hirdetés

Keresési eredmény a(z) „darvasi lászló” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Hír

JAK-tábor 2018 – program és jelentkezés!

A József Attila Kör idén 30. alkalommal rendezi meg hagyományos irodalmi-művészeti táborát 2018. augusztus 29. és szeptember 1. között Szigligeten. Itt a részletes program!

A MECCS EMBERE – FOCI VB 2018

Szegő János: Hogyan lettem videóíró?

Egyszerű történetek az egyik térfélen, az elbeszélés nehézségei a másikon. Aki meg erről eszünkbe jut, mindenhol ott van, de különösen a stadionok környékén. Csillaghegytől Jekatyerinburgig – kalinyingrádi átszállással. (Königsberg: yes we Kant.) – Szegő János írása A meccs embere című sorozatunkban.

Részlet a könyvből

Szív Ernő: Meghívás a Rienzi Mariska Szabadidő Klubba (részlet)

Ha neki most nem pattan szét a feje, ha nem kap nyomban agyvérzést, mint… na jó, ezt hagyjuk,csoda lesz. De nem. Mert annyira fáradt. Meggyötört embert elkerüli a guta. - Szív Ernő könyvhétre megjelenő Meghívás a Rienzi Mariska Szabadidő Klubba című könyvéből ajánlunk részletet.

Könyvhét 2018

3×7 könyv, amit nagyon várunk I.

Hamarosan kezdődik a 89. Ünnepi Könyvhét, úgyhogy körülnéztünk a kiadók háza táján, milyen szépirodalmi remekekkel örvendeztetik meg az olvasót. Az első pakkba hét könyvet válogattunk: Rakovszky Zsuzsa, Mán-Várhegyi Réka, Bartók Imre, Juhász Tibor, Krusovszky Dénes, Szilasi László és Darvasi László / Szív Ernő művét.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2018/17. számából

Az ÉS idei 17. számában Nádas Péter esszéje a magyarázatos Biblia új magyar kiadásáról, interjú Paul Austerrel, kritika Pető Péter és Lábass Endre köteteiről, Bocsárdi László és Gianina Cărbunariu rendezéséről, Szabó T. Anna hangoskönyvéről, vers Cselényi Bélától és próza Darvasi Lászlótól. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

Fake News – Előszilveszter

Darvasi László: Édesanyáink ha beindulnak

A tegnapi napon édesanyám drámai bejelentést tett. Kiemelten fontos ügyről van szó, mondta, lehajtotta a maradék Jack Danielst, és elnyomta a szivart. Arra gondoltam, mégis van örökségem. – Darvasi László írása a Litera Fake News című előszilveszterén hangzott el (videóval).

Előszilveszter

FAKE NEWS – A megtévesztés iskolája

2017. december 30-án 16. alkalommal rendezi meg a Litera nagyszabású előszilveszteri partiját a Trafóban. Az irodalmi óévbúcsúztatón fellép Bán Zsófia, Bencsik Orsolya, Darvasi László, Németh Gábor, Para-Kovács Imre, Potozky László és Szilasi László. Extra produkció: Méhes Csaba pantomim. Konferanszié: Vajdai Vilmos. Látvány: Vj Unflyable.

Ott jártunk

Szív Ernő – A hírlapíró, aki költő

Darvasi néha olyan finoman fogalmaz, hogy Szív írói műhelye egy titokzatos, mesebeli térnek tűnik fel a képzeletemben. – Darvasi László és Németh Gábor beszélgetésén jártunk.

Hír

60 éves az Élet és Irodalom – Kiállítás nyílik

Az Élet és Irodalom ebben az évben lett hatvanéves. Ebből az alkalomból rendeznek kiállítást a laphoz kötődő képzőművészek munkáiból a Godot Galériával közösen, Tisztelet az ÉS-nek címmel. A megnyitó 2017. június 7-én lesz, a Godot-ban.

KÖNYVAJÁNLÓ

Szív Ernő: Az irodalom ellenségei (részlet)

Darvasi László még a kilencvenes években hívta életre újságíró alteregóját, Esti Kornél és Szindbád nem is olyan távoli rokonát: Szív Ernőt, a hírlapírót. – Az irodalom ellenségei című kötet a Magvető Kiadó Szív Ernő-sorozatának első darabja, ebből olvashatnak most nálunk egy részletet.

További találatok

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Netnapló

Forever Örkény, otthon

Darvasi László - 2012. május 6.

Tóth elsétált a következő sarokig, közben gondolkodott. Estig befutja Magyarországot, egy nap alatt, bejár hegyet és völgyet, falvakat és kisvárosokat, folyókat és tavakat, kankalinos réteket, csalitosokat, erdőket, romokat és hidakat. Hogy ez milyen nagyszerű lesz. Mennyivel többet fog megtudni a hazájáról. A magyarokról!  - Darvasi László rendhagyó naplója, vasárnapról, a sorozat utolsó darabja.

Netnapló

Forever Örkény, kopaszok

Darvasi László - 2012. május 5.

Tóth is levágatta a haját, miképpen a felesége, a fia, illetve nagylánya. Szokásos kopasz magyar család lettek. Tényleg praktikusabbá és harmokikusabbá vált az életük. - Darvasi László rendhagyó naplója szombatról.

