hirdetés

Keresési eredmény a(z) „charles bukowski” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

hírösszefoglaló

Bukowski, könyvek, bélyegek

2017 végén az évértékelés volt a külföldi kulturális sajtó slágertémája. A népszerűségi listákon túl az év utolsó napjaira megjelentek olyan jellegű visszatekintések is, mint amilyen egy, a nyomtatott könyvek felemelkedéséről szóló cikk, illetve Bukowski eddig kiadatlan műveiről írt ajánló. Hírösszefoglalónkat olvashatják.

IRODALMI SZEMLE 2016./11.

Charles Bukowski: A tömeg géniusza

„a gyilkolásban azok a legjobbak, akik ellene prédikálnak / a gyűlöletben azok a legjobbak, akik szeretetről prédikálnak / a háborúzásban azok a legjobbak, akik békéről prédikálnak” – Az Irodalmi Szemle novemberi számát Charles Bukowski versével ajánljuk.

A hét verse

A hét verse - Charles Bukowski: néha könnyebb valaki mást megölni

„hallgattam a sziszegést, aztán egy más állapotba / kerültem: még hallottam a sziszegést, de körülöttem, / főként a fejemben, az agyamban, a koponyámban, / vagy ott valahol, / mindegy, mindent kitöltő / feketeség volt, de egyáltalán nem rémisztő / feketeség...” - A hét versét most Szekeres Dóra választotta.

KÖNYVAJÁNLÓ

Charles Bukowski: Vegyes felvágott

A Vegyes felvágott Charles Bukowski életének utolsó évtizedében született novelláinak és verseinek gyűjteménye. A mű hozza a Bukowskitól megszokott, egyszerre megrázó, tragikus és vulgáris, egyszerre gyönyörű, lesújtó és felemelő, egyszerre életunt és életigenlő hangnemet. - A kötetből két novellát és néhány rövidke verset olvashatnak nálunk.

Beszélő 2011/01

Spiró György: Hetvenkilenc augusztusa

A Beszélő január-februári számát Spiró György rövidprózai művével és Charles Bukowski demokrácia című versével ajánljuk, melyet k.kabai lóránt fordításában olvashatnak.

RECENZIÓ

Kis történetek a nyomorúságról

„A saját felolvasóestjeimen is berúgok, mert a saját verseimet sem bírom.” És persze a végén kiderül, hogy „az este legjobb része” mégis csak a bárban üldögélés, ahol alig lézeng valaki. - - k. kabai lóránt kritikája Charles Bukowski Forró vízi zene című kötetéről.

Új Forrás, 2011/01

Charles Bukowski: Sandra, üveges tekintetű…, Te

Az Új Forrás idei első számából Chares Bukowski Babiczky Tibor által fordított verseit és Lábass Endre prózáját ajánlja a Litera.