hirdetés

Keresési eredmény a(z) „daniela kapitáňová” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Interjú

Daniela Kapitáňová: Hamarosan ez is olyasmi lesz, mint az opera

Volt olyan kritikus, aki elhitte, hogy ezt a szöveget egy negyvennégy éves, törpe növésű férfi írta, aki egy tízéves gyerek szellemi szintjén van. Szidta a kiadót, hogy megszégyenít egy szellemi fogyatékost... – A Könyv a temetőről szerzőjét, Daniela Kapitáňovát Juhász Katalin kérdezte.

Kritika

Kelet-európai valcer

A kelet-európai ember allegóriája, aki, már pusztán a beszéd által is teremti, mélyíti az ellentétet. Trianont például nem emlegeti, mert azt nem látta, ezért nem tudja, mi az, de azért, mert más a díszlet, mi is magunkra ismerhetünk abban, amit ő mond. - Daniela Kapitáňová Könyv a temetőről című művéről Szmerka Dániel írt kritikát.

Portrék

Vajon a dalai láma úszna? – Szlovák íróportrék

Szlovák Forrest Gump, a death metal rövid története, inszomnia, magányos gyerekek, emigráns fiatalok, felbomló család, a XX. század legnagyobb borzalmai, szovjet munkatábor, eladott roma lány, biszexuális szerelmi háromszög és még sok aktuális és izgalmas téma. – Bemutatjuk az idei Könyvfesztivál szlovák vendégeit (1. rész).

Könyvajánló

Daniela Kapitáňová: Könyv a temetőről

Egyszer megkérdeztem az Ótatát, hogy miért van a márványasztalon vér, és az Ótata erre nagyon felidegesítette magát meg fel is mérgesítette, merthogy az Ómama jó nagy bajba kever mindünket, hogyha ilyeneket beszél. − Daniela Kapitáňová Könyv a temetőről című kötetét ajánljuk.