de a JAK fordítótáborának szervezéséből sem maradt ki, ahogy a Sziget irodalmi rendezvényei is több éve tőle nyerik arculatukat. Komoly szerepe van a Ráday utcában rendezett Folyóirat-fesztiválok létrejöttében is. Most a nemrég lezajlott 2. VersMetró pályázat kapcsán beszélgettünk.

Rutinosabbak lettünk

"Próbálunk nem a kommersz igények elébe menni, hanem elgondolkoztató műfajokat behozni, ilyen beszélgetéseket szervezni. Ugyanilyen fontos szempont a minőség is. Megpróbáltunk jó folyóiratokat, jó filmeket választani az adott műfajon belül. És persze az sem elhanyagolható, habár teljesen szubjektív, hogy személy szerint nekem mi tetszik."

Sorsszerű? Bingó!

A Café Bábel folyóirat a legszebb férfikorba lépett: 2005. július 14-én délután ünnepelte negyvenkilencedik-ötvenedik összevont születésnapját (értsd, számának megjelenését, persze), a nádor-téri Szóda-kertben.
További találatok

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Birtoklások és bitorlások

2005. 11. 19. - Balázs Eszter
A csütörtöki szerkesztőségi óta a Szívünkön kívül más miatt is pezseg az élet a Café Bábel körül. Hogy főszerkesztőnket idézzem: „betette szőrös lábát” a magyar piacra a Café Babel hatnyelvű nemzetközi online magazin, ezzel nem kis galibát okozva nekünk.
Hiába létezünk 1991 óta, és a nevünk bejegyzett, levédett. Írtunk nekik, hogy hahó, itt vagyunk, ezt és ezt csináljunk, és hát, mi tagadás, a nevünk eléggé hasonló, kéne valamit csinálni.

Agyleszívás

2005. 11. 18. - Balázs Eszter
Éjszaka ismeretlen egyének orvul megtámadtak, kirángattak az ágyból, és eszméletvesztésig rugdosták a fejemet. Legalábbis ennek kellett történnie az alapján, amit éreztem. Szerencse is volt a szerencsétlenségben: valószínűleg gumitalpú cipőt használtak, mert külsérelmi nyomok nem utaltak az éjszaka brutalitására. De az is lehet, hogy ufók látogattak meg, diszkréten kiemelték az agyamat, és csak szimplán azt taposták meg nagyon.

Sztorik napja

2005. 11. 17. - Balázs Eszter
Egyébként tényleg meghatározó élmény, főleg az a lassan elfeketülő világ, és az a lehetetlen helyzet, hogy így ki vagy szolgáltatva – nagy tanulságokra képes. Arról nem is beszélve, hogy ha ő nincs ott, és úgy dobom el magam, akkor valószínűleg egy gyönyörű hátassal végzem a vízaknában, ami épp mögöttünk és épp nyitva állt.

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

Café Bábel - Európa szám


Kezdő dátum: 2005-01-06 18:00:00
Bp., IX. Ráday u. 27.

SZÍVveszter

Kiadó Kocsma (Bp, VI., Jókai tér 3.)
Kezdő dátum: 2005-12-29 18:00:00

Folyóirat Fesztivál

Ráday utca (Bp, IX.)
Kezdő dátum: 2005-10-09 17:00:00

Folyóirat Fesztivál

Ráday utca (Bp, IX.)
Kezdő dátum: 2005-10-08 17:00:00

Folyóirat Fesztivál

Ráday utca (Bp, IX.)
Kezdő dátum: 2005-10-07 17:00:00

SORS

Szóda udvar (Bp, József Nádor tér 1.)
Kezdő dátum: 2005-07-14 17:00:00