hirdetés

Keresési eredmény a(z) „csutak gabi” címkére

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

Nagyvizit

Nagyvizitben Tábor Ádámnál

Legutóbbi életműinterjúnkat Tábor Ádámmal készítettük. A hamarosan olvasható nagyvizit előzeteseként tekintsék meg a LiteraTV felvételét, amelyben Tábor Ádám többek között a Haris közi lakás történetéről, gyermekkoráról, édesapjáról, Tábor Béláról, társaságról, költőkről, gombfociról és élete első, hintalovon született verséről mesél. 


Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Netnapló

A turizmus hasznáról és káráról

Litera - 2015. július 13.

Egy hosszú hétvégére pont jó ez a mérsékelten egzotikus, nem teljesen idegen közeg, amely nyomokban európai jegyeket mutat. Például óriásplakátokon követeli, hogy tiszteljék a kultúráját. - Ezen a héten a Litera csapata írja a naplót. Elsőként Csutak Gabi bejegyzését olvashatják.

Robotmese

2013. augusztus 22. - Litera

Ha tehetem, kerülöm a tűzijátékokat. Így lett augusztus huszadika az egyik ideális időpont arra, hogy meglátogassam a szüleimet. Ők most is gyerekkorom szörnyei között élnek az óperenciás alföld szöcskenyájain és a határon is túl, egy krizantémoktól fuldokló varosban, amit Szatmárnémetinek neveznek. - A Litera naplóját csütörtökről Csutak Gabi írta.


Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Kritika

Ismerős vidékek

Csak néhány emberi kapcsolatban, az óvodai szerelem cinkosságában, nagymama és nagytata jelenlétében, a rejtett kis zugokban van menedék a háttérben egyre élesebben kirajzolódó diktatúra elől. – A Büszkeség és balítélet kritikapályázat pályaművét, Benkő Gitta kritikáját olvashatják Csutak Gabi Csendélet sárkánnyal című könyvéről.

Képmegnyitás

Csutak Gabi: A manysik ajándéka áldás a magyar népnek

A hazánkba érkezett manysi delegáció tagjai augusztus 20-án bocsátották vízre különleges ajándékukat, egy Magyarországot formázó jégtáblát, melyet az Ob folyó jegéből vágtak ki. – Oláh Gergely Máté fotóihoz hat író írt verset, novellát. Csutak Gabi írását olvashatják. Videóval!

Kritikapályázat II.

Büszkeség és balítélet – Kritikapályázat II. forduló

A Litera meghirdeti Büszkeség és balítélet című kritikapályázatának második fordulóját. Ez alkalommal Csutak Gabi, Deres Kornélia, Parti Nagy Lajos, Péntek Orsolya és Daniel Kehlmann könyveiről várjuk az értő és érvelő kritikákat –2017. december 23-ig.

Interjú

Cristian Teodorescu: Borzasztó szociális egyenlőtlenségekkel találkozunk

Íróként nem engedhetem meg magamnak, hogy úgy tegyek, mintha nem látnám, hogy egyesek palotákat építenek maguknak, míg másoknak a mindennapi betevőre sem jut. – Cristian Teodorescu Budapesten járt, a Dunapest Fesztiválon. A román íróval Csutak Gabi beszélgetett.

Részlet a kötetből

Csutak Gabi: Csendélet sárkánnyal (részlet)

Még meg sem születtünk, amikor a szüleink már háborúztak a boszorkánnyal. Az első csatát akkor nyerték, amikor elvették a házát, és beköltöztették a legkisebb, legsötétebb lakásba. – Egykori munkatársunk, Csutak Gabi Literán publikált szövegeit is tartalmazó, most megjelent kötetéből ajánlunk részletet.

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Őszi könyvújdonságok, amelyeket nagyon várunk

A nyár és a vakáció elmúltával nemcsak az iskolások számára kezdődik új időszak, hanem a könyvkiadók is számos új megjelenéssel készülnek. Összeállításunkban az ősszel megjelenő kötetekből szemezgettünk.

Lengőhidak

Megtisztulás

Le se vettem a szemem a másfél méternyi ösvénydarabról és az ezüstszínű sárhányóról, és úgy szorítottam a kormányt, hogy már pár perc után érződött a bőr savanykás szaga. A töltésből és a folyópartból csak annyit láttam, amennyi magától odakerült a szemem sarkába. − Lengőhidak című társművészetekhez kapcsolódó sorozatunkban Csutak Gabi ezúttal Szőcs Petra fotójához írt novellát.

Kép + szöveg

Kazovszkij – Csendéletek

A túlélő árnyéka című El Kazovszkij-kiállítás képei ihlették Csutak Gabi szövegeit, melyeket egy új sorozat első darabjaiként közlünk. A rendszeresen jelentkező rovatban képzőművészeti alkotásokhoz született írások olvashatóak majd.

Interjú

Fekete Richárd: Olyan könyvet akartam írni, ami beránt és ott tart

Kíváncsi voltam, hogy hogyan lehet a lehető legfeszesebben verskötetet írni egy társadalmilag fontos témáról (és azon belül egy szubkultúráról) úgy, hogy a lehető legadekvátabb formákat leljem meg hozzá. – Fekete Richárddal Bányaidő című kötete kapcsán Csutak Gabi készített interjút.

Litera Rádió

LITERA RÁDIÓ – Dragomán Györggyel a GCaféban

2015 májusában Az irodalom hazatalál program keretében Dragomán Györgyöt kísértük el szülővárosába, Marosvásárhelyre. Szerzőnkkel május 13-án Csutak Gabi beszélgetett a GCaféban. A Litera Rádió hangfelvételét hallhatják. 

További találatok