Netnapló

Forever Örkény, csoda

Darvasi László - 2012. május 4.

- Én meg Tóth lány vagyok! – rikkantotta egy nő, s már emelkedett is. Csakhamar megannyi Tóth lebegett a tér fölött. Sőt, már a környező utcák fölött is voltak néhányan. - Darvasi László rendhagyó naplója péntekről.

Netnapló

Forever Örkény, álmok

Darvasi László - 2012. május 3.

- Képzed, drágám, azt álmodtam, hogy kisgyerek vagyok. Kantáros, térdzoknis kisfiú! Olyan nagy volt minden. A házak, a fák. Az ég. A felhők, az emberek! Tóth felesége kis fokhagymát reszelt a kétszersültekre. - Ilyesmit bárki álmodik... - Darvasi László rendhagyó naplója "örkénykékkel".

Netnapló

Forever Örkény, szerelem

Darvasi László - 2012. május 2.

- Tóth úr! Khm. Lajos, nem akarom fölöslegesen húzni az időt, szeretnék magával közösülni – mondta a szomszédasszony, és olyan arcot vágott, mint akit kellemetlenség ért. - Darvasi László rendhagyó naplójának harmadik része, szerdáról.

Netnapló

Forever Örkény, remény

Darvasi László - 2012. május 1.

- Hadd kérdezzem már meg, Tóth úr: miért tette? / Tóth várta már ezt a kérdést. Megreszelte a torkát. Kicsit fájt, a nyakhúsába vágott a kötél. / - A remény miatt. - Darvasi László rendhagyó naplója "örkénykékkel". A második nap.

Netnapló

Forever Örkény, csomagolás

Darvasi László - 2012. április 30.

Darvasi László sorozatának első darabja az Élet és Irodalom Örkény-összeállításában jelent meg nemrég. Ez az írás inspirálta rendhagyó naplóját, amelynek bejegyzéseit Svájcból küldi a Litera olvasóinak.

Vízicsoda

2006. 03. 18. - Tim Wilkinson
Nekem nehéz arról írni, ami velem történik, mivel pillanatnyilag nemigen történik semmi úgyhogy talán nem csoda - üres komputer-képernyővel szembesítve, amit valahogy 2-3 flekkel kell tölteni – az ember enged azoknak a képeknek, amelyek az emlekezetében fulbuggyannak. Emerson azt is megjegyzi: “Történelem nincs, csak életrajz van” (1837. november 6.)

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

Beszélgetés Darvasi Lászlóval

Grand Café (Szeged)
Kezdő dátum: 2008-09-25 19:00:00

TAVASZI LETTRE-NAP

Írók Boltja (Bp, VI., Andrássy út 45.)
Kezdő dátum: 2008-05-21 16:00:00

Darvasi László: Bolond Helga

MU Színház (Bp, XI., Körösy József utca 17.)
Kezdő dátum: 2008-04-01 20:00:00

NAPLOPÁS

Merlin Színház (Bp. V., Gerlóczy u. 4.)
Kezdő dátum: 2007-11-18 19:00:00

Könyvheti LETTRE-est

VISTA előadóterem (Bp, VI. Paulay Ede. u. 9.)
Kezdő dátum: 2007-06-04 18:00:00

Magyar Író Akadémia

Művészetek Palotája, Bohém Étterem (Bp. IX., Komor Marcell stny. 1.)
Kezdő dátum: 2007-02-17 10:00:00

Utazás a tizenhatos mélyére - Magvető-est

Radnóti Színház (Bp. VI., Nagymező u. 11.) 
Kezdő dátum: 2006-06-02 19:00:00

Író-készlet

Művészetek Háza (Pécs, Széchenyi tér 7-8.)
Kezdő dátum: 2006-04-27 18:00:00

Az Író Színháza – Darvasi Lászlóval

Kamra (Bp. V., Ferenciek tere 4.)
Kezdő dátum: 2006-03-03 19:00:00
További találatok

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

LiteraTV

Darvasi László: Laudáció Daniel Kehlmann díjához

A könyvfesztivál idei díszvendége, Daniel Kehlmann 2018. április 19-én, csütörtökön átvette Budapest Nagydíját. A díjazottat Darvasi László méltatta. – A LiteraTV felvétele.

LITERA TV

Darvasi László az Írómoziban

Az Írómozi legutóbbi vendége Darvasi László volt, akivel Keresztury Tibor beszélget választott filmjéről, az Egy kínai bukméker meggyilkolása című John Cassavetes-alkotásról

VIDEÓ

Darvasi László: Pierre Bezuhov Magyarország szigetén

Tizedik Előszilveszterünkön tíz híres történetet dolgoztak át felkért íróink. Darvasi László a Háború és békét írta újra és mutatta be, hogyan is élnek Magyarország gyönyörű szigetének lakói az ő legnagyszerűbb vezetőjük, Napóleon uralma alatt.

Darvasi László: A munkahelyem az írás

Az Olvasóliget programsorozat záró felolvasása után beszélgetett Zelki János Darvasi Lászlóval a literaTv-ben a regényírás örömteli félelmeiről, a véresen kemény napi penzumokról és arról, hogy lehet-e két regényt írni egyszerre.