hirdetés

Keresési eredmény a(z) „csutak gabi” címkére

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

Nagyvizit

Nagyvizitben Tábor Ádámnál

Legutóbbi életműinterjúnkat Tábor Ádámmal készítettük. A hamarosan olvasható nagyvizit előzeteseként tekintsék meg a LiteraTV felvételét, amelyben Tábor Ádám többek között a Haris közi lakás történetéről, gyermekkoráról, édesapjáról, Tábor Béláról, társaságról, költőkről, gombfociról és élete első, hintalovon született verséről mesél. 


Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Netnapló

Tartu hintázni tanít

Csutak Gabi – 2018. december 10.

Az első napon aranyló fény borított be mindent, figyeltem az otthoninál sokkal hosszabb alkonyt... – A héten Csutak Gabi, az UNESCO City of Literature program rezidense írja a naplót, aki jelenleg az észtországi Tartuban tartózkodik a város írójaként.

Sárga harangok alatt

Csutak Gabi - 2018. június 1.

Csak most vettem észre, hogy a nagy sárga harang nemcsak be van lógatva az emberek feje fölé, hanem egyben megafon is, amibe a kémények közé rajzolt hatalmas száj beszél. – A héten a Visegrádi Alap irodalmi ösztöndíjasa, Csutak Gabi ír netnaplót Krakkóból. Ötödik és egyben utolsó bejegyzés.

Frankenstein-nap

Csutak Gabi - 2018. május 31.

A nap azzal zárult, hogy a lengyel írótól megtudtam, hogy létezik Németországban egy Frankenstein nevű ezer fős település, ahol állítólag Mary Shelley is járt utazásai során, vagyis elképzelhető, hogy onnan kölcsönözte főhőse nevét. – A héten a Visegrádi Alap irodalmi ösztöndíjasa, Csutak Gabi ír netnaplót Krakkóból. Negyedik bejegyzés.

Végre nem lehet írni

Csutak Gabi - 2018. május 30.

A brit költő, akihez órát lehetne igazítani, pont a tűzoltók érkezésekor kezdett neki a szokásos esti futásának, kvázi elmenekült a katasztrófa helyszínéről. – A héten a Visegrádi Alap irodalmi ösztöndíjasa, Csutak Gabi ír netnaplót Krakkóból. Harmadik bejegyzés.

Kis különbségek

Csutak Gabi - 2018. május 29.

Az egyetlen cukormentes energiaital a Mike Tyson Black. Ha ez megvan, jöhetnek az óvatos gasztrokalandok a füstölt makrélával meg a kecskesajttal. Azért nem mondanám, hogy kultúrsokk ér. – A héten a Visegrádi Alap irodalmi ösztöndíjasa, Csutak Gabi ír netnaplót Krakkóból. Második bejegyzés.

Sárkányváros

Csutak Gabi - 2018. május 28.

Sokszor láttam, milyen gonoszul bánnak egyes magyarok az angolul szerencsétlenkedő turistákkal. Amikor a BKV ellenőr vagy a boltos beszól, és élvezi a helyzetet, hogy egy pillanatra fölényben érezheti magát, miközben a kiszolgáltatott turista továbbra is készségesen mosolyog. – A héten a Visegrádi Alap irodalmi ösztöndíjasa, Csutak Gabi ír netnaplót Krakkóból.

Netnapló

A turizmus hasznáról és káráról

Litera - 2015. július 13.

Egy hosszú hétvégére pont jó ez a mérsékelten egzotikus, nem teljesen idegen közeg, amely nyomokban európai jegyeket mutat. Például óriásplakátokon követeli, hogy tiszteljék a kultúráját. - Ezen a héten a Litera csapata írja a naplót. Elsőként Csutak Gabi bejegyzését olvashatják.

Robotmese

2013. augusztus 22. - Litera

Ha tehetem, kerülöm a tűzijátékokat. Így lett augusztus huszadika az egyik ideális időpont arra, hogy meglátogassam a szüleimet. Ők most is gyerekkorom szörnyei között élnek az óperenciás alföld szöcskenyájain és a határon is túl, egy krizantémoktól fuldokló varosban, amit Szatmárnémetinek neveznek. - A Litera naplóját csütörtökről Csutak Gabi írta.


Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Margó-díj 2018

Mécs Anna kapta a Margó-díjat 2018-ban

Mécs Anna kapta az idei Margó díjat. Mécs Anna könyve mellett Csutak Gabi Csendélet sárkánnyal és Juhász Tibor Salgó Blues című kötete került az élmezőnybe. Csutak Gabi, volt szerkesztőnk, próbafordítási különdíjban részesült.

HÍR

Kihirdették a 2018-as Margó-díj esélyeseit

Nyilvánossá tették, hogy mely könyvek nyerhetik a legjobb elsőkönyvesnek járó Margó-díjat. Az idei kiírásra minden eddiginél több, 52 nevezés érkezett, így igencsak színes mezőnyből alakult ki a shortlist.

Kamaszkorom legszebb nyara

Csutak Gabi: Boldogság utca

Nekünk még nem volt mobilunk, nem volt facebook, mindketten más városban éltünk, csak azt emlegettük folyton, hogy milyen vicces, hogy ő a Boldogság utcában kapott szállást, én pedig a Remény telepen. – Kamaszkorom legszebb nyara sorozatukban Csutak Gabi írása.

Irodalmi Szemle, 2018. nyár

Forgács Péter: Háromezer nap (részlet)

Egyre jobban gyötör a bűntudat, amikor benyitok hozzá. Szinte már szégyellem, hogy táplálkozom, hogy látom az eget és a napot, hogy képes vagyok a mozgásra, hogy uralom a testem. – Az Irodalmi Szemle nyári számát Forgács Péter írásával ajánljuk.

Ott jártunk

Éjszaka a PIM-ben, avagy életre kelt Frankenstein szövegteremtménye

Mary Shelley 200 éve megjelent horrorklasszikusa nyomán járhattuk végig a PIM épületét az idei Margón. Az egyórás performansz sajátos módon idézte meg az irodalom legendás szörnyszülöttét, a bonyolult összefüggéseket pedig egy hullaházi séta alatt próbáltuk kibogozni. – Ott jártunk.

KÖNYVFESZTIVÁL 2018

Amit a politika elront, a művészet megjavítja

I don't want to be contemporary, I want to be classic. Ancient. Modern. Halljuk az olasz Matteo Trevisani kiáltványát. – Seres Lili Hanna hangulatjelentése a könyvfesztivál harmadik napjáról.

Könyvfesztivál 2018

Dan Lungu: A fordítások a könyv reinkarnációi

Dan Lungu A kislány, aki istent játszott című regénye nemrég jelent meg a Noran-Libro kiadó gondozásában, Koszta Gabriella fordításában. A szerző a Könyvfesztivál vendége lesz április 21-én 16 órától a Millenárison. Ez alkalomból Csutak Gabi készített vele interjút.

Kritika

Ismerős vidékek

Csak néhány emberi kapcsolatban, az óvodai szerelem cinkosságában, nagymama és nagytata jelenlétében, a rejtett kis zugokban van menedék a háttérben egyre élesebben kirajzolódó diktatúra elől. – A Büszkeség és balítélet kritikapályázat pályaművét, Benkő Gitta kritikáját olvashatják Csutak Gabi Csendélet sárkánnyal című könyvéről.

Képmegnyitás

Csutak Gabi: A manysik ajándéka áldás a magyar népnek

A hazánkba érkezett manysi delegáció tagjai augusztus 20-án bocsátották vízre különleges ajándékukat, egy Magyarországot formázó jégtáblát, melyet az Ob folyó jegéből vágtak ki. – Oláh Gergely Máté fotóihoz hat író írt verset, novellát. Csutak Gabi írását olvashatják. Videóval!

Kritikapályázat II.

Büszkeség és balítélet – Kritikapályázat II. forduló

A Litera meghirdeti Büszkeség és balítélet című kritikapályázatának második fordulóját. Ez alkalommal Csutak Gabi, Deres Kornélia, Parti Nagy Lajos, Péntek Orsolya és Daniel Kehlmann könyveiről várjuk az értő és érvelő kritikákat –2017. december 23-ig.

További találatok