hirdetés

Keresési eredmény a(z) „csobánka zsuzsa” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Részlet a könyvből

Csobánka Zsuzsa Emese: Szépen ölni (részlet)

...te úgyis szeretsz regényesen élni, folytatta Magda hangja, ilyen madár nincs, nem lehet, Magdamadárka, Magdamadárka, hát énekelj még nekem. Uramisten. Ezek egymásba fognak szeretni. – Csobánka Zsuzsa Emese új regényéből olvashatnak részletet.

Hír

Hajdúböszörményi Írótábor 2016-ban is

Idén is megrendezik Hajdúböszörményben a már szokásossá vált írótábort, amelynek a Fürdőkerti Ifjúsági Szabadidőközpont ad otthont. Jelentkezési határidó: 2016. június 3.

Nyílt pályázat I. díj

Csobánka Zsuzsa Emese: A vak sárkány

Akkor fogta magát, s belépett a képbe, megindult az ösvényen át, eltűnt a ködbe vesző hegyek között. Többé senki se látta, és tudtam, titkon erre vágysz te is, belelépni a képbe, amit valójában te festettél, Vu Tao-ce soha nem létezett. Az út sem a hegyek közé vezetett, hanem a falba, amit magadnak építettél bennem egy életen át.  – A Litera A szobor titka című nyílt pályázatát Csobánka Zsuzsa Emese novellája nyerte. Az I. díjas művet olvashatják.

helyszíni szemle

Szellem a házban

Fordulatok, fordítások címmel rendezte meg a Szépírók Társasága éves rendes fesztiválját a Petőfi Irodalmi Múzeumban. Az első napon a Kádár-korszak kulturális tudásszerkezetéről, annak változásairól, majd az irodalmi kultuszokról beszélgettek a résztvevők. - Jánossy Lajos beszámolója.

Hír

Lemberg a Duna partján?!

A Donau Lounge című irodalmi program, azaz a bécsi Collegium Hungaricum regionális kulturális kezdeményezése szeptemberben az ukrán Lemberg város Nemzetközi Könyvfórumára látogat. Magyarországot három író képviseli 2014. szeptember 10. és 14. között: Csobánka Zsuzsa, Darvasi László és Méhes Károly.

kritika

Teremtett helyek

A szélcsendben ugyanis a sértettség és a másikra mutogatás erősödik fel, a természeti erők ilyen alakulásában is a külső, idegen veszélyt látják a regény némely szereplői, főleg a vezér és hódolói. - Csobánka Zsuzsa kritikája Egressy Zoltán Százezer eperfa című regényéről.

interjú

Csobánka Zsuzsa: Egyszerre távol és közel

Az egyenessége, a szikársága mindenképpen aktuális. - Írók írókról sorozatunkban kortárs szerzőket kérdezünk a számukra legmeghatározóbb írókról, stafétában. Ezúttal Csobánka Zsuzsát Nemes Nagy Ágnesről.

OTT JÁRTUNK

Egy regény valakiről, aki nincs

Az Y-generáció beszélgetéssorozaton havi rendszerességgel  egy-egy kortárs irodalmi alkotás kapcsán olyan szempontokat kínálnak a résztvevő irodalmárok és magyartanárok az érdeklődőknek, amelyek az irodalomtanítás során is hasznosíthatóak. Legutóbb Garaczi László Mintha élnél című regénye került sorra, a beszélgetésről Tóth Anikó tudósít.

Krakkói anziksz 5.

Hogyan csomagoljam be a csöndet?

A Holdat kellene szétfeszíteni, kifejteni belőle az összes ezüstöt, hogy becsomagolható legyen Kazimierz. Hazudtam, Goran. A Hold soha nem volt ezüstszínű, és Kazimierzt nem tudom olyan apró darabokra szedni, hogy bármi is emberi méreteket öltsön. Nem lehet annyit futni, hogy egy városrész bennem újra megpihenjen. Kazimierz egy folyton lobogó, forrongó labirintus, amiben újra és újra elengeded a kezem. - Csobánka Zsuzsa Krakkói anzikszának 5. része.

KRAKKÓI ANZIKSZ

Van olyan, hogy valaki nem vállalja a sorsát?

Nem tudod abbahagyni. Nem tudom abbahagyni. Most vagy a legszebb. És én is szép vagyok, hisz téged látlak, ebben a pillanatban téged tükrözlek. - Csobánka Zsuzsa Krakkói anziksz című sorozatának hetedik, befejező részét olvashatják.

További találatok

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Netnapló

A velencei csonkatorony

Hajdúböszörményi Írótábor - 2016. július 1.

A gyerekek az írótáborban csupa hullámzás és tüske, csupa kacagás és szín, széles mozdulattal meggyújtott cigaretták, lebukó fejek délelőtt a három óra alvás után, mert hosszúak a nappalok. A néni az utca végében vastag fekete harisnyában, nejlonotthonkában tépkedi a gyomot. – A Hajdúböszörményi Írótábor naplóját péntekről Csobánka Zsuzsa Emese írta.