hirdetés

Keresési eredmény a(z) „csuhai istván” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

INSPIRÁCIÓ

Inspiráció: Csuhai István

Jászai Mari nincs, és késő XX. vagy kora XXI. századi szobrászati elgondolással mellszobor sem létezik, Jászai Mari-mellszobor, Szunyogh László munkájaként 1984 óta itt, Ászáron mégiscsak van. – Az Inspiráció legújabb részében Csuhai István reflexióit olvashatják.

JELENKOR 60

Ágoston Zoltán: Az ablakokból a város szívére látni

A megalkotott hagyománynak az elején ott áll Janus Pannonius, és a huszadik század húszas-harmincas éveitől a tudatosan formált Janus-kultusz. – 60 éves a Jelenkor, a folyóiratot lassan két évtizede főszerkesztő Ágoston Zoltánnal beszélgettünk.

JELENKOR 60

Csuhai István: A közönség tárja ki azt a becsukott ajtót!

Azt hiszem, hogy a Jelenkornál akkoriban mindennek a túléléssel lehetett ellenállni, a folytonosság fenntartásával. – 60 éves a Jelenkor, a folyóirat 1991-1999 közötti főszerkesztőjével, Csuhai Istvánnal beszélgettünk.

Esterházy-könyvtár

Csuhai István: Szélseperte, szélcsiszolta

...utólag azt is tudom, hogy annak az időszaknak az olvasása, az Esterházy-idézetek utáni kutatás, egyáltalán Esterházy Péter nélkül egészen más kép alakult volna ki bennem az irodalomról, másmilyen olvasó lettem volna. – Esterházy Péter virtuális  könyvtárából Csuhai István választott könyvet. Hogy mit, az írás végén kiderül.

Ott jártunk

"Szűk mezsgye ez a napsütötte sáv"

Az Újraolvasva című háromrészes sorozat nyitódarabjának főszereplője Petri György volt. A Petőfi Irodalmi Múzeumban tartott eseményen Csuhai István beszélgetőpartnerei Radnóti Sándor, Károlyi Csaba és Deczki Sarolta voltak.

Ott jártunk

Szerkesztői munkák és szoborcsoportok

1989-től annyira megszaporodtak a lapok, gazdag és sokszínű lett az irodalom, hogy ha valakit visszautasított, biztos lehetett abban, ha tehetséges, megtalálja a fórumot, ahol publikálhat. – Csuhai István a Petőfi Irodalmi Múzeumban többek között a szerkesztői munkáról és különleges blogjáról beszélgetett Szeifert Natáliával. Ott jártunk.

Ott jártunk

Az ember egy vékony hártya

A Szépírók Társaság XI. fesztiváljának második napján a más írók életét feltáró monográfia-szerzőket kérdeztek, a világirodalomból vett példákkal mutatták be a nagy hatású önéletrajzokat, továbbá az önéletrajzi ihletésű művek szerzőivel beszélgettek. A nap végén pedig Rakovszky Zsuzsát Mészáros Sándor kérdezte műveiben megjelenő személyességről és vallomásosságról. − Ott jártunk.

Ott jártunk

Long live Jelenkor!

Októberben 55 éves a Jelenkor. A Nyitott Műhelyben gyűltek össze olvasói és szerzői, barátai a lapnak. Ágoston Zoltán, Bertók László, Csuhai István és Nádas Péter hozták a történeteket, Finta Laci a rakott krumplit, a Vylyan pincészet a vörösbort. Minden adott volt tehát. Ajándék az este. - Jánossy Lajos tudósítása.

Talált tárgy

Pécsi képek

Méhes Károly "talált tárgya" két fotó. Az egyiknek Vas István, a másiknak Göncz Árpád a főszereplője, mindkettejüket pécsi látogatásuk alkalmával kapta lencsevégre a rejtélyes fotós. Várjuk olvasóink talált tárgyait is.

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Netnapló

ÉS-kedd

Élet és Irodalom - 2012. március 27.

Tegnap még erősnek látszó publikációk a jövő heti szám bizonytalan űrébe hullanak alá, a szó szoros értelmében a fal alatti padon hevernek – határozott ígéretek még körvonalak csak, cím és tördelés nélkül, de a név a papíron már tenmagad vagy, és ha a neved filctollal a falon, nyert az ügyed. - Az Élet és Irodalom műhelynaplóját ma Csuhai István jegyzi.

Netnapló

El véle

Csuhai István - 2011. június 5.
Körülbelül ugyanígy telt volna a hetem, ha nem én írom a netnaplót, lettem volna kinn a sátraknál, biztosan megsétáltattuk volna a gyerekeket úgy is, ücsörögtem volna csak úgy barátságból a Pagony-sátornál, némelyik nagyoknak szóló irodalmi programra is elmentem volna. - Csuhai István zárónaplója, vasárnapról.

Netnapló

Haza a mélyben

Csuhai István - 2011. június 4.
Vissza a Vörösmarty tér táncos sötétedésébe, megint Reményi Jóska a legszívesebb vendéglátóm, pálinkával, fröccsel, zsíroskenyérrel kínál... - Csuhai István szombati naplója.

Netnapló

Egy nap, két nap, három nap

Csuhai István - 2011. június 3.
Kicsit úgy érzem magam, mint a szocializmusban a pártkáder leánya, akinek esküvőjén a tolongó násznép jobban igyekezett az egymás mellett álló Aczél György és Juhász Ferenc kezét megszorítani, mint hogy az ifjú párnak gratuláljon. Minden szembejövő a hamarosan kilenc hónapos Dani lábait csiklandozza. - Csuhai István pénteki naplója.

Az eső csak hull

Csuhai István - 2011. június 2.
Esterházy Péter Ujjgyakja – ...az ominózus egri könyvheti megnyitószövege, zárójeles utolsó bekezdése megelőlegezi és önbeteljesíti a kinyomtatáskor pontosan még nem tudható eseményeket. - Csuhai István naplója csütörtökről.

Netnapló

Könyvheti előzetes

Csuhai István - 2011. június 1.
Ha pedig könyvheti lista, akkor dedikálás is dukál, mindjárt rögtön kettő, (...) utóbbiról egyetlen élesebb emlékem van, a kutyáját az Andrássy úton sétáltató Gálvölgyi János álmosan, fejét csóválva végigbámul rajtunk, azután a jószágnak engedelmeskedve továbbmegy az Operaház irányába. - Csuhai István könyvheti naplója.

Netnapló

Ő az. Vagyis te vagy

Csuhai István - 2011. május 31.
...délután Nagy Boglárka telefonál, egykori szerkesztőtársam a Jelenkornál. De ő olyan leplezetlen őszinteséggel érdeklődik az egész napló-ügy felől, olyan önzetlenül és a kíváncsiság valódiságával kérdez,hogy lassanként, még a beszélgetés alatt az eredetivel éppen ellenkező meggyőződésem alakul ki, a végén pedig már valósággal őrangyalomként tekintek rá. - Csuhai István keddi naplója.

Netnapló

Egy per hét

Csuhai István - 2011. május 30.
Soha nem írtam naplót, egyáltalán nem hiszek a vélekedés rögzítésének szükségében. Időpontokban és a kronológiai rendben igen, de a róluk való személyes reflexiók megőrzésében, archiválásában egyáltalán nem. - Az Ünnepi Könyvhét hetén Csuhai István írja a netnaplót a Literán. Íme, az első!